Γιορτάστηκαν με κάθε επισημότητα τα Εννιάμερα της Παναγιάς

Στην ʼνω Μερά γιορτάστηκαν σήμερα Δευτέρα, 23 Αυγούστου, με κάθε επισημότητα τα Εννιάμερα της Παναγιάς, παρουσία του κλήρου, των Αρχών και πλήθους κόσμου, στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής.
Αμέσως μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και τη λιτάνευση της ιερής Εικόνας της Παναγίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε τα εγκαίνια της επεκτάσεως του Εκκλησιαστικού Μουσείου-Κειμηλιοφυλακείου της Ι. Μονής, το οποίο είχε εγκαινιάσει στις 23 Αυγούστου 2007.
Το Εκκλησιαστικό Μουσείο έγινε ακόμη πιο εντυπωσιακό και πλούσιο, με τη νέα του επέκταση και τα νέα του εκθέματα, αφού συντηρήθηκαν από ειδικούς συντηρητές, αποτελούν πλέον κομμάτι της τοπικής Εκκλησιαστικής Ιστορίας του νησιού.
Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου: «Στο Μουσείο, έργο πνοής του φιλόπονου και φιλόκαλου Ηγουμένου Αρχιμ. Φιλάρετου Γεροντάρη, εκτίθενται σύμφωνα με τις τελευταίες προδιαγραφές της σύγχρονης Μουσειολογίας ιερές Εικόνες, εκκλησιαστικά σκεύη, αντικείμενα μικροτεχνίας, ιερά άμφια, αφιερώματα, ξυλόγλυπτα, κανδήλες, ενώ στην προς εγκαινιασμό επέκταση παρουσιάζονται κυρίως βιβλία, χειρόγραφα και Πατριαρχικά Γράμματα και Σιγγίλια, με τα οποία αναγνωρίστηκε η τιμή και η αξία της Μονής ως Σταυροπηγίου, μέχρι της ανακηρύξεως του Αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ελλάδος».
 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.