Κεντρική ομιλία του Δημάρχου Μυκόνου στο Γρυπάρειο

dimarhos kousathanas
dimarhos kousathanas

Κεντρική ομιλία του Δημάρχου Μυκόνου στο Γρυπάρειο. Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε σήμερα το βράδυ ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας στα πλαίσια της 2ης προεκλογικής περιόδου στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Σε ένα κατάμεστο Γρυπάρειο ο Δήμαρχος Μυκόνου τόνισε το μήνυμα της νίκης που έρχεται την Κυριακή 14 Νοεμβρίου για την παράταξη του και για το Μυκονιάτικο λαό. Την ομιλία παρακολούθησαν όλοι οι συνεργάτες του κ.Αθανάσιου Κουσαθανά – Μέγα καθώς επίσης και η επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού κ. Δέσποινα Νάζου. Τον Δήμαρχο προσφώνησε η σύμβουλος του συνδυασμού «Ενωμένη Μύκονος» κ.Πάολα Αναστασία. Ο κ. Κουσαθανάς ανέβηκε στο βήμα και ευχαρίστησε το κοινό για την μεγάλη και έντονη παρουσία του. Στη συνέχεια ο κ. Αθανάσιους Κουσάθανας – Μέγας ανέφερε τα παρακάτω :

“Μυκονιάτισσες και Μυκονιάτες, Φίλες και Φίλοι,

Από τα βάθη της καρδιάς μου, ένα μεγάλο ευχαριστώ για την συγκλονιστική σας παρουσία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε στις 7 Νοεμβρίου, αφού μας δώσατε ξεκάθαρα την πρώτη θέση, με διαφορά 9 ολόκληρες μονάδες. Αυτή η θέση, μας τιμά και θα την τιμήσουμε.

Την ερχόμενη Κυριακή, καλείστε όλοι εσείς να εκλέξετε τη νέα δημοτική Αρχή, στην οποία θα εμπιστευθείτε τις τύχες του νησιού μας για τα επόμενα τρισήμισυ χρόνια. Θα αναδείξετε τον άνθρωπο που πιστεύετε ότι μπορεί να μπει μπροστά, και να οδηγήσει με ασφάλεια, την Μύκονο στο δρόμο της προκοπής και της προόδου. Το σημαντικό προβάδισμα που δώσατε κατά τον πρώτο γύρο στην “Ενωμένη Μύκονο”, μας κάνει να νοιώθουμε ευγνωμοσύνη, αλλά και μεγάλη ευθύνη. Σας ευχαριστώ που η κατάθεση ψυχής που έκανα όλο αυτό το διάστημα, επιβραβεύτηκε με την εμπιστοσύνη σας.

Στο διάστημα που πέρασε υπήρξαν στιγμές έντασης ακόμα και ανελέητου και άδικου πολέμου εναντίον μου και εναντίον κάποιων συνεργατών μου. Υπήρξαν όμως και ευκαιρίες για την παρουσίαση των δεσμεύσεών μας για το μέλλον του τόπου μας, στη βάση ενός συγκροτημένου προγράμματος. Ενός προγράμματος που έχει γίνει βάσει πραγματικών δεδομένων, μιλώντας για έργα που ξέρουμε ότι μπορούν να υλοποιηθούν, για έργα που χρειάζονται δουλειά και όχι προγραμματισμό από το σπίτι μας ή τα καφενεία. Γιατί τα προβλήματα είναι πολλά και χρειάζονται συνεχή παρακολούθηση, αποτελεσματικές λύσεις και όχι μόνο στείρα αντιπολιτευτική κριτική.

Tο νέο όραμα για την Μύκονο πρέπει να αναδείξει το σύγχρονο πρόσωπο του νησιού, συνεκτιμώντας όμως παραμέτρους όπως η ιστορία του, η κοινωνική συνοχή, ο πολιτισμός που ο τόπος παρουσιάζει στο πλαίσιο μιας συνολικής επανεκτίμησης, και αναπροσαρμογής, του αναπτυξιακού σχεδιασμού της Μυκόνου. Εμείς ως συνδυασμός, αυτό μπορούμε να το εγγυηθούμε. Γιατί, είμαστε οι μόνοι που στηριζόμαστε στην εμπειρία του Χτες και στο όραμα του Αύριο.
Γιατί είμαστε ο Ενωτικός συνδυασμός που έχει ως θεμελιακές αρχές:

  • την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα.
  • τον πολιτισμό και την ιστορία.
  • την προσήλωση στο αυθεντικό.
  • την προστασία της κληρονομιάς μας.
  • την εμπιστοσύνη στον Μυκονιάτη οικογενειάρχη, επαγγελματία και άνθρωπο της καθημερινότητας.
  • την αγάπη στο νησί μας.
  • την ευγνωμοσύνη στις γενιές των γονιών μας.

