Ομιλία του υπ.Δημάρχου κ.Ανδρέα Φιορεντίνου στο Γρυπάρειο


Στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο μίλησε σήμερα το βράδυ ο Υποψήφιος Δήμαρχος κ.Ανδρέας Φιορεντίνος, επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού "Μύκονος Επόμενη Μέρα" στα πλαίσια της δεύτερης προεκλογικής περιόδου καθώς την Κυριακή  14 Νοεμβρίου έχουμε επαναληπτικές εκλογές για το Δήμο μας.
Την βραδιά άνοιξε η Δημοτική Σύμβουλος κ. Μαριγούλα Αποστόλου η οποία χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους και τους ευχαρίστησε για το δυναμικό τους παρόν. Πριν ανέβει στο βήμα ο υποψήφιος Δήμαρχος κ.Ανδρέας Φιορεντίνος η κ.Αποστόλου κάλεσε τέσσερις συμβούλους του συνδυασμού να μιλήσουν για τους βασικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού.
Για τα υπάρχοντα προβλήματα στην παιδεία και τους στόχους του συνδυασμού μίλησε η Δημοτική Σύμβουλος κ.Μαρουσούλα Χανιώτη.
Για την ασφάλεια ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Λάμπρος Παναγιωτακόπουλος. Για το οικονομικό σκάνδαλο μίλησε η ίδια η κ.Αποστόλου και για τα ΧΥΤΑ και την καθαριότητα του νησιού μίλησε ο κ.Νικόλας Σαλάχας ο οποίος και ήταν ιδιαίτερα αγανακτισμένος για την κατάσταση του ΧΥΤΑ και γενικότερα της καθαριότητας στο νησί μας. Στο βήμα ανέβηκε ο Αναστάσιος Συριανός ο οποίος και αναφέρθηκε στην εγκατάλειψη της νεολαίας από τον Δήμο και τις προοπτικές που προτείνει ο συνδυασμός "Μύκονος, Επόμενη Μέρα" για τους νέους του νησιού. Τελευταίος ομιλητής ο κ.Ζήσης Ασημομύτης ο οποίος έκλεισε τις ομιλίες των συναδέλφων του με ένα αισιόδοξο μήνυμα.

Στην συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος κ.Ανδρέας Φιορεντίνος μαζί με όλους τους συμβούλους του  συνδυασμού.
Ο κ.Φιορεντίνος χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους καθώς και την επικεφαλής της ΚΕΠΟΜ κ. Δέσποινα Νάζου, που μαζί με το επιτελείο της Κ.Ε.Πο.Μ. παρακολούθησαν την ομιλία του κ.Ανδρέα Φιορεντίνου.
Ο κ.Φιορεντίνος κατά την ομιλία του είπε :
Αγαπητοί μου συμπολίτες!
Φίλες και φίλοι

