Νέο βιβλίο ο συγγραφέας Κουσαθανάς Παναγιώτης

Σε εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Δ.Ε.Π.Π.Α.Μ. ο αγαπητός σε όλους μας κος Παναγιώτης Κουσαθανάς παρουσίασε το νέο του βιβλίο "Μικρό τρίπτυχο του νόστου".
Την εκδήλωση προσφώνησε ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Αποστόλης Νάζος ο οποίος και ανέφερε :
"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε μετά "Το κουρτινάκι της καρδιάς" το νέο βιβλίο του Παναγιώτη Κουσαθανά με τον τίτλο "ΜΙΚΡΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΤΟΥ ΝΟΣΤΟΥ" από τις εκδόσεις ΙΝΔΙΚΤΟΣ.
Για τον Μυκονιάτη συγγραφέα, γνωστό σε όλους μας, νομίζω ότι δεν είναι απαραίτητη αυτή τη φορά η αναφορά στο βιογραφικό του και στο έργο του. Στην θέση αυτή επιτρέψτε μου να θυμηθώ και να νοσταλγήσω τα χρόνια του σχολείου, τότε που η παρουσία του Παναγιώτη ήταν έντονη και καθημερινή.
Στην μνήμη μου, έχει συνδεθεί με την κλασσική μουσική που έβαζε να ακούμε στα διαλείμματα μεταξύ των μαθημάτων, όπως και στην βιβλιοθήκη που είχε οργανώσει σε μια μικρή αίθουσα του σχολείου. Ακόμα και σήμερα ο Σεφέρης και ο Παναγιώτης πηγαίνουν μαζί.
Πιστεύω ότι αυτό το βιβλίο είναι πλήρως αυτοβιογραφικό. Ένα βιβλίο που δίνει αξία στην νοσταλγία τόσο των παιδικών μας χρόνων όσο και των σκέψεων μας.Είναι ένας οδηγός μνήμης.
Ο Βάκας ο Ράκας, ο Αραπης ο μπαρμπά Μιχάλης η Λαφίνα είναι γνωστοί μας. Η λαγκάδα, το ταξίδι, οι πρώτοι επισκέπτες ο νόστος των παιδικών μας χρόνων. Μπορεί να μην τα ζήσαμε έτσι ακριβώς, αλλά κάπως έτσι. ʼλλωστε, ούτε και για τον συγγραφέα είμαστε σίγουροι.Σημασία έχει πως όσο περνούν τα χρόνια τόσο μικραίνει η παιδική μας ηλικία, και ανάποδα μεγαλώνει η νοσταλγία μας γι αυτήν.Το βιβλίο αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε ότι η καθημερινότητα που ζήσαμε ήταν πραγματική αν και μερικές φορές έμοιαζε με παραμύθι, τον δικό μας βαρδιάνο να μας ρωτάει.
Ακολλ χομ μπελουάχντα ;
ή όπως λέει ο συγγραφέας :
"να μας καταβροχθίσει; ή να μη μας καταβροχθίσει;"

Στην συνεχεία για το βιβλίο μίλησαν η δημοσιογράφος και φίλη του συγγραφέα κα Φραντζέσκα Χανιώτη – Ρουσουνέλου όπου και αναφέρθηκε στις προσωπικές της εμπειρίες κοντά στον συγγραφέα είτε ως μαθήτρια είτε ως δημοσιογράφος και σκιαγράφησε την δυνατή προσωπικότητα του συγγραφέα.
Στην συνέχεια για το συγγραφέα και το πολύτιμο έργο του μίλησε ο Καθηγητής Γεώργιος Αλέξανδρος Μαγκάκης.
Μιλώντας στο κοινό ο συγγραφέας ευχαρίστησε όλους όσους συντέλεσαν στην έκδοση του νέου του αυτού βιβλίου, την Δ.Ε.Π.Π.Α.Μ. και όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.Στην συνέχεια διάβασε αποσπάσματα από το νέο του βιβλίο.
Στην κατάμεστη αίθουσα παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Μυκόνου, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, και πολλοί φίλοι Μυκονιάτες.
Ο συγγραφέας υπόγραψε στα βιβλία φίλων και γνωστών και αμέσως μετά ακολούθησε μικρή δεξίωση.

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.