Μίμης Πλέσσας

Η Χορωδία Μυκόνου έδωσε μια καταπληκτική συναυλία αφιερωμένη στο μεγάλο μουσικοσυνθέτη μας Μίμη Πλέσσα στο ΓΡΥΠΑΡΕΙΟ Πολιτιστικό Κέντρο.
Ήταν μία ξεχωριστή βραδιά με ένα ενθουσιώδη και εκδηλωτικό κοινό στην κατάμεστη αίθουσα του υπερσύγχρονου κέντρου.
Την εκδήλωση προσφώνησε ο Αντιπρόεδρος του "Πολιτιστικού Οργανισμού Γεώργιος Αξιώτης" κος Νίκος Ξυδάκης ο οποίος και ευχαρίστησε την Χορωδία Μυκόνου και το κοινό που παραβρέθηκε στην πρώτη εκδήλωση του ΓΡΥΠΑΡΕΙΟΥ Πολιτιστικού Κέντρου.
Στη συνέχεια ο κος Μιχάλης Ασημομύτης, υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Μυκόνου, διάβασε σταδιακά, την ιστορία του μεγάλου μουσικού και την πορεία του στο ελληνικό μουσικό στερέωμα.
Το άγαλμα, καμαρούλα μια σταλιά, οι χάντρες, τραγούδια αθάνατα που ερμήνευσαν με έντονο πάθος οι τραγουδιστές, τραγούδια που όλοι μας τα σιγοτραγουδήσαμε, μας έκαναν να αναπολήσουμε στο παρελθόν και να δακρύσουμε. Έτσι εξηγείται γιατί ο Μίμης Πλέσσας είναι και θα είναι στην καρδιά μας ως ένας από τους πιο μεγάλους συνθέτες όχι μόνο για την μουσική του αλλά και για τις επιλογές του.
Η μαέστρο Εύα Βασιλόπουλου ευχαρίστησε το κοινό που με τόσο αγάπη έχει αγκαλιάσει το έργο τους, τους χορωδούς και τον πιανίστα τους κο Μάνο Βασιλόπουλο.
Οι στιγμές που ζήσαμε ήταν ανεπανάληπτες και τους ευχαριστούμε όλους θερμά και σαν ομάδα και καθένα ξεχωριστά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1. Η πρώτη μας νύχτα
2. θα κλέψω τα τριαντάφυλλα
3. Θεέ μου πως πονώ
4. Γέλαγε η Μαρία
5. Φραγκοκλησιά
6. Δώδεκα μαντολίνα
7. Ξημερώνει Κυριακή
8. Το άγαλμα
9. Δως μου το αθάνατο νερό
10. Οι χάντρες
11. Αν σ'αρνηθώ αγάπη μου
12. ʼναψε καινούργιο μου φεγγάρι
13. Το φεγγάρι πάνωθε μου
14. Σε βλέπω στο ποτήρι μου
15. Βρέχει πάλι απόψε
16. Καμαρούλα μια σταλιά
17. Πέταξε ένα πουλί

ΧΟΡΩΔΙΑ :
Αγγελετάκη Μαρία, Ανδιανοπούλου Νίκη, Γαλούνη Πηνελόπη, Σταυρακάκη Τιτίκα, Γούσιου Κική, Γεωργίου Δημήτρης, Ζουγανέλη Μαρία, Καρακατσάνη Ελένη, Κέμος Μανώλης, Κουτσουραδή Πόπη, Κουσαθανάς Παναγιώτης, Λυκούρη Φρασκούλα, Μιχελή ʼννα, Σωτηρίου Νικόλαος, Σταμούλης Θεόδωρος, Σαχάς Βασίλειος, Χατζηφωτεινού ʼννα, Περπερίδου Εύα, Τριανταφύλλου Αρτεμούλα, Πανταζόγλου Φρασκούλα, Καρπαθίου Πόπη, Κουκά Φρατζέσκα, Ασημομύτης Νίκος, Περπερίδου Εύα, Κάλτση Ασημίνα, Λαζαρίδου Βένια, Μαρμανη Μαρία, Κουσκούνελου Μαρία, Δελαβέρη Ειρήνη, Κυραντώνης Αντώνιος, Κωνσταντάρα Ειρήνη, Ξενάριος Ζουγάνες, Κουσαθανά Πατρίσια, Κοντού Εμμανουέλλα, Πρεβελιανάκης Μάνος,

Τραγούδησαν σόλο :
Ανδιρανοπούλου Νίκη, Γεωργίου Δημήτρης, Πρεβελιανάκης Μάνος
Φυσαρμόνικα : Βασίλης Σαχάς
Πιάνο : Μάνος Βασιλόπουλος
Κείμενα : Γιάννης Κατσαρός
Αφηγητής : Μιχάλης Ασημομύτης

Δείτε σχετικά άλλα άρθρα:
5 χρονών έγινε η Χορωδία Μυκόνου..

Επέστρεψε η Χορωδία της Μυκόνου από την Κύπρο

Εγκαίνια ΓΡΥΠΑΡΕΙΟΥ Πολιτιστικού Κέντρου

"Πολιτιστικός Οργανισμός Γεώργιος Αξιώτης"
 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.