Φίλες και φίλοι,
Απαντώντας στην χθεσινή ομιλία του κυρίου Φιορεντίνου, από αυτό το βήμα ξεκαθαρίζω μια για πάντα ότι για μένα κάθε Μυκονιάτης είναι άξιος να συμμετέχει στα κοινά και δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα πάρω την μεζούρα της ηθικής, ώστε να κρίνω την εντιμότητά του. Αυτή κρίνεται καθημερινά από τους πολίτες, και στις εκλογές από τους ψηφοφόρους.

Εμείς δεν είμαστε εδώ για να εκδόσουμε πιστοποιητικά ηθικοφροσύνης, αλλά για να παράγουμε έργο. Και σ’ αυτή την προσπάθεια κάθε Μυκονιάτης, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, ηλικίας, φύλου και οικονομικής κατάστασης, είναι αποδεκτός.«Γιατί εμείς είμαστε εδώ για να ενώσουμε, και όχι να χωρίσουμε την Μύκονο», όπως ο κ. Φιορεντίνος και η παρέα του, των οποίων το ηθικό ανάστημα, υπαγορεύει να προσπαθούν την τελευταία στιγμή, μέσα στον πανικό που τους προκάλεσε το 33%, να προσελκύσουν, ακόμη και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, της παράταξής μας.

Εμείς, ωστόσο δεν θα πούμε αν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του κ. Φιορεντίνου είναι ηθικοί ή ανήθικοι. Το ποιος έχει ασχοληθεί με τη νύχτα, είτε με νόμιμο είτε με παράνομο τρόπο, ο μυκονιάτικος λαός το ξέρει. Και μην ανησυχεί ο κ. Φιορεντίνος ότι θα επιτρέψουμε στους συμβούλους του νέου δημοτικού συμβουλίου, σε όποια παράταξη και αν ανήκουν, να οφείλουν στον Δήμο και στις επιχειρήσεις του. Κάτι τέτοιο, πρώτα εμείς δεν θα το επιτρέψουμε, άλλα και η νέα νομοθεσία το αποκλείει.

Ο κύριος Φιορεντίνος, επίσης, που τόσο διαφημίζει την ηθική του και με κατηγορεί ότι τον συκοφαντώ, τι έχει να απαντήσει για το κατηγορητήριο της Εισαγγελίας Σύρου με αριθμό ΑΒΜ Α-2010/933, στο οποίο εμπλέκεται το όνομά του σε ερευνώμενα κακουργήματα δωροδοκίας υπαλλήλου της Πολεοδομίας Σύρου, με προσωπική κατάθεση σε λογαριασμό της ALPHA BANK; Γιατί, μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει σαφείς απαντήσεις στον Μυκονιάτικο Λαό; Αυτό δεν είναι ύποπτο; Αυτό δεν είναι ντοκουμέντο;!

Όμως, ο βαθμός αξιοπιστίας του, φαίνεται και από το γεγονός ότι έσπευσε χθες το βράδυ στην ομιλία του να αδειάσει τον σύμμαχό του, πρώην Δήμαρχο, υποτιμώντας την νοημοσύνη του Μυκονιάτη. Με αυτή την αξιοπιστία κύριε Φιορεντίνε θέλετε να κυβερνήσετε τον τόπο μας; Όσον αφορά τα οικονομικά του Δήμου, σας ευχαριστώ κύριε Φιορεντίνε που σήμερα στην ραδιοφωνική σας συνέντευξη παραδεχθήκατε ότι από το 2009 δεν υπάρχει κακοδιαχείριση στον Δήμο, γι’ αυτό άλλωστε και ο Δήμος Μυκόνου έχει αυξήσει τα έσοδά του από 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε 4 εκατομμύρια ευρώ, παρά την μείωση του τέλους 2%, που μειώθηκε στο 0,5%.