Στις εκλογές της περασμένης Κυριακής η κοινωνία της Μυκόνου, έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα.
Το ποσοστό της Δημοτικής Αρχής των σκανδάλων και της κακοδιαχείρισης, έπεσε από το 51% του 2006 στο 42% της περασμένης Κυριακής. Αντίθετα, το ποσοστό όλων εμάς που αγωνιζόμαστε για να περάσει η Μύκονος σε μία άλλη εποχή, αν και διασπασμένο, αυξήθηκε από το 50% του 2006 στο 60% της περασμένης Κυριακής!!! Αυτή είναι η ουσία, αυτό είναι το αισιόδοξο μήνυμα και αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί ενωμένοι για το νησί μας.
Έξι στους δέκα Μυκονιάτες τους απέρριψαν και απαίτησαν να τελειώσει το καθεστώς που διοικεί το νησί τα τελευταία 20 χρόνια!
Είπαν όχι στην ανακύκλωση φθαρμένων υλικών και διεφθαρμένων ανθρώπων.
Έδειξαν τη πόρτα της εξόδου σε όσους έκαναν την αυτοδιοίκηση επάγγελμα και το λειτούργημα του δημοτικού στελέχους, καριέρα.
Αποδοκίμασαν μια δημοτική αρχή που αναδείχθηκε και γαλουχήθηκε έχοντας την αντίληψη ότι η Μύκονος είναι τσιφλίκι τους, και οι Μυκονιάτες υπήκοοι τους.
Όμως οι Μυκονιάτες δεν είναι υπήκοοι Ούτε άνθρωποι περιορισμένης αντίληψης για να τους δουλεύουν μπροστά στα μάτια τους.
Είναι περήφανοι και φιλότιμοι άνθρωποι. Είναι έντιμοι οικογενειάρχες.
Συμπατριώτες μου Μυκονιάτες, σας μιλώ στο όνομα της περηφάνιας, του φιλότιμου, της εντιμότητάς σας.
Σας μιλώ στο μυαλό και στη καρδιά σας
Δυναμώστε!!! με τη ψήφο εμπιστοσύνης σας ,το ρεύμα της αλλαγής που ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή.
Δώστε σε σας και στα παιδιά σας την ευκαιρία να περάσουμε μαζί στη Μύκονο της επόμενης μέρας
Στην επόμενη μέρα κανεις δεν περισσεύει. Κανείς άξιος και ενεργός πολίτης δεν θα αντιμετωπιστεί ως μίασμα και δεν θα αποκλειστεί από κανένα θεσμό.
Η επόμενη μέρα στη Μύκονο δεν έχει απειλές και εκβιασμούς Η επόμενη μέρα στη Μύκονο δεν έχει παρέες και κλειστά κυκλώματα Η επόμενη μέρα στη Μύκονο δεν έχει επαγγελματίες σωτήρες και λαϊκίστικους ψευτοηρωισμούς.
Η Επόμενη Μέρα είναι η δική μας Μέρα
Την Επόμενη-Μέρα στην Νέα Μύκονο που οραματιζόμαστε,
 Εφαρμόζουμε για πρώτη φορά Μέτρα Κοινωνικής Προστασίας, όπως το Δημοτικό Επίδομα, την απαλλαγή Δημοτικών Τελών και την κατάργηση των συνδρομών στην Σχολή Αξιώτης και στους παιδικούς σταθμούς, προς όλες τις οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες, τους πολύτεκνους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
 Βάζουμε τον αθλητισμό στην καθημερινότητα του Μυκονιάτη. Δημιουργούμε επιτέλους τον Δ.Ο.Ν.Α. και προωθούμε τον μαζικό αθλητισμό για όλες τις ηλικίες.
 Παύουμε την πάγια αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής για τους νέους και τα παιδιά μας. Ενισχύουμε το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων και προωθούμε την συμμετοχή των νέων στα κοινά. Δημιουργούμε Κέντρο Νεότητας και οργανώνουμε χώρους και εγκαταστάσεις για την δημιουργική έκφραση των νέων.
 Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην τρίτη ηλικία. Ενισχύουμε και επεκτείνουμε το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι». Μελετούμε την δημιουργία Κ.Α.Π.Η. και γηροκομείου. Προωθούμε την συμμετοχή των παλαιότερων Μυκονιατών σε προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης και αξιοποιούμε τις γνώσεις και την εμπειρία τους.
 Φροντίζουμε τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Δημιουργούμε δίκτυο προσπελασιμότητας, με διαβάσεις, ειδικές σημάνσεις κτλ. για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες, τους υπερήλικες και τους ασθενείς, όπου αυτό είναι δυνατόν.
 Μελετούμε την δημιουργία συστήματος Παιδικού Σταθμού Νηπιαγωγείου-Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων.
 Δημιουργούμε γραφείο Διαμεσολάβησης με τους Μυκονιάτες της Διασποράς, Δημιουργούμε Μητρώο Εθελοντών,
 Η φροντίδα για την υγεία των δημοτών είναι και δική μας υποχρέωση, αναβαθμίζουμε το ΚΥΜ με άμεσες ενέργειες για αλλαγή του οργανισμού λειτουργίας του, ώστε να μπορεί να στελεχωθεί με κατάλληλο και εξειδικευμένο προσωπικό. ( ιατρικό ,νοσηλευτικό, παραϊατρικό)
 Υλοποιούμε την απόφαση για αναβάθμιση του ιατρείου της ʼνω Μερας σε πολυδύναμο περιφερειακό Ιατρείο.Η προστασία του περιβάλλοντος διαπνέει το σύνολο του προγράμματος μας. Με την συμμέτοχη μας στο δίκτυο Αειφόρων νήσων ΔΑΦΝΗ, σχεδιάζουμε δράσεις για την αειφόρο ανάπτυξη της Μυκόνου. Πάντοτε στο πνεύμα που πρόεκυψε από την συνεργασία μου στο παρελθόν με τον Διονύση Καλλικουρδη, η οποία αφορούσε την ποιοτική προσέγγιση της τουριστικής ανάπτυξης έναντι της ποσοτικής.
 Ολοκληρώνουμε την μελέτη Αριστείδη Ρωμανού. Στόχος μας είναι να επιλύσουμε τις συγκρούσεις που προκύπτουν από τις χρήσεις γης στην χώρα Μυκόνου. Να βελτιώσουμε την ποιότητα του περιβάλλοντος της χώρας. Να βελτιώσουμε την ελκυστικότητά της. Να διατηρήσουμε το πλεονέκτημα της μοναδικής νυχτερινής ζωής της χώρας μέσα από κανόνες όπου θα διασφαλίζεται και η επιχειρηματικότητα στην πόλη αλλά και η ποιότητα ζωής των κατοίκων.
 Ο χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός σχετίζεται με όλη την κοινωνία και δη με το δικαίωμα της ιδιοκτησιας.Για τον λόγο αυτό κάθε σχεδιασμός θα πρέπει πάντοτε να εξασφαλίζει την μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική συναίνεση. Σήμερα ο χωροταξικός σχεδιασμός στην Μύκονο στέρησε στην ουσία από τους Μυκονιάτες το δικαίωμα της ιδιοκτησίας , υποβάθμισε την περιουσία τους και υποθήκευση το μέλλον του τόπου. Η Μύκονος μέσω του ΓΠΣ θα διαθέτει πλέον ένα εργαλείο ανάπτυξης που αφενός θα προστατεύει το περιβάλλον και αφετέρου θα επιτρέπει την αξιοποίηση της περιουσίας των Μυκονιατών.
 Προτεραιότητα επίσης είναι βάση των αποτελεσμάτων του ΓΠΣ, να προχωρήσουμε σε μελέτες νέων οικισμών και την επέκταση και ανάπλαση των υπαρχόντων. Επίσης παρεμβαίνουμε για τον εξο-ρθο-λογισμο των άδικων αντικειμενικών αξίων της γης μας!
 Αγαπητοί φίλοι:
Ο κοινωνικός χαρακτήρας του προγράμματος μας, η ισότητα η κοινωνική ηθική η κοινωνική φροντίδα, η παιδεία, ο πολιτισμός, η χρηστή διοίκηση, στοχεύουν πέραν των άλλων στη διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας και στην εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής στη Μύκονο για τα επόμενα χρόνια.

