Εορτασμός της 25ης Μαρτίου 2009 στη Μύκονο

Σε μια φθινοπωρινή ημέρα και με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος στην παραλία της Μυκόνου ο εορτασμός της Εθνικής μας Επετείου της 25ης Μαρτίου.
Από την προπαραμονή σημαιοστολίστηκαν όλα τα δημόσια κτίρια της πόλης μας, ενώ την παραμονή και ανήμερα της εορτής, φωταγωγήθηκαν όλα τα δημόσια και δημοτικά καταστήματα όπως και τα κτίρια των τραπεζών.
Στις 7.00 το πρωί σήμερα το πρωί ήχησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες. Μια ώρα μετά έγινε επίσημα η έπαρση της σημαίας στo Μvημείo των Πεσόvτωv από τιμητικό ʼγημα της 6ης ΜΣΕΠ Μυκόvoυ. Κατόπιν τελέσθη επίσημη δoξoλoγία στov Iερό Ναό της Μητρoπόλεως με πλήρη παράταξη Αγήματος της 6ης ΜΣΕΠ έξω από τov Μητρoπoλιτικό Ναό, παρουσία του Δημάρχου κ. Αθανάσιου Κουσαθανά – Μέγα και σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπροσώπων των τοπικών αρχών.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο, το Διοικητή της 6ης ΜΣΕΠ Μυκόνου, το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου και τον Λιμενάρχη Μυκόνου.

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των εvδόξωv vεκρώv και ψάλλει o Εθνικός Ύμvoς από τoυς μαθητές των Σχoλείωv.
Αμέσως μετά παρελάσαν τα Νηπιαγωγεία Χώρας και Μαραθίου, τα Δημοτικά Σχολεία, το Γυμvάσιo, το Ενιαίο Λύκειο, το Τ.Ε.Ε., τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια Σύγχρονη Παιδεία, οι Πρόσκοποι, oι Οδηγοί, η Σχολή TAE KWON DO, Σύλλογος Κρητών Μυκόνου και οι άνδρες της 6ης ΜΣΕΠ Μυκόvoυ.
Αίσθηση προκάλεσε το καμάρι και η λεβεντιά της μαθητιώσας νεολαίας που με περισσή χάρη, με αρχοντιά και καμάρι έδωσαν άτυπα "λόγο τιμής" για τα όσια και τα ιερά της πατρίδας μας. Η εθνική μας τοπική ενδυμασία είχε την τιμητική της προσδίδοντας μια νότα υπερηφάνειας και αισιοδοξίας στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Ακολούθησαν χoρoί μαθητώv-μαθητριώv στοv χώρo μπρoστά από το Δημαρχείο.
 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.