Μυστήριο στην Μύκονο

ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ:
Όταν ο Ανδρέας Καλδής, αστέρι της Ασφάλειας Αθηνών,γνωστός για τις ανορθόδοξες μεθόδους του, παίρνειμετάθεση ως Διοικητής της Αστυνομίας για τοπαραδεισένιο νησί της Μυκόνου, είναι βέβαιος ότι οι μέρεςτης εξιχνίασης ανθρωποκτονιών είναι παρελθόν.
Δενγίνονται φονικά στον τουριστικό παράδεισο τουλάχιστοναυτό πιστεύει ενώ κοιτάζει τη σορό μιας νεαρής γυναίκαςπου βρέθηκε τελετουργικά δεμένη και θαμμένη πάνω σ' ένασωρό από ανθρώπινα οστά μέσα σ' ένα απομονωμένοορεινό ξωκλήσι. Κι ενώ νομίζει ότι χειρότερα δεν γίνεται,αρχίζουν να ξεφυτρώνουν πτώματα, οστά και ύποπτοι όπουκαι να στρέψει το βλέμμα του – ενώ παράλληλα προκύπτειάλλη μια εξαφάνιση.
Καθώς η έρευνά του μετατρέπεταιξαφνικά σε επιχείρηση διάσωσης, ο Ανδρέας καταδύεταιαναπάντεχα σε πανάρχαιους μύθους, ανακαλύπτονταςξεχασμένα μέρη του νησιού σε μια κούρσα που οδηγείται σ'ένα συναρπαστικό φινάλε.

"Ο Τζέφρι Σάιγκερ βλέπει τη Μύκονο με τα μάτια τουτουρίστα αλλά και του νησιώτη εδώ και είκοσι πέντε χρόνια.Όμως, πάνω απ' όλα βλέπει το νησί ως συγγραφέας,πλάθοντας μια ιστορία γεμάτη ίντριγκα και σασπένς με φόντοένα γραφικό τοπίο.
Η γνώση του για τον τόπο αυτόν είναιεξίσου δυνατή με την αγάπη του για τους ανθρώπους και όλεςτους τις παραξενιές… Το Μυστήριο στη Μύκονο είναι ένααπολαυστικότατο ανάγνωσμα.
Συνταρακτικό καιακαταμάχητο, το μυθιστόρημα προσφέρει περιπέτεια καιαγωνία μέσα από χαρακτήρες που ελπίζεις ότι θα τουςξανασυναντήσεις σε πολλά ακόμα βιβλία"."

The Pittsburgh Post-Gazette
Η Ελληνική καθώς και η αγγλική έκδοση θα είναι διαθέσιμες γιά όλη την Ελλάδα
μετά το Πάσχα σέ όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία ‘‘ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ-ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ-ΙΑΝΟΣ αλλά και σε τοπικά βιβλιοπωλεία.Η αγγλική έκδοση θα είναι διαθέσιμη στην Μύκονο, σε κάποιες περιοχές, την επόμενη εβδομάδα…

Βιογραφικό Συγγραφέα
Ο Τζέφρι Σάιγκερ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Πίτσμπουργκ τηςΠενσυλβανίας. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και βιολογίαστα Πανεπιστήμια Ουάσινγκτονκαι Τζέφερσον, καθώς και νομικάστο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης(απ' όπου έλαβε το ακαδημαϊκόαριστείο Order of the Coif).
Ξεκίνησε να ασκεί τη δικηγορίασε μια μεγάλη νομική εταιρείατης Γουόλ Στριτ. Εκεί, βοήθησεστην ίδρυση του κορυφαίουοργανισμού της Νέας Υόρκης πουαπευθύνεται στους ανεξάρτητουςδικηγόρους, οι οποίοιενδιαφέρονται να προσφέρουνεθελοντική εργασία, καιυπηρέτησε ως Ειδικός Σύμβουλοςστην ομάδα πολιτών πουανέλαβαν να δίνουν αναφορά γιατις συνθήκες στις φυλακές τηςΝέας Υόρκης.
Η έρευνά του γιαμια αυτοκτονία με πολιτικέςπροεκτάσεις σε μία από τιςφυλακές της είχε αποτέλεσμα μιααναφορά που χρησιμοποιήθηκεως πρωτοσέλιδο της εφημερίδαςThe New York Times και πουχαρακτηρίστηκε από τοπεριοδικού Newsweek ως τοσπουδαιότερο παράδειγμα τηςκαινούριας ανεπίσημης μορφήςτέχνης: της ΕρευνητικήςΑναφοράς.
Εγκατέλειψε τη Γουόλ Στριτ γιανα ανοίξει δική του νομικήεταιρεία στη Νέα Υόρκη. Εκείσυνέχισε να εργάζεται ως έναςαπό τους συνεταίρους τηςεταιρείας – φέρνοντας ενώπιοντης δικαιοσύνης τεράστιακοινωνικά σκάνδαλα και άλλεςλεπτές δημόσιες και ιδιωτικέςυποθέσεις εθνικής αλλά καιδιεθνούς σημασίας – ως τη στιγμήπου τα παράτησε όλα για ναασχοληθεί αποκλειστικά με τησυγγραφή ανάμεσα στουςανθρώπους, τη ζωή και τηνπολιτική πραγματικότητα τηςπολυαγαπημένης του Μυκόνου,και με το ψαροτούφεκο στααιγαιοπελαγίτικα νερά της.
Σε αυτό το πρώτο τουμυθιστόρημα, φιλοτεχνεί έναγλαφυρό πορτρέτο τουαγαπημένου του νησιού – δεύτερηπατρίδα του εδώ και είκοσι πέντεχρόνια – ως φόντο για τηνικανοποιητικά πολυσύνθετηπλοκή του. Το άλλο του σπίτιείναι ένα αγρόκτημα έξω από τηΝέα Υόρκη.

Σχεδιασμός εξωφύλλου και σελιδοποίηση:Ersilia Bachauer
Σχεδιασμός Εξωφύλλου:Jonathan Siger
Φωτογραφία εξωφύλλου:Νίκος Αναστασίου
Φωτογραφία του συγγραφέα:Ανδρέας Φιορεντίνος
website: www.jeffreysiger.com
email: jeffsiger@mac.com

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.