Σήμερα όμως πρέπει να βάλουμε τέλος στα λόγια του παρελθόντος που δίχασαν το νησί μας. Σας διαβεβαιώ ότι δεν είχα την πρόθεση να κάνω καμία αναφορά στον κο Φιορεντίνο, όμως επειδή είχα την τύχη να αφιερώσει την χθεσινή ομιλία του σε μένα και τον συνδυασμό μας, θεώρησα χρέος μου να απαντήσω σε εσάς όλους τους πολίτες της Μυκόνου. Σήμερα θέλουμε η Μύκονος να μας ενώσει όλους! Για το καλό του νησιού μας, για το καλό των οικογενειών μας, για το μέλλον των παιδιών μας.

Σήμερα, λοιπόν θέλω να σας περιγράψουμε το όραμά μας για τον τρόπο διοίκησης του τόπου μας. Ένα όραμα που ταυτίζεται απόλυτα με τον χαρακτήρα μου και τις Αρχές μου. Ένα όραμα που απέχει από όσα έχουμε συνηθίσει. Αυτό το μοντέλο διοίκησης αποτελεί τη βάση όλων των σύγχρονων δημοκρατικών καθεστώτων. Στηρίζεται στο διάλογο, στη σύνθεση των απόψεων, στη συνεννόηση, στην κατανόηση, στη συλλογικότητα, στη συντροφικότητα. Στηρίζεται κυρίως, στην αρχή του σεβασμού της μειοψηφίας. Στην μη καταπολέμηση της διαφορετικότητας των απόψεων και των ιδεών. Στην τήρηση με ευλάβεια της διαδικασίας λήψης των αποφάσεων. Στην αποφυγή ακροβατισμών, υπόγειων συνεννοήσεων και συμφωνιών. Στην απόλυτη προσήλωση στους Νόμους και τους Κανονισμούς.

Η «ενός ανδρός Αρχή», πέρα από επικίνδυνη είναι και ξεπερασμένη ακόμα και ως νοοτροπία. Σε μια τοπική κοινωνία, όπως η δική μας, ο πολίτης πρέπει να αισθάνεται ισότιμος. Πρέπει να νοιώθει ότι η φωνή του ακούγεται. Πρέπει να ξέρει ότι μπορεί να βρει το δίκιο του. Πρέπει να είναι σίγουρος ότι δεν θα αντιμετωπιστεί ούτε στη βάση της ψηφοθηρίας, ούτε με βάση ποιόν ψήφισε. Ο Δήμος πρέπει να είναι το σπίτι του, και οι υπηρεσίες έτοιμες να τον εξυπηρετήσουν.

Η σχέση Δήμου και πολίτη δεν μπορεί να διέπεται από αντιπαλότητες. Δεν μπορεί να είναι σχέση εξουσιαστή και εξουσιαζόμενου. Ο κάθε πολίτης, από τον πιο μικρό ως τον πιο μεγάλο αποτελεί μια υπολογίσιμη μονάδα που συγκροτεί μια ολόκληρη κοινωνία. Όσο η μονάδα αυτή θα είναι σεβαστή, τόσο η κοινωνία θα είναι ευνομούμενη. Και για να είναι η κοινωνία ευνομούμενη, πρέπει η διοίκηση να είναι χρηστή. Να μην είναι απόμακρη, να μην είναι άδικη. Να είναι, απλά, ανθρώπινη.

Μια κοινωνία των ευκαιριών και μια χρηστή, ανθρώπινη διοίκηση σας υποσχόμαστε όσοι συγκροτήσαμε την Ενωμένη Μύκονο. Και ξέρετε ότι αυτά που λέμε τα εννοούμε. Γιατί δεν θελήσαμε ποτέ να σας παραπλανήσουμε. Δεν υποσχεθήκαμε το ανέφικτο. Δεν δεσμευθήκαμε για το φανταστικό. Πατάμε, όπως και εσείς, γερά στη γη και ξέρουμε να κτίζουμε το αύριο με θεμέλιο την γνώση, τη σύνεση και την σωστή στόχευση, τον σωστό προσανατολισμό.

Γιατί μεγαλύτερη σημασία έχει να κοιτάζεις τους ανθρώπους στα μάτια, πρόσωπο με πρόσωπο, να αποκαθιστάς μια νέα σχέση εμπιστοσύνης και επικοινωνίας μαζί τους, γιατί οι πολίτες θέλουν να πιστέψουν ότι έχουν απέναντί τους, ανθρώπους ικανούς για τα δύσκολα. Ανθρώπους ικανούς να αντιμετωπίζουν τα μεγάλα διλήμματα με έναν ανθρώπινο τρόπο. Γιατί αυτό είναι το μεγάλο θέμα. Να ξέρει ο πολίτης ότι έχει επιλέξει μια ομάδα ανθρώπων και έναν δήμαρχο που την κρίσιμη στιγμή, τη στιγμή του μεγάλου διλήμματος, θα δώσει μια απάντηση υπεύθυνη, μια απάντηση εφαρμόσιμη, μια απάντηση που να εκφράζει τις ευαισθησίες όλων των ανθρώπων, μια απάντηση που να εκφράζει το γενικό συμφέρον του Μυκονιάτικου λαού. Και αυτός ο δύσκολος δρόμος περπατιέται μόνο όταν ο πολιτικός παντρεύεται την αλήθεια και χωρίζει από το ψέμα.

