Ελληνική βραδιά

Αυτά βλέπει κανείς στη Μύκονο, όταν οι καλύτεροι αποφασίζουν να μας χαρίσουν μια όμορφη βραδιά. Και λέγοντας οι καλύτεροι το εννοούμε κιόλας!
Λοιπόν: Ο φιλανθρωπικός σύλλογος «ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» διοργάνωσε μια καλοκαιρινή μουσική βραδιά, με σκοπό, τα έσοδα να διατεθούν για τις ανάγκες του Συλλόγου, που όπως είναι γνωστό διατηρεί Τράπεζα Αίματος και πάντα εξυπηρετεί πρόθυμα όποιον έχει ανάγκη και το ρεμπέτικο συγκρότημα «ΜΥΚΟΝΙΩΝ ΦΙΛΟΜΟΥΣΟ ΣΥΝΑΦI» προσφέρθηκε αφιλοκερδώς να την πλαισιώσει. Το αποτέλεσμα ήταν μια βραδιά κεφιού και γλεντιού στο θεατράκι της Λάκκας.
Παρά την δροσερή βραδιά και τα ποδόσφαιρα, το θεατράκι σχεδόν γέμισε και η ατμόσφαιρα γρήγορα ζεστάθηκε από τα πολύ όμορφα τραγούδια της ρεμπέτικης παρέας. Έτσι απολαύσαμε το Ευριπίδη Μασάκη με το μπουζούκι του και λίγο αργότερα με το βιολί, τον Μάνο Βασιλόπουλο με την κιθάρα του, τον Μανώλη Πουλουδή με μπουζούκι, τον Απόστολο Σαχά με μπαγλαμαδάκι, τον Φρατζέσκο Σκαγιά με τουμπελέκι και guest star τον Πέτρο Βερώνη, που μόλις τον ανακάλυψε ο Ευριπίδης στις κερκίδες, τον κατέβασε στη σκηνή και τραγούδησε κι αυτός μερικές από τις γνωστές του επιτυχίες.
Έκπληξη ήταν και ο Δημήτρης Κουσαθανάς, Μυκονιάτης καλλιτέχνης, που ζει στο εξωτερικό. Μια κι έτυχε να βρίσκεται στην πατρίδα του, βρέθηκε και στη Λάκκα να παρακολουθήσει την εκδήλωση κι ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του συγκροτήματος πήρε το μικρόφωνο και με όλη του την καρδιά και την καταπληκτική του φωνή, συνόδεψε με όμορφα νησιώτικα και ρεμπέτικα τραγούδια.
Πρώτη τον χορό ξεκίνησε η καταπληκτική τριάδα του κ. Μπάμπη (το χορευτικό συγκρότημα του Ζορμπά) και από κει και ύστερα η «πίστα» δεν άδειασε ούτε στιγμή!
Η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κα Μαργαρίτα Γρυπάρη, προς το τέλος, ευχαρίστησε όλους όσους συμμετέχουν στις αιμοδοσίες που διοργανώνονται από την «ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» και συνέχισε με την κλήρωση των πέντε δώρων (προσφορά επιχειρηματιών του νησιού) τα οποία και παρέδωσε στους τυχερούς της βραδιάς.
Τέλος τον χορό έκλεισε ο Πρόεδρος της ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ κ. Ιωάννης Γυφτοκώστας, εμφανώς ευχαριστημένος από την αγάπη του κόσμου και τη συμπαράσταση στο δύσκολο έργο του Συλλόγου.

Εμείς με την σειρά μας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την όμορφη μουσική βραδιά αλλά και να ζητήσουμε πιο συχνά τέτοιες εκδηλώσεις. Μήπως, μάλιστα θα έπρεπε οι αρμόδιοι φορείς να το σκεφτούν και να οργανώσουν τέτοιες εκδηλώσεις σε μια μόνιμη βάση, το καλοκαίρι; Και η σκέψη αυτή μας γεννήθηκε βλέποντας ότι όσοι ξένοι περνούσαν από την περιοχή σταματούσαν και απολάμβαναν τη γνωστή σε όλους «ελληνική βραδιά»!.
 

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.