Κυριες και Κυριοι:
Όσοι έχουν γαντζωθεί στις καρέκλες τους τα τελευταία χρόνια, βλέπουν τώρα το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια τους.
Συκοφαντούν και ψεύδονται.
Αναρωτιέστε αν ντρέπονται;
Μην αναρωτιέστε.
Εδώ δε ντρέπονται που θα φύγουν σαν αποτυχημένοι Δεν ντρέπονται που θα φύγουν σαν διεφθαρμένοι.
Σιγά μην ντραπούν που βρίζουν και συκοφαντούν τους συμπολίτες τους.
Και για να είμαστε ειλικρινείς πρέπει να τους αναγνωρίσουμε, ότι με τη λάσπη, τους εκβιασμούς και το διχασμό του κόσμου που επιχειρούν, κάτι πέτυχαν.
Πέτυχαν να πάρουν αναβολή για μια Κυριακή.
Αυτή τη Κυριακή όμως τα ψέματα τελειώνουν. Αυτή τη Κυριακή θα πάνε σπίτια τους.
Τόσα χρόνια, δεν ξέρω αν χόρτασαν αυτοί, η Μύκονος όμως τους είδε και τους έμαθε καλά.
Αρκετά μέχρι εδώ.
Ήρθε η ώρα για μια πραγματική αλλαγή και όχι για αλλαγή σκυτάλης.

