Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Ο φιλανθρωπικός σύλλογος "ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" διοργάνωσε μια συναυλία – αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη σήμερα το βράδυ, 14 Ιουνίου 2009, στο Θεατράκι της Λάκκας.

Η 14η Ιουνίου καθορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος.
Αφορμή στάθηκαν τα γενέθλια του Γερμανού ιατρού Κάρλ Λαντστάινερ, ο οποίος ανακάλυψε τις ομάδες αίματος το 1900 και αργότερα τα ρέζους, τιμήθηκε δε, με το Νόμπελ Ιατρικής το 1930 για τη σημαντική αυτή ανακάλυψη.
Την ημέρα αυτή τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο του.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Κυκλάδων κος Παναγιώτης Ρήγας, η Αντινομάρχης Κυκλάδων κ.Αλέκα Προυσαλογλου, ο Δήμαρχος Μυκόνου κος Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας, ο πρώην Δήμαρχος κος Χρήστος Βερώνης, κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Συλλόγου κος Γυφτοκώστας Ιωάννης ο οποίος και ευχαρίστησε όλους για την πολύτιμη συνδρομή τους στον Σύλλογο. Τόνισε δε ότι το μήνυμα της συναυλίας – αφιέρωμα είναι όχι μόνο να τιμηθεί ο εθελοντής αιμοδότης αλλά και η επιστράτευση νέων εθελοντών αιμοδοτών έτσι ώστε να μεγαλώσει ακόμα περισσότερη η προσφορά στο πολυτιμότερο αγαθό που λέγεται ζωή.

Στην συνέχεια μίλησε ο Δήμαρχος Μυκόνου κος Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας ο οποίος απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους τους ξεχωριστούς ανθρώπους, οι οποίοι ως τακτικοί εθελοντές αιμοδότες, αποτελούν τη βάση της παροχής αίματος στο νησί μας, σώζοντας ανθρώπινες ζωές. ʼλλωστε η εθελοντική αιμοδοσία δεν είναι απλώς μια πράξη αγάπης προς το συνάνθρωπο, είναι η καταξίωση της ανιδιοτέλειας, μια πράξη βαθιάς κοινωνικής ευθύνης.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Μητροπολίτης Σύρου κος Δωρόθεος Β' και η Πρόεδρος του Κέντρου Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Νίκαιας.
Τέλος ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος Μυκονιάτικη Αλληλεγγύη, με απόφαση του που διάβασε η Αντιπρόεδρος του Κέντρου Υγείας κα Γρυπάρη Μαργαρίτα και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου, απονέμει αναμνηστική πλακέτα στον Διοικητή της 6ης ΜΣΕΠ Αντισμήναρχο κ.Γεωργίου Δημήτριο για την πολύτιμη συνδρομή του προς τον Σύλλογο και την Μυκονιάτικη κοινωνία. Ο ίδιος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Συλλόγου και τόνισε ότι η 6η ΜΣΕΠ θα είναι πάντα στο πλευρό του Συλλόγου και της Μυκόνου.

Η βραδιά έκλεισε με τραγούδι από το Μουσικοχορευτικό Σύλλογο Μυκόνου, το δικό μας ρεμπέτικο συγκρότημα αποτελούμενο από τους Ευριπίδη Μασάκη βιολί και μπουζούκι, τον Πέτρο Βερώνη μπουζούκι, τον Μανώλη Πουλουδή μπουζούκι, τον Αποστόλη Σαχά μπαγλαμαδάκι και τον Αντώνη Βασιλείου κιθάρα.

Εμείς με την σειρά μας, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η επόμενη αιμοδοσία είναι στις 10-11-12 Ιουλίου 2009 και θα πρέπει όλοι να δώσουμε το παρόν.
 

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.