ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ – ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ – ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ
ΤΡΙΤΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010
ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΚΚΑΣ
Οι δυο γνωστοί και πετυχημένοι καλλιτέχνες, για μια ακόμη φορά στήνουν το «δίδυμο της επιτυχίας» και περιοδεύουν σε όλη την Ελλάδα για να προσφέρουν διασκέδαση και ποιότητα, με τον τρόπο που μόνο αυτοί ξέρουν.
Μαζί τους οι:
Κώστας Μαδεμλής  στην Ηλεκτρική Κιθάρα, ο Γιάννης Οικονομίδης σε  Φλικόρνο και  Τρομπέτα, ο Λευτέρης Βαρθάλης στο Ηλεκτρικό Μπάσο, ο Τζίμης Σταρίδας στο τρομπόνι, ο μοναδικός  Δημήτρης Τσάκας στο Σαξόφωνο και ο Γιώργος Λειβαδάς στα τύμπανα.
Μύκονος – Τρίτη 20 Ιουλίου στο θεατράκι της Λάκκας.

Ποιος είναι ο ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ; Μία πολυσχιδής προσωπικότητα! Τραγουδιστής, ηθοποιός, performer με όλη τη σημασία της λέξης! Μία φορά να τον δεις ζωντανά στη σκηνή, είναι αδύνατον να τον ξεχάσεις!Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και άρχισε να εμφανίζεται σε διάφορες μουσικές σκηνές της πόλης από τα 17 του, τραγουδώντας και παίζοντας κιθάρα, είτε μόνος του, είτε ως μέλος συγκροτημάτων. Το 2002 ήρθε στην Αθήνα και για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές ήταν ένας από τους βασικούς ερμηνευτές στο σχήμα του club του Σταυρού του Νότου. Πήρε μαθήματα υποκριτικής και συνεργάστηκε με τον Διονύση Σαββόπουλο στην παράσταση "Αχαρνής" που περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2005. Από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι πριν λίγο καιρό, παρουσίαζαν μαζί με τον Γιώργο Μυλωνά στη μουσική σκηνή Χ-ΕΔΡΑ της Ν. Σμύρνης, την ροκ, home-made παράσταση "ΠρόβαΤΑκομμάτια" που με πολύ χιούμορ ετοίμασαν οι δυο τους, αποκτώντας φανατικό κοινό. Έχει εμφανιστεί στο θέατρο και την τηλεόραση και αυτή την εποχή πρωταγωνιστεί στη θεατρική μουσικοχορευτική παράσταση "Ήρωες" της Ελένης Γκασούκα στο Μικρό Παλλάς. Τον ερχόμενο Απρίλιο θα συμμετέχει στην παράσταση "American Dream" που ανεβαίνει στη Λυρική Σκηνή.
Το "Μάντεψε ποιος" είναι το πρώτο άλμπουμ του Πάνου Μουζουράκη. Δεκατέσσερα τραγούδια σε μουσική και στίχους του ίδιου, του Δημήτρη Κανελλόπουλου (Domenica), του Κώστα Παρίση, του Μπάμπη Βαρθακούρη, του Δαμιανού Φαρμάκη. Μουσική έχουν γράψει ακόμα ο Κώστας Μαδεμλής σε στίχους του Τάκη Σιμώτα, ο Τάσος Γεωργόπουλος σε στίχους του Δημήτρη Κοτάκου, ο Γιώργος Κατσάνος και οι Ορέστης Πλακίδης, Μιχάλης Καπηλίδης σε στίχους του Πάνου Μουζουράκη. Υπάρχει ακόμη μία διασκευή του τραγουδιού του Βασίλη Νικολαΐδη "Το αστείο", που εδώ βαφτίζεται "Το σαλάμι" σε μοναδική θεατρική ερμηνεία από τον Πάνο Μουζουράκη. Το τραγούδι αυτό, όπως άλλωστε και η υπέροχη μπαλάντα "Η χαρά" σε μουσική και στίχους του Δ. Κανελλόπουλου, παίζονται ήδη από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Η Θεσσαλονίκη δεν λείπει από τα τραγούδια του Μουζουράκη, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα "Το ποντίκι του Βορρά". "Ο σκα καφές" θα σας κάνει να χορέψετε ενώ σίγουρα θα σταθείτε στην "Audition στον Διονύση Σαββόπουλο", αυτοβιογραφικό και πανέξυπνο τραγούδι του Πάνου που "ραπάρει" πάνω στην αγωνία του για την audition με τον Δ. Σαββόπουλο.
Η ενορχήστρωση είναι του Γιώργου Κατσάνου (Ομαδική Απόδραση) και του Κώστα Μαδεμλή.

