Δύο εκλογικά κέντρα συμμετέχουν στο σύστημα SRT


Ομαλά διεξάγεται η εκλογική διαδικασία των Βουλευτικών Εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009 και στα 11 εκλογικά τμήματα της Μυκόνου. Όλοι οι δικαστικοί εκπρόσωποι και επιτροπές βρίσκονται στις θέσεις τους από τις 7 το πρωί που άνοιξαν οι κάλπες και το εκλογικό σώμα ψηφίζει χωρίς να υπάρχουν προβλήματα και αναμονές.
Στο 146ο και 151ο εκλογικά τμήματα της Μυκόνου έχει εφαρμοστεί το σύστημα συλλογής και μετάδοσης αποτελεσμάτων μέσω κινητού SRT όπου πραγματοποιεί το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με την Singular Logic.
Με την νέα αυτή διαδικασία οι Δικαστικοί αντιπρόσωποι, οι οποίοι παράλληλα με την υφιστάμενη διαδικασία (αποστολή "τηλεγραφήματος" στις Νομαρχίες), καλούνται να μεταδώσουν το αποτέλεσμα του εκλογικού τμήματος μέσω κινητού τηλεφώνου. Σύμφωνα με αυτή την πιλοτική εφαρμογή το Υπουργείο Εσωτερικών, κατά τις 22:00 το βράδυ θα ανακοινώσει το προ-αποτέλεσμα των Βουλευτικών Εκλογών 2009 με περιθώριο λάθους 0,2-0,4%. Για το αδιάβλητο της διαδικασίας, οι Δικαστικοί Αντιπρόσωποι έχουν λάβουν από δύο μοναδικούς 9ψήφιους κωδικούς, για να ενεργοποιήσουν το κινητό και να στείλουν τα αποτελέσματα. Τα κινητά που χρησιμοποιούνται είναι της Samsung.
Ως χώρος πιλοτικής εφαρμογής έχουν επιλεχθεί τυχαία περίπου 4.000 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα που αντιπροσωπεύουν περίπου το 20% του συνόλου των εκλογικών τμημάτων και 500 εκλογικά τμήματα στο Νομό Θεσσαλονίκης (Β' Εκλογική Περιφέρεια).
Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το βράδυ.

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.