Αγαπητοί συμπατριώτες
Θα σας το πω όπως το αισθάνομαι
Ο κ. Κουσαθανας ηταν ο αντιδήμαρχος και είναι ο Δήμαρχος του πιο μελανού σημείου στην ιστορία του δήμου μας.
Ήταν ο αντιδήμαρχος και είναι ο Δήμαρχος του ποιο μεγάλου οικονομικού σκανδάλου που γνώρισε ο τόπος.
Καλή η προσπάθεια να το παίξει θύμα.
Προσπάθησε να μας συγκινήσει.
Προσπάθησε να μας κάνει να μας πιάσουν τα κλάματα.
Κατάφερε όμως να μας πιάσουν τα γέλια.
Ρωτώ ευθέως τον κ. Κουσαθανα, γιατί όταν τον Σεπτέμβριο του 2009, όπως ο ίδιος λέει, έμαθε ότι υπάρχει πρόβλημα με τα χαμένα διπλότυπα, δεν έφερε αμέσως το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο?
Ρωτώ ευθέως τον κ. Κουσαθανα, γιατι! όταν πληροφορήθηκε τον Οκτώβριο του 2009, ότι υπήρξαν πλαστογραφημένες επιταγές, δεν κάλεσε τους εμπλεκόμενους, τα υπηρεσιακά στελέχη και τους επιχειρηματίες, για να ξεκαθαρίσει άμεσα το πρόβλημα και να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο?
Σταματώ σε αυτά τα δύο, όχι γιατί δεν υπάρχουν άλλα, αλλά γιατί όπως δεν είμαι επαγγελματίας αυτό-διοικητικός έτσι δεν είμαι και εισαγγελέας. Αλλά όπως και εσείς δεν είμαι αφελής.
Μόνο αφελείς κύριε αντιδήμαρχε και σημερινέ Δήμαρχε κ. Κουσαθανα, του μεγαλύτερου οικονομικού σκανδάλου θα τρώγανε το παραμύθι σας, ότι δεν ξέρατε, δεν είδατε, δεν ακούσατε.
Και στο κάτω-κάτω, αν ούτε ξέρατε, ούτε είδατε, ούτε ακούσατε, δεν κάνετε για Δήμαρχος.
Πώς όμως περιμένετε από τον κ. Μέγα να ασκήσει σωστή διοίκηση, όταν ο ίδιος δεν πλήρωνε στο Δήμο τις υποχρεώσεις?? του?
Εμείς τον καλέσαμε να δημοσιοποιήσουμε τα περιουσιακά μας στοιχεία και ανταπόκριση δεν βρήκαμε!

