Το Trio Arte στο ΓΡΥΠΑΡΕΙΟ

Ένα μοναδικό ρεσιτάλ έδωσαν στο ΓΡΥΠΑΡΕΙΟ Πολιτιστικό Κέντρο οι Κλεόδωρος Αγόρας (βιολί), Γούζιος Δημήτρης (βιολοντσέλο) και Αποστολίδης Πέτρος (πιάνο).
Ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα υψηλών δεξιοτεχνικών απαιτήσεων είχαν επιλέξει να παρουσιάσουν το "Trio Arte" και το κοινό απόλαυσε τις μοναδικές αυτές στιγμές.
Την εκδήλωση προσφώνησε ο Αντιπρόεδρος του "Πολιτιστικού Οργανισμού Γεώργιος Αξιώτης" κος Νίκος Ξυδάκης ο οποίος και ευχαρίστησε τους τρεις μουσικούς που ήρθαν στην Μύκονο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΥΖΙΟΣ ( Συνθέτης – Βιολοντσέλο)
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε το 1979 από το Ωδείο Αθηνών με άριστα παμψηφείκαι Α' βραβείο. Παράλληλα τελείωσε τη Σχολή Πολιτικών Επιστημών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.Συνέχισε την μουσική του πορεία στην Ακαδημία του Guild Hall στο Λονδίνο με τριετή υποτροφία. Καθηγητές του Λήδα Κουρούκλη, Λευτέρης Παπασταύρου, Christopher Bunting,Stefan Popov, Radu Adulescu και η Jacqueline Dupre. Είναι κορυφαίος Α' της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.
Έχει συμπράξει ως σολίστ με όλες τις Ελληνικές καθώς και με αρκετές ξένες ορχήστρες.Είναι καθηγητής στο Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Έχει διδάξει σε ελληνικά και διεθνή σεμινάρια μουσικής (Ελλάδα και Ισπανία) Τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει πλούσιο συνθετικό έργο τόσο στο χώρο της μουσικής δωματίου, όσο και στο χώρο τηςσυμφωνικής μουσικής, του θεάτρου, του κινηματογράφου και της χορογραφίας.
Έργα του έχουν παρουσιασθεί σε συναυλιακούς χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με εξαιρετικές κριτικές. Μέρος του συνθετικού του έργου κυκλοφορεί σε cd: "From marathon to eternity" (fm records), "Ματωμένος Γάμος" και "Οι περιπλανήσεις του Οδυσσέα" (wave music), "The marathon battle" (Gema hs Records).
ΚΛΕΟΔΩΡΟΣ ΑΓΟΡΑΣ (Βιολί)
Γεννήθηκε το 1980 και ξεκίνησε βιολί σε ηλικία 6 ετών. Το 1998 παίρνει δίπλωμα βιολιούαπό το Μουσικό Λύκειο Τιράνων και έρχεται στην Ελλάδα όπου συνεχίζει τις σπουδές τουστο Ωδείο Αθηνών στην τάξη του καθηγητή Τάτση Αποστολίδη. Το 2001 παίρνει το δίπλωμα του με ʼριστα παμψηφεί και χρηματικό βραβείο.
Παράλληλα εργάζεται στην Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων ως μόνιμο μέλος και πραγματοποιεί εμφανίσεις στην Αθήνα και σε άλλες ελληνικές πόλεις με σχήματα μουσικής δωματίου (τρίο, κουαρτέτο, κουϊντέτο με πιάνο κ.λ.π.).
Είναι ιδρυτικό μέλος του κουαρτέτου εγχόρδων "Dissonance" με το οποίο έχει δώσει πολλέςσυναυλίες τα τελευταία χρόνια. Από τον Οκτώβριο είναι μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνώνστα 'Α βιολιά.
ΠΕΤΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ (Πιάνο)
Ο Πέτρος Αποστολίδης γεννήθηκε στην Αθήνα από γονείς μουσικούς. ʼρχισε να μελετάει πιάνο με την Χάρη Κλαδάκη και πήρε το δίπλωμά του με "ʼριστα" από την τάξη του καθηγητή ʼρη Γαρουφαλή στο Ωδείο Αθηνών.
Συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στο Λονδίνο κοντά στη διάσημη παιδαγωγό και πιανίσταLlois Philips και το 1990 πήρε το δίπλωμα σολίστ (A.R.C.M.)ιαπό το Βασιλικό ΚολλέγιοΜουσικής του Λονδίνου. Παρακολούθησε σεμινάρια πιάνου με τους Frederic Gevers στηνΑθήνα και Martha Gulyas στη Βουδαπέστη.
Έχει πάρει μέρος σε πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου (Λονδίνο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη,Γιάννενα, Καλαμάτα, Χαλκίδα, Σύμη, Σαντορίνη) και έχει συμπράξει ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Αίθουσα Πυρσινέλλα Ιωαννίνων)και με την Μικρή Ορχήστρα Εγχόρδων (Φεστιβάλ Πεντέλης). Συμπράττει σε μόνιμη βάση τα τελευταία χρόνια με την βιολονίστα Μαργαρίτα Μπασάρη σε συναυλίες με σονάτες για βιολί και πιάνο και με τον Ρώσο βιολίστα Michail Smirnow (έργα για βιόλα και πιάνο). Επίσηςσυνεργάζεται με τον κορνίστα Β. Σκούρα σε έργα για κόρνο, βιολί και πιάνο (τρίο). Πρόσφατα το τρίο εμφανίστηκε στα Τίρανα της Αλβανίας στα πλαίσια του Διεθνούς Φόρουμ Μουσικής Δωματίου " Allegretto Albania". Είναι ιδρυτικό μέλος και πιανίστας του Κουιντέτου με πιάνο"Con Brio".
Ο Πέτρος Αποστολίδης είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημοσίας Διοίκησης) και υπεύθυνος μουσικού προγραμμα-τισμού της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών καθώς και βασικός πιανίστας της.
Από τον Σεπτέμβριο του 2005 διδάσκει πιάνο στο Ωδείο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αμαρουσίου.

Μ ο υ σ ι κ ό     Π ρ ό γ ρ α μ μ α

J.Haydn
Τρίο αρ.1 σε σολ μείζονα
Ι. Andante
ΙΙ. Poco Adagio
ΙΙΙ. Presto – Rondo all' Ongarese

F. Mendelssohn – Bartholdy
Τρίο αρ.1 σε ρε ελάσσονα ορ.49
Ι. Molto Allegro ed agitato
ΙΙ. Andate con moto tranquillo
ΙΙΙ. Scherzo leggiero e vivace
ΙV. Allegro assai appassionato

Δ. Γούζιος
"Αιώνων φως" (Η Μάχη)

Astor Piazzolla
" Libertango"
σε μεταγραφή για τρίο Δ. Γούζιου

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.