Μικροί Γίγαντες..

Οι "μικροί Γίγαντες" του Δημήτρη γέμισαν ασφυκτικά το ΓΡΥΠΑΡΕΙΟ Πολιτιστικό Κέντρο, σήμερα το βράδυ παρουσιάζοντας το έργο του Oskar Wilde "Ο εγωιστής Γίγαντας" σε διασκευή και ενορχήστρωση του Δημήτρη Φίννις.
Οι μικροί σπουδαστές απέδειξαν ότι δουλεύοντας όλοι μαζί, πέτυχαν να μας χαρίσουν μια καταπληκτική βραδιά και άξιζαν τα θερμά συγχαρητήρια και τα παρατεταμένα χειροκροτήματα που τους χάρισε το κοινό.
Ο κος Δημήτρης Φίννις μιλώντας στην αρχή της εκδήλωσης ευχαρίστησε το κοινό για την παρουσία του και την υποστήριξη του καθώς επίσης και τους χορηγούς της εκδήλωσης. Ο ίδιος μεταξύ άλλων ανέφερε :
""Ο εγωιστής Γίγαντας" του Oscar Wilde αποτελεί ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Πρόκειται για ένα παραμύθι, που σκοπό έχει να μεταδώσει το μήνυμα της αγάπης, της προσφοράς και της ανιδιοτέλειας. Το αίσθημα που εισπράττει κανείς όταν προσφέρει αγάπη στα παιδιά αλλά και το θαύμα που βιώνει μέσα από τις πράξεις της δικής τους αγάπης, υπήρξε το έναυσμα για να προχωρήσουμε ένα βήμα παρακάτω και να προετοιμάσουμε μία διαφορετική μουσική παράσταση.
Θα σας παρουσιάσουμε λοιπόν σπουδαστές της Σχολής, που δούλεψαν τόσο ατομικά όσο και ομαδικά, με αγάπη και περίσσιο κέφι, για να αποδώσουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο τον "Εγωιστή Γίγαντα" σε μία ξεχωριστή παράσταση.

Βασική επιδίωξή μας ήταν η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών, ανεξαρτήτου ηλικίας και επιπέδου σπουδών. Έτσι, όπως θα δείτε και θ' ακούσετε, ακόμα και οι πιο νεαροί σπουδαστές συνεισφέρουν στο σύνολο, είτε με τις φωνές τους στη χορωδία, είτε με τις απλές αλλά εξίσου σημαντικές νότες τους ως μέλη ορχηστρών.
Εμείς απ' τη μεριά μας, ως δάσκαλοι, τηρούμε τις υποσχέσεις μας και παρέχουμε στα παιδιά πρωτότυπα ερεθίσματα αλλά και ευκαιρίες να γνωρίσουν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, μέσα από πολλές και ποικίλες δραστηριότητες. Απώτερος στόχος μας είναι η μουσική να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, να ομορφαίνει την καθημερινότητά μας ενώ παράλληλα να πλάθει και να διαμορφώνει χαρακτήρες και προσωπικότητες.
Με τον "Εγωιστή Γίγαντα" στέλνουμε ένα μήνυμα αγάπης στις καρδιές όλων αλλά και μία έκκληση για έναν κόσμο πιο παιδικό και πιο αθώο."

Στην συνέχεια προσφώνησε την Πρόεδρο του Συλλόγου "Η ΦΛΟΓΑ" την κα Τρυφωνίδη Μαρία η οποία και μίλησε για το έργο και τις δραστηριότητες του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια.

Τα φώτα χαμήλωσαν, η αυλαία γέμισε με τους μικρούς μαθητές της Μουσικής Σχολής και ο κος Κώστας Δήμας άρχισε την αφήγηση του παραμυθιού…

Στο τέλος της παράστασης πραγματοποιήθηκε έρανος υπέρ της "ΦΛΟΓΑΣ", (συγκεντρώθηκε το ποσό των 2.800,00 Ευρώ) και μοιράστηκε το μουσικό CD της εκδήλωσης.

Διδασκαλία & Διεύθυνση : Δημήτρης Φίννις
Διασκευή & ενορχήστρωση : Δημήτρης Φίννις
Αφήγηση : Κώστας Δήμας
Σκηνοθεσία – Επιμέλεια σκηνικού : Πέρρος Κουσαθανάς
Κατασκευή σκηνικών : Κουσαθανά Μαριάννα
Στίχοι τραγουδιών : Φιλιώ Κελεσιάδη
Ελεύθερη μετάφραση κειμένου : Φιλιώ Κελεσιάδη
Η ηχόγραφηση του CD έγινε στο στούντιο "SOUND WORKS" του Ιάσωνα Ορόσκο.

Επίσης η Μουσική Σχολή ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΙΝΝΙΣ ευχαριστεί την κα Κατερίνα Δρακάκη για την επιμέλεια της αφίσας, του προγρά΅΅ατος και των προσκλήσεων, τον Γιάvvn Κουσαθανά για τη βοήθειά του στο στήσιμο του σκηνικού, τον Αντώνη Σολω΅ό για την τεχνική κάλυψη και την ηχοληψία, τη Φιλιώ Κελεσιάδη για την οργάνωση και όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της παράστασης.