Μυκονιάτισσες και Μυκονιάτες, στις 7 του Νοέμβρη οι Μυκονιάτες πήραν τις τύχες στα χέρια τους. Αποφάσισαν να κάνουν μαζί μας ένα νέο ξεκίνημα. Σας θέλουμε όλους κοντά μας. Χωρίς καμία διάκριση. Χωρίς κανέναν διαχωρισμό. Είναι για μας προϋπόθεση για την επιτυχία μας. Το πραγματικό δίλλημα σήμερα είναι εάν θα συνεχίσουμε την απαξίωση των πάντων, ή θα χτίσουμε πάνω στα θετικά. Αν δηλαδή χτίσουμε, την Μύκονο των αξιών. Να τη βγάλουμε από το σημερινό ηθικό αδιέξοδο και να δημιουργήσουμε μια κοινωνία ισόρροπη. Να κάνουμε συγκριτικό μας πλεονέκτημα, μια κοινωνία δικαιοσύνης, ισότητας, ανθρωπιάς, ισονομίας και ίσων ευκαιριών. Να ζωντανέψουμε αξίες όπως της λογοδοσίας, της αποτελεσματικότητας και της διαφάνειας στη διοίκηση.

Οι δικές μας θέσεις είναι ξεκάθαρες. Απορρίπτουμε το συντηρητισμό και τη διαιώνιση των προβλημάτων. Αποδοκιμάζουμε τον λαϊκισμό, από όπου και αν προέρχεται. Είμαστε μακριά από τα άκρα και τις ακρότητες. Τα άκρα και οι ακρότητες στο δημόσιο βίο βλάπτουν τον τόπο. Λύσεις στα προβλήματα του Τόπου δεν δίνει η άγονη καταγγελία, δεν δίνει η άσκηση Αντιπολίτευσης για την Αντιπολίτευση, δεν δίνει η ισοπέδωση. Οι λύσεις απαιτούν συγκεκριμένες θέσεις. Απαιτούν τόλμη. Απαιτούν ανάληψη ευθύνης, για να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Οι ανταγωνισμοί και οι πλειοδοσίες αρνητισμού δεν αφορούν το μέλλον των πολιτών. Αφορούν μόνο τους ανταγωνιζόμενους. Εμείς δεν επιδιώκουμε να κριθούμε στο πεδίο των μικροπολιτικών συγκρούσεων, αλλά στο πεδίο του έργου.

Για μας προέχουν οι αναγκαίες αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις. Σχεδιάσαμε και εφαρμόζουμε μεταρρυθμιστική στρατηγική που δεν κατευθύνεται ούτε από δόγματα, ούτε από αγκυλώσεις του παρελθόντος. Έχουμε μια στρατηγική:
– για μια Κοινωνία που παράγει και προοδεύει.
– για μια Κοινωνία, στην οποία ο καθένας θα έχει τελικά ίσες ευκαιρίες για γνώση, για δημιουργία, για δουλειά.
– για μια Κοινωνία στην οποία ο πολίτης θα έχει την ευκαιρία να επενδύσει, να δουλέψει, να βελτιώσει τη ζωή του.

Έτσι από την επαύριο των εκλογών μαζί με τους συνεργάτες μου θα προχωρήσουμε, με αμείωτη ένταση, το μεταρρυθμιστικό μας έργο. Είμαστε σε διαρκή σύγκρουση με τα πραγματικά προβλήματα. Έχουμε απόλυτη προσήλωση στις ανάγκες και τις προσδοκίες των πολιτών. Αφήνουμε πίσω το χθες. Αφήνουμε πίσω τις νοοτροπίες, τις πρακτικές, τα λάθη του χθες. Δική μας επιλογή είναι η συνεννόηση, η σύνθεση, η συνένωση δυνάμεων και προσπαθειών. Προχωρούμε, με αισιοδοξία, στο αύριο. Σίγουροι για την πολιτική μας. Βέβαιοι για το μέλλον του τόπου.

