Νέα σχολική χρονιά και νέο σχολείο στην ʼνω Μερά


Ο καθιερωμένος Αγιασμός πραγματοποιήθηκε σήμερα 11 Σεπτεμβρίου 2009 σε όλα τα σχολεία της Μυκόνου, Δημοτικά, Γυμνάσιο, Λύκειο και ΤΕΕ παρουσία πλήθους γονέων, εκπαιδευτικών, παραγόντων της τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους μαθητές.
Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς μπαίνουμε στη φθινοπωρινή περίοδο ολοταχώς. Μπαίνουμε σε μια νέα φάση, σε ένα νέο ξεκίνημα. Περισσότερο απ' όλους οι μαθητές βέβαια.

Ο αγιασμός όμως στο Δημοτικό Σχολείο της ʼνω Μεράς είχε και τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του σχολείου η οποία αποτελείται από τρεις επιπλέον αίθουσες, μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και άλλους βοηθητικούς χώρους. Η προσθήκη αυτή θα λύσει οριστικά τα προβλήματα στέγασης του σχολείου της ʼνω Μεράς και θα συντελέσει στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης των παιδιών του σχολείου. Το οικόπεδο όπου χτίστηκε η νέα πτέρυγα άνηκε στην Μονή Τουρλιανή όπου με δωρεά παραχωρήθηκε στο Δήμο. Εντός του οικόπεδου έχει κατασκευαστεί και ένα γήπεδο βόλευ-μπάσκετ, παιδική χαρά και μεγάλοι προαύλιοι χώροι για τα παιδιά του σχολείου. Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων αποτελεί κόσμημα για το σχολείο και βρίσκεται κάτω ακριβώς από τις τρεις νέες τάξεις.
Το έργο χαρακτηρίστηκε ως "ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΝΩ ΜΕΡΑΣ ΜΥΚΟΝΟΥ" συνολικού προϋπολογισμού 1.561.000 €, και συγχρηματοδοτήθηκε κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατά 25% από εθνικούς πόρους.

Τα εγκαίνια του νέου κτιρίου έγιναν από τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ.Χαράλαμπο Κόκκινο, από τον Βουλευτή Κυκλάδων κ. Ιωάννη Βρούτση και από τον Δήμαρχο Μυκόνου κ.Αθανάσιο Κουσαθανά – Μέγα.
Παρόντες στην τελετή των εγκαινίων ήταν επίσης ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων κος Σταμάτης Μαύρος, όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι δάσκαλοι, γονείς και φυσικά οι μικροί μαθητές.
Ο Δήμαρχος Μυκόνου αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα του έργου και ευχαρίστησε όλους όσους συνετέλεσαν στην ολοκλήρωση του έργου αυτού. Τόνισε δε ότι είναι έργο που τιμά την Μύκονο, έργο πνοής για την παιδείας μας, έργο για τα παιδιά μας, έργο που λύνει τα προβλήματα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και του τόπου μας.
Ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ.Χαράλαμπος Κόκκινος στην συνέχεια είχε τον λόγο ο οποίος δήλωσε την ιδιαίτερη του χαρά όταν βρίσκεται σε εγκαίνια που αφορούν την εκπαίδευση των παιδιών μας.
Για το έργο και την χρησιμότητα του μίλησαν και οι κ.κ. Βουλευτής Κυκλάδων κος Ιωάννης Βρούτσης, ο Διευθυντής του Σχολείου, ο υποψήφιος Βουλευτής Κυκλάδων κος Σταμάτης Μαύρος.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Νομάρχης Κυκλάδων κος Δημήτρης Μπαϊλας και οι βουλευτές Κυκλάδων κ.ʼρια Μανούσου Μπινοπούλου και Παναγιώτης Ρήγας.
Το e-mykonos.gr εύχεται καλή σχολική χρονιά, καλή σταδιοδρομία σε όλους τους μαθητές και καλορίζικο το νέο σχολείο.

 

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.