Στόχος… Η Σύγχρονη Παιδεία στη Μύκονο

Παρουσία πλήθους κόσμου σε μια καλοκαιρινή ημέρα, σήμερα Πέμπτη 30 Αυγούστου, ο Δήμαρχος Μυκόνου κος Χρήστος Βερώνης εγκαινίασε τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια "Σύγχρονη Παιδεία".
Η πρώτη φάση του σχολικού συγκροτήματος αποτελείτε από το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο. Τα εκπαιδευτήρια εδρεύουν στο Μαράθι, σε ιδιόκτητο χώρο 15 στρεμμάτων, με ξεχωριστά κτήρια για κάθε βαθμίδα. Τα κτήρια πλαισιώνονται από αθλητικές εγκαταστάσεις γηπέδων ποδοσφαίρων ποδοσφαίρου, μπάσκετ και τέννις.
Εργαστήρια πληροφορικής, εικαστικών καθώς και αίθουσα χορού – μπαλέτου 100 τ.μ. υπάρχουν εντός του κτήριο του Δημοτικού.

Ιδρυτές των εκπαιδευτηρίων είναι ο φιλόλογος – συγγραφέας Γιώργος Καψάλης και Ιωάννα Πελέκη – Καψάλη, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής.Το σχολικό έτος 2007-08 θα λειτουργήσουν το νηπιαγωγείο και το Δημοτικό και την επόμενη το Γυμνάσιο και το Λύκειο.
Από νωρίς το απόγευμα πλήθος κόσμου και ιδιαίτερα μικρά παιδιά κατέκλισαν το συγκρότημα και περιηγήθηκαν σε όλες τις εγκαταστάσεις όπου και ενημερωθήκαν από τους υπεύθυνους της μονάδας για τις εγκαταστάσεις και τις παροχές του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου.
Στην τελετή, στην οποία χοροστάτησε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Πέτρος Μαραγκός, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Μυκόνου, αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διευθυντής της κατασκευαστικής εταιρίας που εκτέλεσε το έργο κος Νίκος Κανούρης, ο ένας εκ των δύο μηχανικών του έργου κος Τζανέτος και πλήθος κόσμου.
Χαιρετισμό απεύθυνε ο Μητροπολίτης Δωρόθεος ο Β' εκφράζοντας τα συγχαρητήρια του και τις ευχές του για την νέα σχολική χρονιά.
Η τελετή των εγκαινίων άρχισε με ομιλία του κου Γιώργου Καψάλη και της Ιωάννας Πελέκη – Καψάλη οι οποίοι και ευχαρίστησαν το κοινό της Μυκόνου για την υποστήριξη τους. Το δε έργο τους θα τα κρίνει ο χρόνος και οι ίδιοι θα είναι πάντα δίπλα στα Μυκονιατόπουλα προσπαθώντας για το καλύτερο, παρέχοντας το καλύτερο.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Μυκόνου έλαβε το λόγο όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο δύσκολο αγώνα του Δήμου Μυκόνου για να εξασφαλίσει καλύτερη παιδεία στο νησί. Η πρωτοβουλία αυτή από τους ιδρυτές της Σύγχρονης Παιδείας είναι ένα έργο ειρήνης και πολιτισμού όπου θα βάλει νέες βάσεις και πτυχές στην πορεία της εκπαίδευσης της Μυκόνου. Στη συνέχεια οι ιδρυτές των εκπαιδευτηρίων απένειμαν αναμνηστικές πλακέτες στους Αρχιτέκτονες Μηχανικούς του έργου, κο Τζανέτο και κο Βαμβακούρη και στον κατασκευαστή κο Κανούρη.

Το e-mykonos.gr εύχεται καλές χρονιές και καλή σταδιοδρομία σε όλους τους μαθητές που θα ακούν για τα επόμενα χρόνια το κουδούνι και θα τρέχουν στους διαδρόμους καλή σταδιοδρομία. Στους πιο μεγάλους ευχόμαστε… κάντε παιδιά να το γεμίσουμε και αυτό !

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.