Συναυλία Μουσικής Δωματίου από το Trio Arte στο ΓΡΥΠΑΡΕΙΟ


Ένα μοναδικό ρεσιτάλ έδωσαν στο ΓΡΥΠΑΡΕΙΟ Πολιτιστικό Κέντρο σήμερα το βράδυ οι Γούζιος Δημήτρης (βιολοντσέλο), Απόλλων Γραμματικόπουλος (βιολί), Γιάννης Μιχαηλίδης (πιάνο).
Ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα υψηλών δεξιοτεχνικών απαιτήσεων είχαν επιλέξει να παρουσιάσουν το "Trio Arte" και το κοινό απόλαυσε τις μοναδικές αυτές στιγμές.
Την εκδήλωση προσφώνησε ο Διευθυντής του Γρυπάρειου Πολιτιστικού Κέντρου κ. Γιώργος Θεοδωρόπουλος ο οποίος και ευχαρίστησε τους τρεις μουσικούς που ήρθαν στην Μύκονο.

Αύριο, Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010 στις 9 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συναυλία των μαθητών του σεμιναρίου “H ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ”.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΥΖΙΟΣ, βιολοντσέλο
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε το 1979 από το Ωδείο Αθηνών με καθηγητή τον Λευτέρη Παπασταύρου, με άριστα παμψηφεί και Α΄ βραβείο. Παράλληλα τελείωσε τη Σχολή Πολιτικών Επιστημών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Συνέχισε την μουσική του πορεία στην Ακαδημία του Guild Hall στο Λονδίνο με τριετή υποτροφία. Καθηγητές του οι Christopher Bunting, Stefan Popov, Radu Adulescu και η Jacqueline Dupre.
Είναι κορυφαίος Α΄ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.
Έχει συμπράξει ως σολίστ με όλες τις Ελληνικές, καθώς και με αρκετές ξένες ορχήστρες και έχει συνεργασθεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες ερμηνεύοντας έργα μουσικής δωματίου του ευρύτερου κλασικού ρεπερτορίου.
Στα πλαίσια ελληνοτουρκικής συνεργασίας το Μάρτιο 2008 έκανε σειρά συναυλιών στην Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη με το φημισμένο κουαρτέτο βιολοντσέλων “cellistanbul”, ενώ η συνεργασία συνεχίζεται το 2009 με εμφανίσεις σε πολλά πολιτιστικά κέντρα σε πόλεις της Ελλάδας.
Είναι καθηγητής στο Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Έχει διδάξει σε international master classes (Ελλάδα και Ισπανία).
Είναι υπεύθυνος του διεθνούς θερινού σεμιναρίου “H Τέχνη της Ερμηνείας της Μουσικής” το οποίο διεξάγεται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο Μυκόνου, καθώς και προσκεκλημένος καθηγητής στο Σεμινάριο που γίνεται στην Τσαγκαράδα του Πηλίου, κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου.
Είναι ιδρυτής του “Trio Arte” και μέλος του “Λυρικού Κουαρτέτου” και “Voice Ensemble”.
Τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει πλούσιο συνθετικό έργο τόσο στο χώρο της μουσικής δωματίου, όσο και στο χώρο της συμφωνικής μουσικής, του θεάτρου, του κινηματογράφου και της χορογραφίας. Έργα του έχουν παρουσιασθεί σε συναυλιακούς χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό με εξαιρετικές κριτικές.
Μέρος του συνθετικού του έργου κυκλοφορεί σε CD: «FROM MARATHON TO ETERNITY» (FM Records), «MAΤΩΜΕΝΟΣ ΓΑΜΟΣ», «ΟΙ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ» (Wave music), «ΤΗΕ MARATHON BATTLE» (GEMA HS Records)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ, βιολί
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972 και προέρχεται από μουσική οικογένεια. Σπούδασε βιολί με τον Π.Δεσποτίδη και εν συνεχεία με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. στην Αυστρία και τη Γερμανία με τους Στ.Καφαντάρη, Χρ.Πολυζωίδη και W.Rademacher.
Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με σημαντικές ορχήστρες της Ελλάδας και του Εξωτερικού (Συμφ. Ορχ. Βόλου, Συμφ. Ορχ. του Δήμου Αθηναίων, Σολίστ της Πάτρας, Κ.Ο.Α., L.David ensemble, Φιλ. Ορχ. της Σόφιας, κ.α.) έχοντας παράλληλα έντονη δραστηριότητα στο χώρο της Μουσικής Δωματίου (συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ και κύκλους συναυλιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό). Είναι παράλληλα και διπλωματούχος βιόλας.
Είναι καθηγητής στο Ωδείο Αθηνών από το 2008. Ασχολείται συστηματικά με τη διδασκαλία επί πολλά έτη έχοντας αναδείξει νέους αξιόλογους βιολονίστες. Μαθητές του έχουν βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς, είναι μεταπτυχιακοί φοιτητές σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού ή είναι μέλη επαγγελματικών ορχηστρών.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, πιάνο
Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια. Σπούδασε πιάνο αρχικά με την Αριάδνη Μαγραμπή και στη συνέχεια με την Αλίκη Βατικιώτη στο Ωδείο Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε. Με υποτροφία του Βρετανικού Συμβουλίου συνέχισε τις σπουδές του στο Λονδίνο στο Royal College of Music με τον Hubert Dawkes. Έκανε ειδικές σπουδές στη μουσική δωματίου και τη συνοδεία του Lied για τις οποίες είναι πτυχιούχος LRAM από τη Royal Academy of Music.
Έχει αναπτύξει μια πολύπλευρη καλλιτεχνική δραστηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως σολίστ και ως μέλος σχημάτων μουσικής δωματίου (Τρίο «Μουσικά Νιάτα Ελλάδος», “Trio Arte”, “Arte Ensemble”, “Piano Quintet Encore”).
Έχει ηχογραφήσει για το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι ιδρυτικό μέλος της EPTA – HELLAS (Ευρωπαϊκός Σύλλογος Καθηγητών Πιάνου – Ελλάς). Είναι καθηγητής στο Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο Ορφείο.
 

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

L' aragosta live
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

L’ aragosta live

Ο Δημήτρης Ζμπέκος ιδρυτικό στέλεχος του γνωστού συγκροτήματος των Ζιγκ Ζαγκ παρουσιάζει κάθε Τετάρτη στο εστιατόριο ...

Comments are closed.