Μουσικός Εσπερινός στη Δήλο


Το φουσκωμένο μελτεμάκι δεν στάθηκε εμπόδιο να πραγματοποιηθεί στη Δήλο σήμερα το βράδυ, Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009 η καθιερωμένη -τα τελευταία 7 χρόνια- Μουσική Συνάντηση κάτω από το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου. Με τίτλο "Χάρτινο το φεγγαράκι", η χορωδία της Μουσικής Σχολής Δημήτρη Φίννις τραγούδησε γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια του Νίκου Γκάτσου και του Μάνου Χατζηδάκι.

Οι ήχοι από το πιάνο, το βιολί, την κιθάρα, το κόντρα μπάσο, το ακκορντεόν και τα κρουστά, έδεσαν με θαυμάσιες φωνές, σε σόλο ή χορωδιακές ερμηνείες. Οι 500 περίπου θεατές, που παρακολούθησαν την εκδήλωση, εισέπραξαν ένα υπέροχο αποτέλεσμα, όταν σε όλο τον αρχαιολογικό χώρο απλώθηκε ένα μουσικό πέπλο που σκόρπισε τη γλύκα του παντού, πάνω στα αρχαία μάρμαρα, επιβεβαιώνοντας την ομορφιά που έχει η συνάντηση της ποίησης με τη μουσική.

Ανάμεσα σ' αυτούς που παρακολούθησαν τη συναυλία ήταν ο πρώην Υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης, ο ηθοποιός Γιάννης Βόγλης, ο καθηγητής Γιώργος Βέλτσος, ο Δήμαρχος Μυκόνου, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολλοί άλλοι "εραστές" της Δηλιανής, Μουσικής Πανσελήνου.

Όπως κάθε χρόνο, τη βραδιά διοργάνωσε η Ένωση των Φίλων Δήλου- Ρήνειας υπό την αιγίδα του Δήμου Μυκόνου και την υποστήριξη της ΚΔΕΠΑΜ. Η πρόεδρος της Ένωσης κα Μαρλένα Γεωργιάδη άνοιξε την εκδήλωση και μίλησε για τους σκοπούς του Συλλόγου, για τη Μουσική Συνάντηση και ανακοίνωσε ότι τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν, όπως πάντα, για την ενίσχυση ενός συγκεκριμένου έργου στη Δήλο, ύστερα από υπόδειξη της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση, χορωδιακή επεξεργασία, διδασκαλία και διεύθυνση είχε ο Δημήτρης Φίννις. Στις άψογες σόλο εκτελέσεις των τραγουδιών, ακούστηκαν οι φωνές των Ακριβή Ανδριά, Λίας Βερβέρογλου, Ελένης Γαρυφάλλου, Μαρίας Κουκά και Ματούλας Πισκοπάνη.

Την Ορχήστρα αποτέλεσαν οι Ορέστης Κουσαθανάς στο πιάνο, Σταυρούλα Μεντή στο βιολί, Ettore Riva στην κιθάρα, Μιχάλης Ζαράνης στο κοντρα μπάσο, Σταύρος Λοΐζος στο ακκορντεόν και Δήμος Μιχόπουλος στα κρουστά. Τα κείμενα διάβασε ο Θανάσης Κουσαθανάς.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της θαυμάσιας βραδιάς, για την ποιότητα της μουσικής συνάντησης, αλλά και για την επιτυχία τους να φέρουν επάξια σε πέρας, μια τόσο απαιτητική εκδήλωση.

"Η Ένωση των φίλων της Δήλου και Ρήνειας" ιδρύθηκε το 1990 με σκοπό την ηθική και υλική συμπαράσταση των προσπαθειών που αποβλέπουν στην προστασία, συντήρηση και αναστύλωση, τη μελέτη και προβολή των μνημείων της Δήλου και της Ρήνειας, που αποτελούν Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά και προστατεύονται από την UNESCO. Για την επίτευξη των σκοπών της η Ένωση διατηρεί στενές σχέσεις συνεργασίας με την ΚΑ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, το Γραφείο Αρχαιοτήτων Δήλου και την Ομάδα Εργασίας για τις Αρχαιότητες της Δήλου και επιδιώκει την οργάνωση διαλέξεων, ξεναγήσεων, εκδρομών, εκθέσεων, πνευματικών και άλλων εκδηλώσεων και γενικότερα την λήψη κάθε πρόσφορου μέτρου που αποσκοπεί στην προβολή του έργου των Υπηρεσιών αυτών και στην καλλιέργεια του αρχαιόφιλου πνεύματος. Αποβλέπει στην εξεύρεση πόρων για την επίτευξη των σκοπών της με την προσέλκυση επιλεγμένων μελών, την συγκέντρωση δωρεών, έκτακτων εισφορών και χορηγιών.

Έδρα : Ανδρονίκου 37, Χώρα, 84600 Μύκονος
Τηλ. +30 22890.23159 – Fax +30 22890.22684

 

Κείμενο & φωτογραφίες
ʼννα Λοΐζου

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.