Κυρίες και κύριοι,
Ο τωρινός Δήμαρχος δεν είναι χτεσινός ούτε ήρθε από το πουθενά. Ανήκει στο σύστημα εξουσίας που εδώ και δύο δεκαετίες διαχειρίζεται τις τύχες του νησιού.
Αν ο κ. Μέγας ήταν πράγματι το νέο και το καινούργιο που προσπαθεί μάταια να μας πείσει ότι είναι, αν ήθελε πράγματι να καθαρίσει την παράταξή του και να κάνει μια καινούργια αρχή, θα είχε πετάξει έξω με τις κλωτσιές την παρεούλα με την οποία διοικούν τόσα χρόνια τον τόπο! Δεν το έκανε όμως! Θα πρεπε να παραιτηθει και αυτος!!! Αντίθετα, όχι μόνο τους κράτησε κοντά του, αλλά τους πλαισίωσε κιόλας με τους όμοιούς τους που δεν είχαν μέχρι σήμερα θεσμικό ρόλο! Κοιτάξτε τους καλά! Αυτούς θέλετε να σας διοικήσουν την επόμενη μέρα? Αυτούς θέλετε να σας βγάζουν τις άδειες για τα καταστήματά σας? Αυτούς θέλετε να συνεχίσουν να χειρίζονται τις τύχες του νησιού μας?

Φίλοι Μυκονιάτες
Πριν από 4 χρόνια κυνηγήσαμε και φτάσαμε κοντά σε μια πολύ μεγάλη ανατροπή.
Αναμετρηθήκαμε με τη παρέα του σημερινού Δημάρχου. Με το ίδιο καθεστώς που κυβερνά τον τόπο τόσα χρόνια.
Αναμετρηθήκαμε και φτάσαμε μία ανάσα από το να κερδίσουμε.
Είναι αλήθεια ότι τότε στην αφε-τηρία ήμασταν περισσότεροι. Ήμασταν μαζί για την επόμενη μέρα της Μυκόνου, και με εκείνους που στο όνομα του προγράμματός τους και της ιδεολογίας τους διεκδίκησαν την εμπιστοσύνη σας τη περασμένη Κυριακή.
Τα δικά μας λάθη, οι τρικλοποδιές που μας έβαλαν άλλοι. Οι φήμες και οι εντυπώσεις που διακινήθηκαν, μας οδήγησαν να διασπαστούμε.
Εκείνο όμως που δεν μπορεί να σπάσει ανάμεσά μας είναι το όραμα, η ιδέα, ο στόχος της μεγάλης αλλαγής για το νησί μας. Αυτό μας ενέπνευσε και μας ένωσε 4 χρόνια πριν.
Ας είναι αυτό που θα μας οδηγήσει αυτή τη Κυριακή σε μια νέα ενότητα, σε μια συλλογική δημοτική διοίκηση. Σε μια μεγάλη νίκη απέναντι στο καθεστώς που είναι στα κοινά, κοντά 20 χρόνια.
Ελάτε να ζήσουμε μαζί την επόμενη μέρα στη Μύκονο. Κάντε την επόμενη μέρα και δική σας μέρα.
Οι συμπολίτες μας, μας έδειξαν το δρόμο.
Μας είπαν ότι χόρτασαν από τα αυτονόητα.
Βαρέθηκαν τα ίδια και τα ίδια.
Μας έδωσαν εντολή να αλλάξουμε.
Να γυρίσουμε σελίδα.

Καλώ, όλους όσους απαιτήσατε την αλλαγή, ψηφίζοντας κάποιον από τους δύο άλλους συνδυασμούς. Ο αγώνας είναι κοινός! Όλοι μας θέλουμε την αλλαγή!! Όλοι μας γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή για το καλό του τόπου μας, από το να στηρίξουμε με την ψήφο μας εκείνους που παρέμειναν στο παιχνίδι και να βάλουμε από κοινού ένα τέλος στην κακοδιαχείριση, την αδιαφάνεια, τα οικονομικά σκάνδαλα, τους τραμπουκισμούς, τις απειλές και τους εκφοβισμούς, μα πάνω από όλα την αδιαφορία για τον τόπο και τα προβλήματά του!!! Μαζί, ενωμένοι σαν μια γροθιά, είναι ώρα να στηρίξουμε την αλλαγή που έρχεται ώστε να γίνει πραγματικότητα!!! Οι δικαιολογίες τέλειωσαν! Η Κυριακή είναι η τελευταία μας ευκαιρία!