Ποιος είναι ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ;
Ο προ τετραετίας νικητής του «Fame Story 4» μετράει πλέον τρία άλμπουμ ενώ «ευθύνεται» για ένα από τα πιο «έξω καρδιά» μουσικά προγράμματα της Αθήνας.
Oταν στα δεκατέσσερά σου χρόνια πιάνεις στα χέρια σου μια κιθάρα, δύο πράγματα μπορεί να συμβούν. Είτε να την παρατήσεις λίγο αργότερα σε κάποια γωνιά του σπιτιού σου είτε να μην την αφήσεις ποτέ. Ο Λεωνίδας Μπαλάφας ακολούθησε τον δεύτερο δρόμο. Τέσσερα χρόνια νωρίτερα μάλιστα ακολουθούσε τον γαμπρό του στους ραδιοφωνικούς σταθμούς όπου εργαζόταν και τραγουδούσε on air πάνω από τα τραγούδια που έπαιζαν. Πόσοι ακροατές άλλαξαν συχνότητα ακούγοντάς τον, ακόμη ερευνάται… Παράλληλα, έκανε μαθήματα φωνητικής και ορθοφωνίας.Ο Λεωνίδας Μπαλάφας σε ηλικία 18 ετών πρωτοεμφανίστηκε στον «Σταυρό του Νότου» και στη συνέχεια στην «Απανεμιά» στην Πλάκα. Πέντε χρόνια αργότερα εμφανίζεται στο «Ονομα του Ρόδου» και στην «Αρχιτεκτονική». Την περίοδο 2005-2006 τα βήματά του τον οδηγούν στο «Αll Star Fame» του ΑΝΤ1, όπου καταλαμβάνει την πρώτη θέση, και το 2006 συμμετέχει στο «Fame Story 4», όπου και πάλι αναδεικνύεται νικητής. Οπως έχει δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του, «ακόμη αισθάνομαι το βάρος της συμμετοχής μου. Καταλαβαίνω ότι όλοι εμείς πρέπει να αποδείξουμε κάποια πράγματα δύο και τρεις φορές».Εδώ και δυο χειμώνες ο Λεωνίδας Μπαλάφας… αποδεικνύει κάποια πράγματα κάθε σαββατόβραδο στο «Κoo Κoo», στο Γκάζι, σε ένα από τα πιο «έξω καρδιά» προγράμματα της Αθήνας. «Θα δείτε εμένα» μας λέει σε ένα διάλειμμα από την προετοιμασία της παράστασης, «τη Νατάσα Μηνδρινού στο τραγούδι,τον Αλέκο Γεωργουλόπουλο στην ηλεκτρική κιθάρα,τον Νίκο Ρέτσο στα τύμπανα, τον Λευτέρη Βαρθάλη στο μπάσο, τον Κώστα Στεργίου στα πλήκτρα και τον Βαγγέλη Κατσαρέλη στην τρομπέτα, σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τραγούδια από το άλμπουμ “Ταξίδι για να σε βρω” και κάμποσες ελληνικές και ξένες διασκευές. Εύχομαι να δείτε, να ακούσετε, αλλά και να χορέψετε!».Δημιουργός της νέας γενιάς, ο Μπαλάφας έχει πετύχει να μην περνάει απαρατήρητος, μετρώντας πλέον τρία προσωπικά άλμπουμ, ενώ ετοιμάζει ήδη το τέταρτο: «Εχω γράψει αρκετά κομμάτια για την επόμενη δουλειά μου. Μέσα στον χειμώνα θα ξεκινήσουν οι ηχογραφήσεις, ώστε να κυκλοφορήσει το προσεχές καλοκαίρι με φθινόπωρο». Στα 28 του χρόνια δηλώνει ικανοποιημένος για ό,τι έχει καταφέρει ως τώρα. «Βαδίζω σε έναν δρόμο που με κάνει να αισθάνομαι γεμάτος, εμφανίζομαι σε χώρους όπου έρχεται κόσμος να τραγουδήσει, να χορέψει, να διασκεδάσει… Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση » λέει. Ταυτόχρονα, νιώθει ικανοποιημένος επειδή «έχω την ελευθερία να κάνω αυτό που γουστάρω και έχω ανθρώπους δίπλα μου που με στηρίζουν». Τέλος, στην ερώτηση γιατί να έρθει ο κόσμος να τον ακούσει, η απάντησή του είναι αφοπλιστική: «Γιατί,παπά παχύ,έφαγες παχιά φακή; Δεν έχω ιδέα». Εχει όμως χιούμορ.

       

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ANIMASYROS 2024

Ένα ταξίδι στις Κυκλάδες για τον μαγικό κόσμο της τέχνης των κινουμένων σχεδίων. Μια πρωτοβουλία του ...

Comments are closed.