Οδός Κωνσταντίνου Καραμανλή

Εκατοντάδες Μυκονιάτες παρέστησαν σήμερα το πρωί στην τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, στον νέο κυκλικό κόμβο στο Δραφάκι της οδού (από σήμερα) Κωνσταντίου Καραμανλή.
Η προτομή, ύψους περίπου 1,80 μ. φτιαγμένη από λευκό μάρμαρο, σχεδιάστηκε από τον ζωγράφο Μιχάλη Βαφειάδη, προσωπικό φίλο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, και φιλοτεχνήθηκε από τον μαρμαρογλύπτη Κώστα Γεωργίου. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν από τον Δήμαρχο Μυκόνου κο Βερώνη Χρήστο και από τον αδερφό του Κωνσταντίνου Καραμανλή, κο Αχιλλέα Καραμανλή.

Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν η σύζυγος του Πρωθυπουργού, κα Νατάσα Παζαϊτη-Καραμανλή, ο υπουργός Πολιτισμού κος Γεώργιος Βουλγαράκης, Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης κος Προκόπιος Παυλόπουλος, ο υπουργός Εθνικής ʼμυνας κος Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών κος Πέτρος Μολυβιάτης, ο Μητροπολίτης Σύρου κ.κ Δωρόθεος ο Β', ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κος Λευτέρης Ζαγορίτης, ο υπεύθυνος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κος Ελευθερόπουλος Νίκος, η κα Γώγου Κατερίνα Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας, η βουλευτής Κυκλάδων κα .ʼρια Μανούσου Μπινοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κος Χαράλαμπος Κόκκινος, ο υποψήφιος Νομάρχης Κυκλάδων κος Λεονταρίτης Γιώργος, ο επίτιμος δημότης Μυκόνου και Δήμαρχος Μονάχου κος Christian Ude και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο.
Για τον εθνάρχη μίλησε ο Δήμαρχος Μυκόνου ο οποίος και αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν στην πρόταση να ονομαστεί ο νέος περιφερειακός δρόμος Μυκόνου σε οδό Κωνσταντίνου Καραμανλή. Επίσης ευχαρίστησε όλους όσους συντέλεσαν στην δημιουργία του οδικού κόμβου και ιδιαίτερα τον Δημοτικό Σύμβουλο κο Θεόδωρο Χαριτόπουλο για την πολύτιμη βοήθεια του καθώς επίσης για την ευγενική χορηγία της προτομής από τον Δημοτικό Σύμβουλο κο Κυριάκο Καλαμαρά.

Την όλη εκδήλωση πάντως έκλεψε το εκπληκτικό χαμόγελο και τα μάτια της κας Νατάσας Καραμανλή καθώς στο κέρασμα που ακολούθησε αμέσως μετά πλήθος Μυκονιατών έσπευσαν να την γνωρίσουν από κοντά και να φωτογραφηθούν μαζί της.

Αμέσως μετά το τέλος της τελετής δόθηκε δεξίωση στο ξενοδοχείο "ΑΦΡΟΔΙΤΗ" στον Καλαφάτη.

Τώρα θα πρέπει να περιμένουμε και την σχετική αρίθμηση στην νέα οδό Κωνσταντίνου Καραμανλή, …έτσι για να γράφουμε πιο πλήρη τη διεύθυνση στα στοιχεία μας.!

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.