Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Δήμο

"Το 2007 θα είναι χρονιά δημιουργίας και προόδου για την Μύκονο", τόνισε ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Βερώνης Χρήστος, κατά τη σύντομη ομιλία του στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, στο Δημαρχείο Μυκόνου.
Σήμερα το πρωί, Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2007, ετελέσθη επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Μητροπόλεως και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας στο Δημοτικό κατάστημα, παρουσία του συνόλου σχεδόν, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των Προέδρων των Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων του Δήμου, των Διευθυντών και των προϊσταμένων των Υπηρεσιών του νησιού και πολλών Δημοτών.

Στο μήνυμά του, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Βερώνης Χρήστος, εφόσον ευχήθηκε σε όλους Καλή Χρονιά, υπογράμμισε ότι το 2007 είναι μια σημαντική χρονιά, λόγω των μεγάλων έργων που ξεκινάνε στο νησί μας και που θα αλλάξουν ριζικά τον τρόπο ζωής μας στο νησί. Ανεφέρθηκε στις εξελίξεις σχετικά με τα μεγάλα έργα και συγκεκριμένα για την δημοπρασία του μεγάλου έργου στον Χερσαίο Χώρο (παλαίο λιμάνι) που αναβλήθηκε λόγω απεργίας των Μηχανικών υπαλλήλων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η δημοπρασία θα επαναληφθεί εντός του Ιανουαρίου. Επίσης αναφέρθηκε για την εγκατάσταση των εργολάβων στα έργα που αφορούν την Γ' φάση του λιμανιού του Τούρλου και των Χ.Υ.Τ.Α. Τέλος ολοκληρώνεται η διαδικασία της δημοπράτησης του Δημοτικού Σχολείου της ʼνω Μεράς καθώς το πρόβλημα με το αυξημένο κόστος των δαπανών για την διαμόρφωση του προαύλιου χώρου του σχολείου λύθηκε με σχετική τροποποίηση της μελέτης. Η Β' φάση του Βιολογικού της Αλεόμανδρας έχει ήδη δημοπρατηθεί και το μεγάλο έργο της Αποχέτευσης και του Βιολογικού της ʼνω Μεράς είναι στην τελική ευθεία καθώς εγκρίθηκαν οι περιβαντολογικοί όροι και το έργο τώρα βρίσκεται στην 4η θέση (ανάμεσα σε 30) στο Ταμείο Συνοχής για να εκριθούν τα σχετικά κονδύλια.

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Μυκόνου έκοψε και μοίρασε την πρωτοχρονιάτικη πίτα στους εκπροσώπους των Αρχών, Υπηρεσίων, Σχολείων, Σωματείων και Συλλόγων. Ακολούθησε η καθιερωμενή κλήρωση για το φλουρί της πίτας προσφορά των αδερφών Σταμούλη.

Στις 1 το μεσημέρι στο Κοινοτικό Κατάστημα της ʼνω Μεράς ο Δήμαρχος Μυκόνου κος Βερώνης Χρήστος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Κοινόιτητας και ευχήθηκε σε όλους μια καλή και δημιουργική χρονιά. Στη συνέχεια η νέα Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της ʼνω Μεράς κα Ευγενία Χανιώτη μοίρασε την την πρωτοχρονιάτικη πίτα και ευχήθηκε με την σειρά της σε όλους καλή χρονιά με υγεία και χαρά.
Τα παραδοσιακά μας κάλαντα συνοδευόμενα από τους Μυκονιάτες οργανοπαίχτες ακούστηκαν και στις δυο εκδηλώσεις δημιούργωντας ένα όμορφο κλίμα και μεταφέροντας το μήνυμα ότι το 2007 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για την Μύκονο.

Καλή χρονιά σε όλους.
 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

mitropoli
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το πρόγραμμα Ακολουθιών

Το πρόγραμμα Ακολουθιών της Α’ Εβδομάδας των Νηστειών και της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Ο Πανοσιολογιώτατος ...

Comments are closed.