Αρχείο (2005-2011) ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρίτη μέρα στην Κύπρο

Η Κυπριακή ψυχή και ζεστασιά έχει επηρεάσει βαθιά τη χορωδία μας. Γι' αυτο, με πολύ αγάπη μας αφιερώνουν όλη τη νοσταλγία της Κύπρου για την κατεχόμενη πατρίδα τους, μέσα απο τούς 4 στίχους του ποιήματος "Καρτερούμεν" μια και δεν μπορούν να μας το τραγουδήσουν απο κει που βρίσκονται...

ΚΑΡΤΕΡΟΥΜΕΝΚαρτερούμεν μέραν νύχταν να φυσήσει ένας αέρας
Στουν τον τόπων πον καμένος τζιαι εν θωρεί ποττέ δροσιάν
για να φέξει καρτερούμεν το φως τζείνης της μέρας
που να φέρει στον καθένα τζαι δροσιάν τζαι ποσπασιάν....

Τρίτη μέρα στην Κύπρο.Σάββατο και τρίτη ημέρα της παραμονής της χορωδίας Μυκόνου στο όμορφο νησί της Κύπρου. Tο πρωί η ομάδα επισκέφθηκε τη Μονή Κύκκου στην οροσειρά του Τροόδους μέσα από μια δίωρη, ορεινή διαδρομή όπου διέσχισαν ήρεμα και γραφικά χωριουδάκια στα οποία φαίνεται να έχει σταματήσει ο χρόνος.
Στο μεγαλύτερο και πιο φημισμένο αυτό μοναστήρι, βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα της Παρθένου ζωγραφισμένη, σύμφωνα με την παράδοση, από τον Ευαγγελιστή Λουκά. Θαυμάσια ψηφιδωτά σε όλους τους τοίχους της εκκλησιάς, εντυπωσίασαν τους Μυκονιάτες επισκέπτες μας.
Το μεσημέρι η παρέα απόλαυσε Κυπριακούς μεζέδες στην ταβέρνα του Μάρκου με μέλη από τη χορωδία του μουσικού σχήματος "Ευαγόρας Αμμοχώστου" και ακολούθησε ανταλλαγή δώρων μεταξύ των δυο χορωδιών. Το βράδυ όλοι μαζί ξεφάντωσαν αλα ελληνικά, στην Παλιά Αγορά, στη Λάρνακα με ρεμπέτικα και νησιώτικα τραγούδια και χορούς.

Ο Καιρός στη Μύκονο

error: Content is protected !!