Ενίσχυση δεξιοτήτων Αγροτών

kalogirou
kalogirou

Ενίσχυση δεξιοτήτων Αγροτών. Η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου συναντήθηκε σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδα Χριστόπουλο και τη Γραμματέα Αγροτικών Φορέων της ΝΔ Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου.
Συζήτηση έγινε για την ενίσχυση των δεξιοτήτων των αγροτών όλων των νησιών, ξεκινώντας πιλοτικά από τον αμπελοοινικό τομέα, μέσω πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Είναι σημαντικό για τους νησιώτες αμπελουργούς, οινοποιούς στο σύνολό τους να μπορούν να εκπαιδεύονται πάνω σε νέες καλλιεργητικές και οινοποιητικές τεχνικές, όπως αυτές εξελίσσονται, ώστε να ενδυναμωθεί η τοπική παραγωγή των νησιών μας με ανταγωνιστικά προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Επίσης, η εκπαίδευση θα επεκτείνεται και σε θέματα branding, προώθησης εξαγωγών και ανάπτυξης οινοτουρισμού. Η εκπαίδευση θα γίνει από εξειδικευμένους εκπαιδευτές σε συνεργασία με Πανεπιστήμια και Ερευνητικούς Φορείς, σε μια προσπάθεια συνεχούς ενδυνάμωσης και στήριξης των ανθρώπων του αμπελιού και του κρασιού των νησιών μας.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.