Η πρώτη πίτα της χρονιάς..

Η πρώτη πίτας της χρονιάς..

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Μυκόνου την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2006 στην αίθουσα του ξενοδοχείου "ΠΟΣΕΙΔΩΝ" σε μια πολύ "ζεστή" ατμόσφαιρα.
Παρά τις πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ.Δήμαρχος Μυκόνου, Δημοτικοί Σύμβουλοί και πλήθος κόσμου.
Ο Σύλλογος ευχαρίστησε τον Δήμο Μυκόνου και τον κ.Δήμαρχο για την συνεχή υποστήριξη του Συλλόγου και την πολύτιμη βοήθεια του στις προσπάθειες του Συλλόγου. Όλοι μας γνωρίζουμε την οικονομική ενίσχυση που πρ
Την εύγευστη βασιλόπιτα έκοψε η πρόεδρος του Συλλόγου κ.Όλγα Μάρκαρη και το φλουρί το κέρδισε μια παρέα γυναικών που παραβρέθηκε στην αίθουσα.
Ο Σύλλογος παρουσίασε τα χειροποίητα ημερολόγια του και ενημέρωσε για τα πεπραγμένα του 2005.
Και του χρόνου με ΥΓΕΙΑ.

Εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Λαογραφικού ΣυλλόγουΓυναικών Μυκόνου του έτους 2005

16-1 Γενική Συνέλευση και Προκήρυξη εκλογών. 30-1 Εκλογές και ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. 16-2 Ουζάκι γνωριμίας στο μπαρ BORA – BORA. 13-3 Διοργάνωση Καρναβαλιού με την οικονομική ενίσχυση του Δήμου Μυκόνου. 19-3 Εκδήλωση για την "Γιορτή της Γυναίκας" στην αίθουσα της ΔΕΠΠΑΜ με τραγούδια από την Κατερίνα Θωμαϊδη και τον ʼρη Γραικούση με είσοδο ελεύθερη. Συμμετοχή στην εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων για την Μαντώ Μαυρογένους στο Θέατρο Απόλλων της Σύρου με παρουσίαση των μυκονιάτικων φορεσιών από την ιματιοθήκη του Συλλόγου. 6-4 Σαρακοστιανή βραδιά στο εστιατόριο του Δημήτρη Σκαγιά στο Κόρφο με Σαρακοστιανά φαγητά και αναφορά στα "Σαρακοστιανά τραγούδια" της Μυκόνου. 17-4 Παράκληση προς την Παναγία Τουρλιανή και κέρασμα με "Λαζαράκια"Οικονομικό βοήθημα σε συντοπίτες μας. 29-4 Την Μεγάλη Παρασκευή, μέλη του Συλλόγου έψαλλαν το Μοιρολόι της Παναγιάς στις εκκλησίες της Χώρας. Επίσης το βράδυ πριν την περιφορά του Επιταφίου προσέφερε ο Σύλλογος νηστίσιμο κέρασμα όπως το απαιτεί η ημέρα αυτή, στο προαύλιο του "Σπιτιού της Λένας", σε συνεργασία με το Λαογραφικό Μουσείο. 30-4 Παζάρι με στεφάνια το Μάη, τα οποία τα κατασκευάσανε και τα προσφέρανε μέλη του Συλλόγου με σκοπό αφ'ενός την διάδοση του εθίμου και αφ'ετέρου την συγκέντρωση των χρημάτων για τους σκοπούς του Συλλόγου. 11-5 Χρηματική προσφορά στη ΔΕΠΠΑΜ για την εκδήλωση με τους Κυπρίους. 30-5 Προσφορά εδεσμάτων στην ΔΕΠΠΑΜ για εκδήλωση στην ʼνω Μερά. 19-6 Εκδήλωση Χορευτικών Συλλόγων της Φωκίδας.Κάλυψη εξόδων του παιδικού εργαστηρίου του Λαογραφικού Μουσείου.Γλυκοπάζαρο.Συμμέτοχή και προσφορά εδεσμάτων στη "Γιορτή του Τρύγου" που διοργανώνει το Λαογραφικό Μουσείο Μυκόνου. 25-11 Εορτή της Αγίας Αικατερίνης, Προστάτιδας του Συλλόγου και πρωινό κέρασμα στο εστιατόριο του Μάρκο Πόλο. 29-11 Γλέντι της "Χοιροκεφαλής" στο κελί του Μπαρμπά Μανώλη του Γλίνα στον Κλουβά. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν διατέθηκαν για την αγορά υπερήχου καρδιάς στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου. 1-12 Αποστολή δέματος με ρούχα στην ενορία του Αγίου Ανδρέα στην Αγ.Παρασκεύη Αττικής. 15-12 Βοήθημα οικονομικό σε συντοπίτες μας. Συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς της ΔΕΠΠΑΜ με χειροτεχνίες και βραδιά παραμυθιού. Μέλη του Συλλόγου έψαλλαν τα παραδοσιακά κάλαντα στις γειτονιές της Χώρας. Αποδοχή πρότασης του Αναστάσιου Συριανού να τεθεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου μαθηματικός διαγωνισμός με θέμα την Αυθεντική πλευρά της Μυκόνου. Πώληση του ημερολογίου του έτους 2006, με θέμα το παραδοσιακό ρόδι για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου.

Καλή και ευτυχισμένη χρονιά σας εύχεται η πρόεδρος και Δ.Σ. του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Μυκόνου.


 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.