Μεγάλη Πέμπτη στη Μύκονο

Μεγάλη Πέμπτη και το παπαδάκι κουράστηκε στην Μεγάλη Πανάγια, βγήκε κρέμασε το θυμιατήρι του στο παρεκλήσι και έκατσε να ξεκοκκινήσει λίγο.
Πόσοι από εμάς δεν έχουμε περάσει κάτι ανάλογο, πόσοι από εμάς δεν περιμέναμε να έρθει η Μεγάλη Πέμπτη και η Μεγάλη Παρασκευή για να σηκώσουμε με καμάρι τα λάβαρα, τους σταυρούς και τους αγγέλους.
Τα χρόνια τρέχουν και τα παπαδάκια είναι τώρα τα παιδιά μας και εμείς αυτοί που στεκόμαστε πιο πίσω και τα κρυφοκοιτάμε, και καμαρώνουμε πιο πολύ από όσο είμασταν μικροί.
Η Μεγάλη Πέμπτη πέρασε και ξημερώνοντας η Μεγάλη Παρασκευή το πένθος κορυφώνεται, μεγάλη μέρα της θλίψης και της στεναχώριας. Μέσα από αυτή την θλίψη και τον πόνο ανακαλύπτουμε την δύναμη που έχουμε μέσα μας, την αγάπη για την οικογένεια μας και τους γύρω μας και την βαθιά μας πίστη.
Η Μεγάλη Παρασκευή είναι μέρα αυστηρής νηστείας, με όσπρια και άλλα νηστίσιμα φαγητά. Το λάδι απαγορεύεται, ενώ πολλοί δεν τρώνε καθόλου ολόκληρη την ημέρα.Εμείς σας προτείνουμε, πριν το μεσημεριάνο καφέ σας, να πάτε λουλούδια στην εκκλησία, να προσκυνήσετε και να περάσετε από κάτω από τον επιτάφιο για υγεία και καλή τύχη. Το βράδυ, στην περιφορά των επιτάφιων, θα διακρίνεται την χαρακτηριστική κόντρα μεταξύ των εκκλησιών για το ποια έχει στολίσει τον καλύτερο επιτάφιο, σίγουρα τα λουλούδια σας θα είναι στον καλύτερο στολισμένο…

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.