Ένωση Κυκλαδικού Τύπου


ΕΝΩΣΗ ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ( Ε.ΚΥ.Τ.)
Έκτακτη Συνάντηση – Ημερίδα στη Μύκονο

Με συνδιοργανώτρια την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Μυκόνου ( Κ.Δ.Ε.Π.Α.Μ.) πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαiου η έκτακτη 12η Συνάντηση – Ημερίδα της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου ( Ε.ΚΥ.Τ.), στη Μύκονο, με θέμα: «Οι επιπτώσεις, θετικές και αρνητικές του Τουρισμού στις Κοινωνίες των Κυκλάδων» στο υπερσύγχρονο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο υπό την αιγίδα του Δήμου Μυκόνου.
Μετά το καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Μ. κ. Πάρι Κλωναρίδη και την προσφώνηση του Προέδρου της Ε.ΚΥ.Τ. κ. Εμμανουήλ Λιγνού, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας, προσφώνησε τους Συνέδρους και κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας και πρόσφερε στον Πρόεδρο της Ε.ΚΥ.Τ. αναμνηστικό πιάτο με επάργυρη απεικόνιση της Παραπορτιανής Μυκόνου.
O Αντινομάρχης Κυκλάδων και επίτιμος Πρόεδρος της ΕΚΥΤ κ. Λάζαρος Θεόφιλος απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Νομάρχη Κυκλάδων κ. Δημήτρη Μπάϊλα και ανέπτυξε την εισήγησή του με θέμα: « Πολιτικές των Ο.Τ.Α. (Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης) για τον Τουρισμό».
Στη συνέχεια ο Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Εμμανουήλ Μαρμαράς με τη συνεργασία της κ. Αθηνάς Ουάλλας, αρχιτέκτονα Χωροτάκτη ανέπτυξαν το θέμα: «Οι Σύγχρονες μορφές τουριστικής ανάπτυξης στις Κυκλάδες και οι επιπτώσεις τους στις τουριστικές κοινωνίες».

Την τελευταία εισήγησή της Ημερίδας ανέπτυξε ο πολιτικός Μηχανικός και πρώην Δήμαρχος Μυκόνου κ. Χρήστος Βερώνης με θέμα: «Οι επιπτώσεις του Τουρισμού στην κοινωνία της Μυκόνου». Ακολούθησε η ανακήρυξη του κ. Χρήστου Βερώνη ως Επίτιμου Μέλους της Ε.ΚΥ.Τ. για τη σημαντική συμβολή του στη συνέχιση της έκδοσης της εφημερίδας « Ο Μυκονιάτης ».

Χαιρετισμό και παρέμβαση έκανε ο Έπαρχος Κέας- Κύθνου κ. Στέφανος Λέπουρας, κυκλαδίτης δημοσιογράφος. Η εισήγηση της Δημάρχου Σερίφου κ. Αγγελικής Συνοδινού που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, με θέμα : « Οι τουριστικές δράσεις και οι επιπτώσεις τους στο Περιβάλλον» δεν κατέστη δυνατόν να αναγνωσθεί λόγω της παρέλευσης του χρόνου της Ημερίδας.
Τις εργασίες της Ημερίδας παρακολούθησαν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κιμώλου και διευθυντής της εφημερίδας «Κιμωλιακά Νέα», κ. Θεόδωρος Μαγκανιώτης, η Αντιδήμαρχος Γαλατσίου και εκδότρια του περιοδικού «Μαζί Γαλάτσι-Νάξος» κ. Μαρία Αλιμπέρτη, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Μαριγούλα Αποστόλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μυκόνου κ.κ Φιορεντίνος Ανδρέας (Αρχηγός της Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μυκόνου), Κονταράτος Ιωάννης, Σαλάχας Νικόλαος, Λάμπρος Παναγιωτακόπουλος, Παναγιώτης Ξενάριος και οι Πρόεδροι των Συλλόγων: Πολιτιστικός Λαογραφικός Γυναικών Μυκόνου κα ʼννα Καμμή και Ανωμεριτισσών κα Καλλιόπη Παπουτσά.
Οι συμμετέχοντες, κατά την τριήμερη παραμονή τους στο νησί, περιηγήθηκαν και ξεναγήθηκαν στη Δήλο, περπάτησαν στο Γιαλό και στα στενά της Χώρας, έκαναν μια σύντομη επίσκεψη στις παραλίες Καλαφάτη, Αγία ʼννα και Καλό Λιβάδι, εκκλησιάσθηκαν στην Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής και περπάτησαν στην ʼνω Μερά, όπου στο Πολιτιστικό Κέντρου της Αδελφότητας Ανωμεριτών τους προσφέρθηκε μικρό κέρασμα. Γεύμα και δείπνο πρόσφερε η Κ.Δ.Ε.Π.Α. Μυκόνου.
Τους Κυκλαδίτες Δημοσιογράφους συνόδεψαν και επιμελήθηκαν την Διοργάνωση, η κ. ʼννα Λοϊζου, υπεύθυνη έκδοσης της εφημερίδας «Ο Μυκονιάτης» η κ. Ευαγγελία Κοντού, μέλος της ΕΚΥΤ και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ανωμεριτών Μυκόνου και η Γενική Γραμματέας της Ε.ΚΥ.Τ. κ. Χαρίκλεια Ζαμάνου – Χιόνη, διευθύντρια της εφημερίδας « Ίος».

Κατά γενική ομολογία η Ημερίδα με το ενδιαφέρον και πρωτότυπο θέμα σημείωσε εξαιρετική επιτυχία, δεδομένου ότι οι ανακοινώσεις ήταν υψηλού επιπέδου, κατανοητές όμως και από το ευρύτερο κοινό.

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.