Επέστρεψε η Χορωδία της Μυκόνου από την Κύπρο

Επέστρεψε η Χορωδία της Μυκόνου από την Κύπρο
Επέστρεψε η χορωδία Μυκόνου εχτές το βράδυ, Δευτέρα 1η Μαίου, από την Κύπρο όπου συμμετείχε στο 5ο Παγκύπριο Χορωδιακό Φεστιβάλ "Μέρα μνήμης Αμμοχώστου". Ενθουσιασμένοι όλοι από την τετραήμερη παραμονή τους στο όμορφο νησί της Κύπρου, εδήλωσαν συγκινημένοι από τη φιλοξενία και την άριστη διοργάνωση του Φεστιβάλ, το οποίο, κατά γενική ομολογία άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους το παρακολούθησαν.
Η χορωδία μας παρουσίασε 4 τραγούδια κατά την ημέρα του φεστιβάλ και την τελευταία ημέρα συμμετείχε με 8 τραγούδια στην γιορτή του αποχαιρετισμού η οποία έγιναν στη γραφική πλατεία της Αγίας Νάππας. Συγκεντρωτικά το πρόγραμμα το οποίο ακολουθήθηκε για τη χορωδία Μυκόνου ήταν το εξής:
Πέμπτη 27 Απριλίου: ʼφιξη στο αεροδρόμιο της Λάρνακας
Παρασκευή 28 Απριλίου: Επίσκεψη στη Λευκωσία, στις κεντρικές φυλακές και στον τόπο όπου βρίσκονται τα "Φυλακισμένα Μνήματα", τόπος ανάπαυσης και μνήμης των Κυπρίων ηρώων, που κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα (1955-1959) απαγχονίστηκαν, καθώς και των πεσόντων ηρώων της ΕΟΚΑ. Η χορωδία μας, σε έντονα φορτισμένη συναισθηματικά, ατμόσφαιρα, κατέθεσε λουλούδια στούς τάφους των ηρώων και τραγούδησε μπροστά στα μνήματα για την απελευθέρωση της κατεχόμενης Αμμοχώστου.
Σάββατο 29 Απριλίου: Επίσκεψη στη Μονή Κύκκου στο όρος Τρόοδος.
Κυριακή 30 Απριλίου : Επίσκεψη στο παρατηρητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου Δερύνειας, όπου είδαν σε πανοραμική θέα την εγκατελελειμμένη "πόλη φάντασμα της Αμμοχώστου" την οποία οι Τούρκοι έχουν καταλάβει εδώ και 32 χρόνια κι ενώ κρατούν τα κτίρια άδεια και εκτεθειμένα στη φθορά του χρόνου, εντούτοις δεν επιτρέπουν στούς κατοίκους να επιστρέψουν στις κατοικίες τους και στον τόπο που γεννήθηκαν.
Το ίδιο βράδυ μια εκπληκτική μουσική βραδιά επιφύλαξε η διοργανώτρια ομάδα του μουσικού σχήματος "Ευαγόρας Αμμοχώστου" στις ελληνικές χορωδίες της Μυκόνου και της Ναυπάκτου για να τιμήσουν τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ. Στην εντυπωσιακή και πανέμορφη πλατεία της Αγίας Νάππας, η χορωδία μας έδωσε τον καλύτερο της εαυτό και άφησε άριστες εντυπώσεις. Συμμετείχαν επίσης η μεικτή χορωδία Ναυπάκτου καθώς και η χορωδία του μουσικού σχήματος "Ευαγόρας Αμμοχώστου". Η βραδιά διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού στα πλαίσια των μουσικών Κυριακών 2006.
Ο Δήμος μας προσέφερε δώρα προς την Δήμαρχο της Αγίας Νάππας και τους διοργανωτές και παράγοντες της χορωδίας "Ευαγόρας Αμμοχώστου" και η σύζυγος του Δημάρχου Μυκόνου, κα Μαργαρίτα Γρυπάρη, εμφανώς συγκινημένη, ευχαρίστησε τους Κυπρίους για την άψογη φιλοξενία τους και ευχήθηκε το συντομότερο να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, στην αγαπημένη τους Αμμόχωστο.
Η βραδιά συνεχίστηκε με το μουσικό σχήμα " Νοσταλγοί " του Δήμου Αγίας Νάππας, οι οποίοι έπαιξαν ελληνικά τραγούδια και συνοδεύτηκαν από το χορευτικό του Δήμου Αγίας Νάππας. Προσφέρθηκαν κυπριακοί και ελληνικοί μεζέδες και άφθονη ζιβανία και κυπριακό κρασί σε όλους τους παρευρισκόμενους και μέχρι αργά το βράδυ, όλοι χόρεψαν και τραγούδησαν μέσα σε ένα κλίμα αδελφοσύνης, φιλίας και αγάπης.
Δεύτερα 1η Μαϊου : Ημέρα αναχώρησης. Επίσκεψη στο γραφικό χωριό Λεύκαρα, όπου η ομάδα μας επιδόθηκε σε αγορές παραδοσιακών προϊόντων και δοκιμή τοπικών γεύσεων κάτω απο τον ζεστό ήλιο της Κύπρου. Η διαδρομή προς το αεροδρόμιο μέσα στο πούλμαν ήταν για όλους ένας συγκινητικός απολογισμός των ημερών που πέρασαν, μια έκφραση των έντονων συναισθημάτων που ένοιωσαν και την ευχαρίστηση όλων που γνώρισαν απο κοντά, όχι μόνο την όμορφη Κύπρο αλλά και τη ζεστασιά των Κυπρίων, που με τόση αγάπη φιλοξένησαν την ομάδα.Η τελευταία ευχή λίγο πριν το αεροδρόμιο ήταν να μπορέσουν όλοι να ξανακάνουν αυτό το καταπληκτικό ταξίδι.

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.