Προβληματισμός για τις μεταθέσεις του Λιμενικού Σώματος στα νησιά

Λιμενικού Σώματος στα νησιά

Προβληματισμός για τις μεταθέσεις του Λιμενικού Σώματος στα νησιά. Το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με τις μεταθέσεις στις υπηρεσίες των νησιών, έθεσε η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος νομού Κυκλάδων, κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος.

Δυστυχώς, οι περισσότερες λιμενικές αρχές των Κυκλάδων, όχι απλά παραμένουν υποστελεχωμένες, αλλά διαρκώς αποδυναμώνονται.

Η σχετική ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρει:

Την Δευτέρα 20-11-2023 αντιπροσωπεία της Ένωσης μας πραγματοποίησε
συνάντηση στο Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τον κ. Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Λ.Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ Γεώργιο και τον κ. Κλαδάρχη Διοίκησης Υποναύαρχο Λ.Σ. ΓΚΙΖΗ Ιάκωβο.

Κατά την συζήτηση τέθηκαν τα τεκμηριωμένα αιτήματα της Ένωσης μας και στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η στελέχωση των Λιμενικών Αρχών των Κυκλάδων, οι οποίες στο σύνολο τους είναι υποστελεχώμενες. Καθόσον όμως υποστελεχωμένες, είδαμε δυστυχώς κατά την διαδικασία των τακτικών «μεταθέσεων» να μετακινούνται στελέχη χωρίς να το επιθυμούν, π.χ. τρία (03) στελέχη που υπηρετούν στο Λ/Χ Σύρου μετατίθενται και κατά το στάδιο των προσφυγών, δεν έγιναν δεκτά τα αιτήματα τους για παραμονή στην
Υπηρεσίας τους (Λ/Χ Σύρου) με αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται περαιτέρω οι Λιμενικές Αρχές των Κυκλάδων.

Το οξύμωρο είναι ότι υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι από τις Κυκλάδες που επιθυμούν να μετατεθούν, καθόσον έχουν συμπληρώσει κατά πολύ των απαιτούμενο χρόνο παραμονής τους (πάνω από 8 χρόνια) και να μη μετατίθενται, ενώ άλλοι συνάδελφοι που δεν επιθυμούσαν εν τέλει τη μετάθεση τους και Υπηρετούν στις υποστελεχωμένες Υπηρεσίες μας να μετατίθενται.

Το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με τις μεταθέσεις στις υπηρεσίες των νησιών, έθεσε η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος νομού Κυκλάδων, κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος.

Δυστυχώς, οι περισσότερες λιμενικές αρχές των Κυκλάδων, όχι απλά παραμένουν υποστελεχωμένες, αλλά διαρκώς αποδυναμώνονται. Για μία ακόμη χρονιά το πρόσημο των μεταθέσεων ήταν αρνητικό για τις Κυκλάδες. Ο τουρισμός στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων ολοένα και αυξάνεται ενώ το προσωπικό που Υπηρετεί σε αυτές μειώνεται. Το ποσοστό της υποστελέχωσης στις Λιμενικές Αρχές των Κυκλάδων κυμαίνεται από 30 έως 60%.

Επίσης περίπου ο ένας στους τρεις συναδέλφους που Υπηρετούν στις Κυκλάδες έχει συμπληρώσει τουλάχιστον στο διπλάσιο τον απαιτούμενο χρόνο παραμονής στις Υπηρεσίες τους και με τον τρόπο που διενεργούνται οι τακτικές μεταθέσεις δεν του δίνεται η δυνατότητα να μετατεθεί…

Από την πλευρά του ο κ. Αρχηγός μας υποσχέθηκε ότι καταλαβαίνει τους
προβληματισμούς μας και ότι θα κάνει από την πλευρά του όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ενισχυθούν άμεσα οι Λιμενικές Αρχές των Κυκλάδων, με ικανό αριθμό Στελεχών, από τις επικείμενες τοποθετήσεις των Δοκίμων Λιμενοφυλάκων κατά το μήνα Ιανουάριο και των Δοκίμων Σημαιοφόρων κατά τον μήνα Ιούνιο του 2024.

Επίσης μας υποσχέθηκε ότι θα εξεταστούν σε θετικό κλίμα οι αιτούμενες
αποσπάσεις του Προσωπικού στα προσεχή συμβούλια Αποσπάσεων, ιδίως των στελεχών αυτών που έχουν συμπληρώσει το διπλάσιο χρόνο από την απαιτούμενη παραμονή τους στις Υπηρεσίες τους.

Ως Ε.Π.Λ.Σ. Κυκλάδων στηλιτεύουμε την αδικία που συνετελέσθη στα πρόσφατα συμβούλια μεταθέσεων, τα οποία εκ του αποτελέσματος δημιουργούν την πεποίθηση ότι πραγματοποιήθηκαν για ένα και μόνο λόγο «για να τιμωρηθούν οι Κυκλάδες» και έτσι ευλόγως γεννάται το ερώτημα: Πόσο δίκαιο μπορεί να είναι αυτό;

Η Ένωση μας βρίσκεται και θα βρίσκεται αδιάλειπτα και με ανιδιοτέλεια στο
πλευρό των συναδέλφων μας και θα αγωνίζεται για μία καλύτερη καθημερινότητα των συναδέλφων μας.

Σύρος, 27-11-2023

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ Γεώργιος

Ο Γενικός Γραμματέας

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ Χρήστος

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

L' aragosta live
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

L’ aragosta live

Ο Δημήτρης Ζμπέκος ιδρυτικό στέλεχος του γνωστού συγκροτήματος των Ζιγκ Ζαγκ παρουσιάζει κάθε Τετάρτη στο εστιατόριο ...

Comments are closed.