Συμμετείχαν με αλφαβητική σειρά:

BEDNARSΚA CLAUDIA, CONTINO THALASSIA, ΑΓΓΕΛΕΤΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ, ΑΘΥΜΑΡΙΤΗ ΓΙΑΝΝΑ, ΑΘΥΜΑΡΙΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΑΣΗΜΟΜΥΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΑΣΗΜΟΜΥΤΗ ΡJTΣΑ, ΑΣΗΜΟΜΥΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΒΑΜΒΑΚΟΥΡΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΒΕΡΒΕΡΟΓΛΟΥ ΛΤΑ, ΒΕΡΩΝΗ ΜΑΡΚΕΛΛΑ, ΒΟΥΤΣΙΝΟΥ ΑΝΝΑ, ΒΟΥΤΣΙΝΟΥ ΑΡΙΕΤΤΑ, ΓΑΛΑΤΗΣ ΝΙΚΙΑΣ, ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ ΒΑΓΓΕΛΙΤΣΑ, ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΓΡΗΓΌΡΙΟΥ ΓlANNHΣ, ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΓlΩPΓOΣ, ΔΑΚΤΥΛΙΔΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΔΑΚΤΥΛΙΔΗ ΑΝΝΑ, ΔΑΚΤΥΛΙΔΗ ΑΝΤΡΙΑΝΝΑ, ΔΑΚΤΥΛΙΔΗ ΕΛΕΑΝΝΑ, ΔΑΚΤΥΛΙΔΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ, ΔΑΚΤΥΛΙΔΗ ΜΑΡΙΑ, ΔΑΚΤΥΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΔΑΚΤΥΛΙΔΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ, ΔΑΚΤΥΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΔΑΝΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΔΑΝΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΔΗΜΑΚΗ ΚΩΝ/ΝΑ, ΔΗΜΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΔΙΚΑΙΟΥΛΑΚΟΥ ΑΜΑΛΙΑ, ΕΛΕΎθΕΡΙΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗΣ, ΖΑΧΟΣ ΜΑΡΙΟΣ, ΖΑΧΟΥ ΕΛΕΝΑ, ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ ΜΑΡΙΑ, ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ ΜΑΡΟΥΛΙΩ, ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ, θΕΟΧΑΡΗ ΜΑΡΙΑ, ΚΑΒΒΑθΑΣ ΜΑΡΙΟΣ, ΚΑΡΑΜΠΕΗ ΕΙΡΗΝΗ, ΚΑΡΑΜΠΕΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΑΤΕΛΑΝΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΚΑΤΕΛΑΝΗΣ ΓlΩPΓOΣ, ΚΑΤΣΑΡΕΛΗ ΜΕΛΙΝΑ, ΚΕΛΛΕΡ ΑΝΤΡΕΑΣ, ΚΟΝΤΙΖΑ ΕΛΕΝΗ, ΚΟΝΤΙΖΑ ΤʼΝΙΑ, ΚΟΥΚΑ ΓEΩPΓlA, ΚΟΥΜΑΡΙΑΝΟΥ ΓΚΡΕΤΑ, ΚΟΥΣΑθΑΝΑ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΚΟΥΣΑθΑΝΑ ΣΟΦΙΑ, ΚΟΥΣΑΘΑΝΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ, ΛΥΚΟΥΡΗ ΜΑΤΙΝΑ, ΜΑΓΝΗΣΑΛΗ ΚΕΛΛΥ, ΜΟΝΟΓΥΙΟΣ ΝΙΚΟΣ, ΜΠΑΛΑΝΙΚΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗ ΑθΑΝΑΣΙΑ, ΝΑΖΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΝΑΖΟΥ ΠΕΤΡΟΥΛΑ, ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ, ΞΕΝΑΡΙΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ, ΞΥΔΑΚΗΣ ΠΩΡΓΟΣ, ΞΥΔΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, ΞΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΠΑΡΗΣ, ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ APlΣTOΣ, ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΠΑΠΟΥΤΣΑΣ ΠΑΝΝΗΣ, ΠΑΠΟΥΤΣΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΠΕΛΕΚΗ ΤΕΡΕΖΑ, ΡΗΓΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΡΗΓΑΣ ΡΑΦΑΗΛ, ΡΟΥΣΟΥΝΕΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΡΟYΣOYNEΛOΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΡΟΥΣΟΥΝΕΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΡΟΥΣΟΥΝΕΛΟΥ ΤΖΕΣΗ, ΡΟΥΣΣΟΥ ΑΡΓΥΡΩ, ΣΑΛΑΧΑ ΗΒΗ, ΣΑΛΑΧΑ ΡΑΝΙΑ, ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ θΑΝΑΣΗΣ, ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΥ ΛΙΛΗ, ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ, ΣΙΚΙΝΙΩΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ, ΣΙΟΥΛΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΦΑΜΕΛΗ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ, ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ, ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΕΛΛΑ, ΧΑΤΖΗΣ-ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΧΑΤΖΗΣ-ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΚΟΣΜΑΣ, ΧΟΥΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΧΟΥΛΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ, ΧΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.