Δημοτικό Συμβούλιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Μυκόνου την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2007 στις 20:30 Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο συνεδρίασε και αποφάσισε για τα εξής θέματα :
1. Περί ορισμού εκπροσώπου του Δήμου Μυκόνου ο οποίος θα συμμετάσχει στην Επιτροπή χαρακτηρισμού παραλιών Δήμου Μυκόνου ως πολυσύχναστων.
Κατά τη συνεδρίαση ψηφίστηκαν ομόφωνα οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΟΥΣΑΘΑΝΑΣ – ΜΕΓΑΣ ως τακτικός εκπρόσωπος με αναπληρωτή του τον κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΣΑΘΑΝΑ. 2. Περί ορισμού εκπροσώπου του Δήμου Μυκόνου ο οποίος θα συμμετάσχει στην Επιτροπή ρύθμισης θεμάτων εκμίσθωσης θαλάσσιων μέσων αναψυχής και τοποθέτησης πλωτών εξεδρών.
Ως τακτικό μέλος ψηφίστηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΥΣΑΘΑΝΑΣ – ΜΕΓΑΣ με αναπληρωτή του τον κ. ΑΝΤΩΝΙΟ ΚΟΥΣΑΘΑΝΑ. 3. Εξέταση αιτήσεως κκ. Αναστ. & Δημ. Βιγλιάρη περί μετατόπισης αναπηρικού περιπτέρου κάτωθεν Δημαρχείου Μυκόνου.
Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε η καταρχήν μετακίνηση του περιπτέρου από την τωρινή του θέση και η σύσταση τριμελούς Επιτροπής η οποία θα εξετάσει τις καταλληλότερες και πιο συμφέρουσες εναλλακτικές λύσεις για την άμεσα ενδιαφερόμενη κα. Νάζου Αικατερίνη ιδιοκτήτρια του περιπτέρου. Την Επιτροπή Διερεύνησης συστήνουν οι κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι ΚΟΝΤΟΜΗΤΡΟΣ ΘΡΑΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΚΟΥΣΑΘΑΝΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ και ΚΟΝΤΑΡΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.
4. Περί της απευθείας ανάθεσης σύνταξης γεωλογικής – γεωτεχνικής μελέτης, για την επέκταση του Δημοτικού Σχολείου ʼνω Μεράς Μυκόνου. Κατά τη συνεδρίαση ψηφίστηκε η ανάθεση της εν λόγω μελέτης στην εταιρεία ΠΑΝΓΑΙΑ επί του ποσού των 5.000,00 ευρώ. 5. Έγκριση του προϋπολογισμού της Δ.Ε.Π.Π.Α.Μ., έτους 2007.
Κατόπιν εκτενούς συζήτησης το Δ.Σ. αποφάσισε και ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Δ.Ε.Π.Π.Α.Μ. 6. Περί αναθέσεως στην Δ.Ε.Π.Π.Α.Μ. πραγματοποίησης των εικαστικών εργαστηρίων για το έτος 2007.
Ύστερα από συζήτηση το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να εγκρίνει την ανάθεση εικαστικών εργαστηρίων και την πραγματοποίησή τους από τη Δ.Ε.Π.Π.Α.Μ. αντί του ποσού των 25.000,00 ευρώ. 7. Τροποποίηση καταστατικού της Δ.Ε.Π.Π.Α.Μ., σύμφωνα με τις διατάξεις του Νέου Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και συγκρότηση Δ.Σ. της Δ.Ε.Π.Π.Α.Μ.
Για την τροποποίηση της Δ.Ε.Π.Π.Α.Μ. αποφασίστηκε να συζητηθεί σε μεταγενέστερο Δημοτικό Συμβούλιο ενώ για την συγκρότηση Δ.Σ. από την πλειοψηφία προτάθηκαν και ψηφίστηκαν οι εξής:
Πρόεδρος ο κ. ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ ΠΑΡΙΣ με αναπληρωτή τον κ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ ΘΩΜΑ, Αντιπρόεδρος ο κ. ΝΑΖΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ με αναπληρωτή τον κ. ΚΑΛΛΙΚΟΥΡΔΗ ΔΙΟΝΥΣΙΟ και μέλη οι παρακάτω:
Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. ΣΑΛΑΧΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ με αναπληρωτή τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟ ΘΕΟΔΩΡΟ, η Δημοτική Σύμβουλος κα. ΜΑΡΙΓΟΥΛΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ με αναπληρώτρια την κα. ΓΡΥΠΑΡΗ ΕΙΡΗΝΗ, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΥΣΑΘΑΝΑΣ – ΜΕΓΑΣ με αναπληρωτή τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΣΑΘΑΝΑ, και η κα. ΜΠΑΡΜΠΑΡΗ ΜΑΡΙΑ με αναπληρώτρια την κα. ΜΑΡΓΑΡΑ ΦΡΑΣΚΩ. Παράλληλα από την μειοψηφία ορίστηκαν μέλη οι κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ με αναπληρωτή την κα. ΚΑΜΜΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ.