Είμαστε από την ίδια πλευρά.
Πάντα ήμασταν.
Απέναντι στον κ Βερώνη και τους κολλητούς του.
Απέναντι στον κ Βερώνη και τους κληρονόμους του.
Απέναντι στο ίδιο σύστημα εξουσίας που εδώ και 20 χρόνια ταλανίζει τον τόπο.

Ο κόσμος αντιλαμβάνεται την πολιτική ως τσακωμό. Εμείς μιλήσαμε πάντοτε με επιχειρήματα, όχι με ύβρεις και κραυγές. Εγώ κατέβηκα απέναντι στον Βερώνη όχι αυτοί που μας διοικούν σήμερα. Τώρα που κατάλαβε κι αυτός ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή για το νησί μας, μερικοί λένε ότι τα έχω βρει μαζι του. Τι προτιμάτε? Την υπόνοια, ότι τα έχω βρει με τον Βερώνη ή αυτούς στους οποίους στηριζόταν ο Βερωνης τόσα χρόνια?
Το σύστημα Μέγα-Κορνίβα είναι ταυτισμένο με το σύστημα διαφθοράς στο νησί. Μέχρι σήμερα που μιλάμε κοιτάξτε την αλαζονεία τους και τον τρόπο με τον όποιο χρησιμοποιούν την περιουσία του Δήμου. Μέχρι και σήμερα που μιλάμε, ο κύριος Βαμβακούρης δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ βενζίνης για να κυκλοφορεί με περισσή προκλητικότητα με το αυτοκίνητο του Δήμου στις κοινωνικές του και άλλες υποχρεώσεις, σαν αυτές που έχουν διακινηθεί στο διαδίκτυο τώρα τελευταία.
Ενδεχομένως αυτό να μην είναι τόσο σημαντικό, αλλά σημα-τοδοτεί την νοοτροπία και το ήθος που διακατέχει αυτούς τους ανθρώπους. Και κάτι ακόμα. Τις τελευταίες μέρες ο κύριος Βαμβακούρης, έχει γίνει πρώτο θέμα στα μπλογκ και στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, όπου τον ακούμε να διαπραγματεύεται αυτό που ξέρει καλύτερα από όλους να κάνει , και που η ίδια η κοινωνία γνωρίζει καλά ότι γίνεται τόσα χρόνια με τους συγκεκριμένους.

ʼλλωστε αυτό είναι ξεκάθαρο με τις επιλογές που έχουν κάνει στο ψηφοδέλτιο τους. Έχουν επιλέξει ανθρώπους που ανήκουν στο κέντρο ή στο περίγυρο της εξουσίας, είναι ταυτισμένοι με την διαφθορά, άνθρωποι οι όποιοι εμφανίζονται ως οφειλέτες στους βεβαιωτικούς καταλόγους του Δήμου, και είναι μνηστήρες αξιωμάτων που θα καθορίζουν την επιχειρηματικότητα στην πόλη με την συμμετοχή τους στο τοπικό συμβούλιο της χώρας. Απέναντι σε αυτούς είναι ο Τάκης ο Μάνεσης και ο Φίλιππος ο Μενάρδος, είναι η Ελένη η Κοντοδήμα και ο Νάσος ο Βλάχος.