Φίλες και φίλοι,
Ο «Καλλικράτης» δίνει περισσότερες αρμοδιότητες στις τοπικές κοινωνίες, για να διαχειριστούν τα του οίκου τους. Η αυτοδιοικητική μας εμπειρία, στην περίπτωση αυτή, αποτελεί και την εγγύηση ότι θα κάνουμε χρήση αυτών των ευκαιριών και δυνατοτήτων προς όφελος όλων των κατοίκων, αλλά και του καθενός χωριστά. Σ’ αυτή την αναπτυξιακή πρόκληση, εμείς είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε άμεσα, χωρίς πειραματισμούς και ερασιτεχνισμούς.

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν επιτρέπει καθυστερήσεις και θεωρητικές προσεγγίσεις των προβλημάτων. Απαιτούνται πρακτικές λύσεις που πρέπει να δοθούν με ταχύτητα, στο πλαίσιο πάντα της νομιμότητας. Οι παρεκκλίσεις, οι καθυστερήσεις, οι ατέρμονες διαβουλεύσεις, και η έλλειψη αποφασιστικότητας στη λήψη των αποφάσεων μπορεί να αποβούν καταστροφικές για τον τόπο μας.

Μυκονιάτισσες και Μυκονιάτες,
Η σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου έτσι όπως δείχνει να διαμορφώνεται από όλες τις παρατάξεις, φέρνει, πράγματι την ανανέωση σε πρόσωπα, ιδέες και ηλικίες που ήταν ένα από τα βασικά αιτήματα του Μυκονιάτικου λαού. Διατηρεί όμως ταυτόχρονα, ένα σημαντικό κεφάλαιο από την εμπειρία των παλαιότερων, που είναι πάντα χρήσιμη για την σωστή διοίκηση ενός τόπου.

Με την ευκαιρία αυτή, χαιρετίζω την συμμετοχή και του Αντώνη Κουσαθανά και της Δέσποινας Νάζου. Και είμαι βέβαιος ότι μαζί τους, όπως και με το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων θα βρούμε, στο πλαίσιο του αλληλοσεβασμού και της συνεννόησης, έναν κοινό βηματισμό για το καλό του τόπου μας. Οι παρατάξεις διαμορφώθηκαν για τη συμμετοχή στις εκλογές. Για να καταθέτουν προτάσεις. Για να προταθούν προγράμματα. Μετά τις εκλογές, η παραταξιακή λογική πρέπει να αποτελεί παρελθόν.

Κάθε Δημοτικός Σύμβουλος πρέπει να λειτουργεί ως αυτόνομη προσωπικότητα και όχι ως πιόνι της πλειοψηφίας ή της μειοψηφίας. Πρέπει να έχει άποψη, να ασκεί εποικοδομητική κριτική, να χειροκροτεί ή να κατακρίνει με βάση την δική του λογική και όχι ανάλογα με το αν η παράταξη με την οποία εξελέγη ανήκει στη μία ή στην άλλη πλευρά. Αυτή, άλλωστε, είναι η απαίτηση όλων, όσοι μας ψήφισαν. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, και όχι να περιμένουμε αδρανείς στη γωνία μέχρι να κάνει ο αντίπαλός μας κάποιο λάθος για να τον επικρίνουμε.

Δεν έχω σκοπό να κρύβομαι πίσω από τα λάθη, ούτε να καμαρώνω μόνος μου μπροστά σε κάθε επιτυχία. Η ευθύνη μου ως Δημάρχου θα είναι ατομική και η επιτυχία συλλογική.
Μακριά από μένα ο συγκεντρωτισμός, οι αρχηγικοί εγωισμοί και οι κλειστές πόρτες. Και σας δηλώνω με απόλυτη ειλικρίνεια ότι δεν σκοπεύω να διοικήσω τον Δήμο βασιζόμενος απλά στην πλειοψηφία. Θα επιδιώξω την συνεννόηση και την συλλογικότητα. Όλοι, χωρίς αμφιβολία, θέλουμε το καλό του νησιού μας. Όλοι, λοιπόν, με πρώτο εμένα τον ίδιο, έχουμε χρέος απέναντι στον πολίτη να βρίσκουμε πεδίο συνεννόησης. Προσωπικά, δεσμεύομαι να λειτουργήσω με τη λογική της σύνθεσης των απόψεων στη βάση όμως του προγράμματος που έχουμε εκπονήσει. Μαζί θα παίρνουμε τις αποφάσεις.