8. Συγκρότηση Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία "Πολιτιστικός Οργανισμός Γεώργιος Αξιώτης".
Σύμφωνα με τις διατάξεις του Νέου Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα το Δ.Σ. του εν λόγω πολιτιστικού Οργανισμού θα είναι δεκαπενταμελές. Κατά τη συνεδρίαση η πλειοψηφία πρότεινε και ψήφισε ως εξής:
Πρόεδρος ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΕΡΩΝΗΣ ως και ορίζεται ρητά από το Νόμο με αναπληρωτή του το Δημοτικό Σύμβουλο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΒΑΜΒΑΚΟΥΡΗ, Αντιπρόεδρο τον κ. ΞΥΔΑΚΗ ΝΙΚΟΛΑΟ με αναπληρωτή τον κ. ΧΑΝΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟ, και μέλη την κα. ΓΡΥΠΑΡΗ ΣΟΦΙΑ με αναπληρώτρια την κα. ΓΡΥΠΑΡΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, την κα. ΜΙΧΕΛΗ ΑΝΝΑ με αναπληρώτρια την κα. ΚΟΥΣΑΘΑΝΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, τον κ. ΚΟΝΤΟ ΙΩΑΝΝΗ με αναπληρωτή τον κ. ΣΚΑΓΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, την κα. ΚΟΝΤΙΖΑ ΕΛΕΝΗ με αναπληρώτρια την κα. ΚΟΝΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, τον κ. ΡΑΜΠΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ με αναπληρωτή τον κ. ΑΛΑΦΑΣΟ ΑΝΤΩΝΙΟ, τον κ. ΚΑΛΑΜΑΡΑ ΚΥΡΙΑΚΟ με αναπληρώτρια την κα. ΚΟΥΚΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ, την κα. ΓΡΥΠΑΡΗ ΕΙΡΗΝΗ με αναπληρώτρια την κα. ΜΑΡΙΓΟΥΛΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, τον κ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ με αναπληρωτή τον κ. ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗ ΑΝΤΩΝΙΟ, την κα. ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ με αναπληρώτρια την κα. ΛΟΙΖΟΥ ΑΝΝΑ, την κα. ΔΕΣΚΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ με αναπληρώτρια την κα. ΛΥΚΟΥΡΗ ΦΡΑΣΚΟΥΛΑ και τον κ. ΓΡΥΠΑΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ με αναπληρωτή τον κ. ΜΟΥΖΟΥΡΗ ΜΙΧΑΛΗ. Παράλληλα η μειοψηφία πρότεινε τον κ. ΚΟΥΚΑ ΙΩΑΝΝΗ με αναπληρωτή τον κ. ΚΟΥΣΑΘΑΝΑ ΑΝΤΩΝΙΟ και την κα. ΜΑΡΣΟΥΛΑ ΧΑΝΙΩΤΗ με αναπληρωτή τον κ. ΣΚΑΓΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ. 9. Εξέταση διάφορων εγγράφων, αιτήσεων κ.λ.π.
Κατά τη συνεδρίαση επίσης εξετάστηκε η αίτηση του κ. ΒΑΣΙΛΕΊΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ για κόψιμο δέντρου αλλά απόφαση θα παρθεί σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο αφού πρώτα εξεταστεί από το Σώμα η κοπή ή μη του δέντρου.
Παράλληλα σε αίτηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου Δωροθέου αποφασίστηκε ομόφωνα να ικανοποιηθεί το αίτημα του για παραχώρηση οικογενειακού τάφου.
Στην αίτηση του κ. ΚΟΥΣΑΘΑΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ για έκδοση νέου βιβλίου το Δ.Σ. αποφάσισε να συνεισφέρει το μέγιστο δυνατόν και μετά από εξέταση του ζητήματος θα παρθεί απόφαση σε μεταγενέστερο Συμβούλιο.
Κατά τη Συνεδρίαση επίσης εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου Μυκόνου στο καινοτόμο σχέδιο ΘΕΜΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ – ΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.

Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Μυκόνου

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.