Πώς θα ασκήσουν αύριο σωστή διοίκηση αυτοί που έκλεβαν από τον Δήμο, τα τέλη από τα ενοικιαζόμενα δωμάτιά τους? Αυτοί που έκλεβαν από τον Δήμο, το νερό για τις επιχειρήσεις τους? Αυτοί που έκλεβαν από το Δήμο τα τέλη του 2% των επιχειρήσεών τους από τον Δήμο? Αυτοί που έκλεβαν από το Δήμο τα τέλη σύνδεσης της αποχέτευσής τους? Αυτοί που δεν έχουν άδεια λειτουργίας για τις επιχειρήσεις τους?

Αναρωτιέμαι πραγματικά αν ένας από εμάς είχε ζημιώσει τον Δήμο. Αν κάποιος από εμάς, δεν είχε πληρώσει κατά εξακολούθηση τα τέλη του και το δημοτικό του φόρο, την αποχέτευσή του, όπως έχει κάνει ο κ. Κουσαθανας-Μέγας, όπως έχει κάνει ο κύριος Βαμβακούρης. Θα είχε το θράσος να κυκλοφορεί στον γιαλό ή θα άνοιγε η γη να τον καταπιεί? Αυτή είναι η κοινωνία μας, αυτούς θέλουμε???? Τι επιλέγετε αγαπητοί φίλοι? Φακελάκια, ρουσφέτια, λαμογιές ή λύσεις απλές και καθαρές?

Και τελικά ποιό είναι το πρόβλημα? Ο Βερώνης που έχει πάει σπίτι του, ή οι άνθρωποί του που εξακολουθούν ακόμη και σημερα να κάνουν κουμάντο στο σπίτι του καθενός από εσάς? Και για να βάλουμε ένα τέλος σε αυτήν την ιστορία και να το ξεκόβουμε μια και καλή! Ούτε εγώ ούτε οι συνεργάτες μου υπήρξαμε ποτέ μέρος του συστήματος εξουσίας του Βερώνη. ʼλλοι ήταν το δεξί χέρι του Βερώνη για 20 χρόνια. Και για να το ξεκοβουμε μια και καλη, ''Όποιος λέει ότι τα έχω βρει με τον Βερώνη, παίζει το παιχνίδι του Μέγα και της παρέας του. Αρκετά!

Μην ξεγελιόμαστε! Τα ίδια άτομα που ήταν τότε, τα ίδια είναι και τώρα! Η κοινωνία δεν υπέστη μαζικό σοκ αμνησίας.
Εμείς είμαστε απέναντι από τον κ.Βερώνη πριν 4 χρόνια. Εμείς, όπως το 2006 έτσι και τώρα βρισκόμαστε σταθερά απέναντι στη νοοτροπία, τη συμπεριφορά, τις συνήθειες του νυν Δημαρχου και των αντιδημαρχων του. Εμείς εκβιαστήκαμε, απειληθήκαμε και ήρθαμε ενάντια στην ίδια δημοτική παρεούλα που διοικεί και σήμερα κ.Μέγα. Δεν θυμάμαι να ήμασταν μαζί τότε και ούτε θα είμαστε ποτέ.

Τελειώνοντας,
θα ήθελα να χαιρετίσω την εκπροσώπηση όλων των νέων αυτό-διοικητικών δυνάμεων στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η συμμετοχή τους θα είναι καταλυτική για την συλλογικότητα στην λήψη των αποφάσεων, για την συγκρότηση και την λειτουργία του δήμου.
Τώρα όμως είναι η ώρα της ατομικής ευθύνης του καθενός μας αλλά και της συλλογικής ευθύνης της κοινωνίας να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Τώρα είναι η ώρα των πολιτών να επιλέξουν και να απαιτήσουν αλλαγή πορείας για το νησί μας. Οι “υποχρεώσεις” και οι “δεσμεύσεις” ολοκληρώθηκαν. Οι “συναλλαγές” και οι “αντιπαροχές” εξαντλήθηκαν. Τώρα επιλέγουμε Δήμαρχο. Καλούμε όλους τους πολίτες αυτού του δήμου, όλες τις παρατάξεις για μια κοινή πορεία με δεσμεύσεις, επάνω σε πολιτικές. Αμοιβαίες υποχωρήσεις και κοινή δράση.
Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Το ίδιο καλούνται να κάνουν και οι υπόλοιποι. Όλοι μας. Καλούμε πανστρατιά όλων των πολιτών που ζητάνε διαφάνεια, αξιοκρατία, κανόνες και δημοκρατικές λειτουργίες. Το βράδυ των εκλογών η νίκη θα ανήκει στη ΜΎΚΟΝΟ.

