Αρχείο (2005-2011) ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιορτή του τρύγου

Μύρισε χειμώνας σήμερα, δεύτερη Κυριακή του Σεπτέμβρη, με αποτέλεσμα η γιορτή του τρύγου να πάρει ένα ιδιαίτερο χρώμα και άρωμα.
Από νωρίς μέχρι αργά το απόγευμα πλήθος κόσμου, και ιδιαίτερα τουρίστες που με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν το τοπικό μας έθιμο, πέρασαν από το Αγροτομουσείο, το "Μύλο του Μπόνη" για να πατήσουν τα σταφύλια στο παλιό πατητήρι και να γευτούν τους πλούσιους μεζέδες και το άφθονο καλό κρασί....>>

Μύρισε χειμώνας σήμερα, δεύτερη Κυριακή του Σεπτέμβρη, με αποτέλεσμα η γιορτή του τρύγου να πάρει ένα ιδιαίτερο χρώμα και άρωμα.
Από νωρίς μέχρι αργά το απόγευμα πλήθος κόσμου, και ιδιαίτερα τουρίστες που με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν το τοπικό μας έθιμο, πέρασαν από το Αγροτομουσείο, το "Μύλο του Μπόνη" για να πατήσουν τα σταφύλια στο παλιό πατητήρι και να γευτούν τους πλούσιους μεζέδες και το άφθονο καλό κρασί.
Τα άλογα του συμπατριώτη μας Νικόλα Γρυπάρη (Καφές) ήταν στο μικρό αλώνι διπλά στο μύλο για να μας θυμίζουν το αλώνισμα του σιταριού αλλά και για να χαρίσουν από μια μικρή βόλτα στους μικρούς μας φίλους.
Η σαμπούνα του Κουκά και το ντουμπάκι του Μπαμπέλη και του Καντενάσου ήταν εκεί, στην θέση τους διπλά στον μύλο παρακολουθώντας όλους εμάς να χορεύουμε με τα τραγούδια τους.
Όλοι πέρασαν από το παραδοσιακό μύλο και πολλά τα "πηγαδάκια" με θέμα τις φετινές δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του Οκτωβρίου.
Εμείς ευχόμαστε σε όλους καλό χειμώνα και καλή σχολική χρονιά που ξεκινάει από αύριο.

 

Ο Καιρός στη Μύκονο

error: Content is protected !!