Εννιάμερα της Παναγίας

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου γιορτάστηκαν στην ʼνω Μερά, τα Εννιάμερα της Παναγίας.
Την παραμονή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Μυκόνου κ.κ Δωρόθεος χοροστάτησε στον εσπερινό, στη Μονή Παναγίας Τουρλιανής, μαζί με πολλούς κληρικούς από τη Χώρα.
Ακολούθησε μεγάλο γλέντι στην Πλατεία, το οποίο η ΔΕΠΠΑΜ είχε διοργανώσει στα πλαίσια του Πολιτιστικού καλοκαιριού – Νύχτες Ονείρων 2008. Εξαμελές νησιώτικο μουσικό συγκρότημα με νησιώτικα και λαϊκά τραγούδια, ξεσήκωσε τον κόσμο, που διασκέδασε και χόρεψε μέχρι τις πρωινές ώρες.
"Στις Κυκλάδες έμορφα 'ναι" ήταν ο τίτλος της βραδιάς και πρωταγωνιστές της επιτυχίας ήταν ο Θοδωρής Μέρμηγκας στο τραγούδι και την κιθάρα, η Ασπασία Στρατηγού στο τραγούδι και ο Σωτήρης Μαργώνης στο βιολί.
Το Χορευτικό τμήμα της ʼνω-Μεράς, με την εποπτεία και επιμέλεια της Προέδρου κας Ευγενίας Χανιώτη, άνοιξε τη βραδιά και χόρεψε πολλούς χορούς.

Την επομένη, ανήμερα της γιορτής, έγινε η πρωινή λειτουργία και η περιφορά της Εικόνας με τη συνοδεία σύσσωμου του κλήρου του νησιού και πολλών επισήμων και αρχών του τόπου. Παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Κυκλάδων κος Ιωάννης Βρούτσης και Παναγιώτης Ρήγας, η Αντινομάρχης κα Αλέκα Προυσαλόγλου, ο Δήμαρχος Μυκόνου κος Χρήστος Βερώνης, πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Αρχών και φορέων του νησιού

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ANIMASYROS 2024

Ένα ταξίδι στις Κυκλάδες για τον μαγικό κόσμο της τέχνης των κινουμένων σχεδίων. Μια πρωτοβουλία του ...

Comments are closed.