Και σε αυτούς που μας καλούν σε “ψήφο κατά συνείδηση” ας απαντήσουμε με αποφασιστικότητα : Ναι! Η συνείδηση μας λέει Αλλαγή στο Δήμο! Ναι! Η συνείδηση μας λέει επιτέλους αυτός ο τόπος να αλλάξει πορεία! Ναι! Η συνείδηση μας λέει να κοιτάξουμε μπροστά, το πιο ανθρώπινο μέλλον για μας και τα παιδιά μας. Ναι! Η συνείδηση μας λέει να κάνουμε την Μύκονο όπως της αξίζει.

Από την άλλη κιόλας μέρα δίνουμε βήμα και λόγο στη νέα γενιά. Μια νέα γενιά, που εμείς οι μεγαλύτεροι, τους κλέψαμε τα όνειρα τους, υποθηκεύσαμε το μέλλον τους, τους κάναμε να πιστεύουν ότι όλοι είναι ίδιοι.Κι εγώ θέλω να απευθυνθώ στη νέα γενιά και να τους πω.Όχι! Δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Αξίζει τον κόπο να διαβούμε μαζί τον δρόμο των προκλήσεων, της ανάπτυξης, της καινοτομίας που ανοίγεται μπροστά μας'. Δημοτικοί παράγοντες που επί δεκαετίες συμμετέχουν στην αυτοδιοίκηση, τι άλλο μπορεί να επιζητούν? Τι άλλο μπορούν να προσφέρουν; Ό,τι κάποιος μπορεί να δώσει, δεν το ολοκληρώνει σε 8, άντε 12, 16, 20 χρόνια;

Την πρώτη Κυριακή επιλέξαμε Δημοτικούς Συμβούλους. Η δεύτερη Κυριακή είναι μία καινούργια αναμέτρηση. Το κοντέρ μηδενίζει. Τώρα επιλέγουμε Δήμαρχο! Τί θα επιλέξουμε? Το Νέο ή το Χθες? Το άφθαρτο ή το φθαρμένο? Καλως η κακως εχουμε μονο και μια δυνατοτητα , να επιλεξουμε εναν απο τους δυο, αυτη Θα ηταν η δυνατοτητα μας οποιο και να ηταν το ζευγάρι.

Τους τέως, τους πρώην και τους νυν, τους γνωρίζει ο κόσμος και δεν περιμένει τίποτα από αυτούς. Έχουν ήδη χάσει και το ξέρουν. Έχουν ηττηθεί στις συνειδήσεις σας.
Ήρθε η ώρα να ηττηθούν και στις κάλπες. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία φίλες και φίλοι. Δεν θα ξαναβρούμε τέτοια.
Τώρα είναι ώρα για μία νέα εποχή για την Μύκονο. Είναι ώρα για αλλαγή. Είναι ώρα, ενωμένοι οι Μυκονιάτες, να πάμε τον τόπο μας μπροστά.
Μαζί μπορούμε να κερδίσουμε.
Το έδειξε το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής.
Αυτός είναι ο δρόμος που μας δείχνει η Μύκονος.
Αυτή είναι η προοπτική και η ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά μας.
Να μην αφήσουμε αυτή την ευκαιρία να χαθεί
Μαζί μπορούμε να κερδίσουμε
Μαζί αξίζει να κερδίσουμε.
Σας ευχαριστώ που με τιμήσατε με την παρουσία σας.

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.