Φίλες και φίλοι,
Κανείς μας δεν θέλει να βγει η Μύκονος τραυματισμένη από αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Θέλουμε να εργαστούμε όλοι μαζί για την διατήρηση της καλής φήμης της, χάρη στην οποία 1,5 εκ. τουρίστες κάθε χρόνο δείχνουν την προτίμησή τους στο νησί μας. Πρέπει να δουλέψουμε συλλογικά και μονιασμένα για να αποδείξουμε για μια ακόμα φορά ότι οι Μυκονιάτες εργαζόμενοι, έμποροι και επιχειρηματίες τιμούν τον τόπο τους και αξίζουν την εμπιστοσύνη των επισκεπτών μας.

Στο πλαίσιο αυτό, και προκειμένου να προβάλλουμε όχι μόνο τον προορισμό αλλά και τους επαγγελματίες του, δημιουργήσαμε μια διαδικτυακή βάση όπου κάθε Μυκονιάτης θα μπορεί, κάτω από την ομπρέλα του Δήμου, να διαφημίσει τις υπηρεσίες του εντελώς δωρεάν. Με τον τρόπο αυτό καθιερώνουμε μια «γέφυρα» επικοινωνίας με τα Μέσα Ενημέρωσης και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη προβολή για το νησί μας.

Αμέσως μετά τις εκλογές, θα ενημερωθούν όλοι οι επαγγελματίες του νησιού μας για τον τρόπο χρήσης της διαδικτυακής αυτής βάσης με συγκεκριμένες οδηγίες για την ανάρτηση του πληροφοριακού υλικού των επιχειρήσεών τους. Θέλω επίσης να επισημάνω ότι δεν είναι τυχαίο ότι για 7η συνεχή χρονιά βραβευόμαστε ως το καλύτερο νησί της Ευρώπης. Και μόλις προχθές, σε μια πανηγυρική τελετή στο Λονδίνο, στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση, έγινε η επίδοση του βραβείου, παρουσία πολλών ξένων επαγγελματιών του Τουρισμού. Τα οφέλη από την βράβευση, αλλά και από την τελετή, είναι αυτονόητα για την διεθνή προβολή του νησιού μας.

Φίλες και Φίλοι,
Θέλω να απευθύνω και ένα κάλεσμα προς όλους τους Μυκονιάτες. Την αλλαγή θα την κάνουμε μόνο αν την κάνουμε μαζί. Ποτέ δεν είπαμε ότι ο δρόμος είναι εύκολος. Είπαμε ότι είναι ο σωστός, ο οραματικός, ο ρεαλιστικός, και θα τον περπατήσουμε μαζί. Μια κοινωνία αλλάζει μόνο όταν όλοι μαζί προσπαθήσουμε. Ιστορία μπορεί να γράψει ο καθένας από το μετερίζι του. Αρκεί να δουλέψουμε μαζί. Όλοι μαζί, και μόνο μαζί. Με δεκάδες «εγώ» που δουλεύουν για το «εμείς». Σ’αυτό το νέο ξεκίνημα, μπορούμε και θα είμαστε μαζί. Ναι, θα είμαι μπροστά, αλλά θέλουμε κοντά μας όλους τους Μυκονιάτες. Τους καλώ να γράψουμε μαζί τις νέες σελίδες της ιστορίας του τόπου μας.

Είμαστε περήφανοι για τις μάχες που δώσαμε. Είμαστε περήφανοι για τις μάχες που δίνουμε. Συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος. Συνεχίζουμε αποφασιστικά γιατί πιστεύουμε στην Μύκονο. Για μια Μύκονο, Χωρίς διαχωριστικές γραμμές, Χωρίς μονοπώληση επιτυχιών, Χωρίς κλειστές πόρτες. Είμαι -και το ξέρετε- στην πρώτη γραμμή των κοινών μας αγώνων. Δεν συμβιβάστηκα και ούτε συμβιβάζομαι! Συνεχίζουμε όλες και όλοι μαζί με επιμονή, με αποφασιστικότητα, με μαχητικότητα.

Πάμε λοιπόν όλες και όλοι μαζί. Ενωμένοι! Αποφασισμένοι! Αισιόδοξοι! Καμία ψήφος χαμένη! Καμία ψήφος χαρισμένη! Η νίκη είναι στα χέρια μας. Πάμε μαζί για τη νίκη. Προχωρούμε όλες και όλοι μαζί. Καλή δύναμη και με τη νίκη!
Σας ευχαριστώ!”

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.