΄Εκθεση ” Pas de deux”

'' Pas de deux''

Σε μια νεανική, ευχάριστη και ενδιαφέρουσα έκθεση με τίτλο '' Pas de deux'' στη Δημοτική Πινακοθήκη της Μυκόνου παρουσιάζουν μαζί τα εικαστικά τους βήματα οι Χαλκιδέοι ζωγράφοι Γιώτα Μπακούτη και Νίκος Ραχούτης, στις 21/4 έως 4/5/08.
Οι δύο νεαροί καλλιτέχνες με απρόσμενες πιρουέτες σατιρικού υπαινιγμού και εύστοχης οπτικής, συνδυάζουν 40 ζωγραφικά έργα και σχέδια σε ένα εικαστικό ντουέτο φαντασίας και χιούμορ.

Η Γιώτα Μπακούτη, μέσα από σύγχρονα υλικά και τεχνικές, αναδεικνύει με τρόπο ευαίσθητο και χαρισματικό μια λεπτεπίλεπτη ειρωνική διάθεση, μεταφέροντας το θεατή σε έναν κόσμο όπου καθημερινές συμπεριφορές και χαρακτήρες, προκαλούν το χαμόγελο εκείνο που κάνει την ψυχή μας ανάλαφρη.

Ο Νίκος Ραχούτης με τη νεανική ορμή της χειρονομιακής του γραφής και του χρωματικού πάθους, σπάει τα τετριμμένα οδηγώντας τολμηρά τη φαντασία στα μυστήρια μονοπάτια που θα θέλαμε να εξερευνήσουμε.

Έπειτα από τις σπουδές και την παραμονή τους στη Ρώμη, πλαταίνουν τους ορίζοντες της εικαστικής τους αντίληψης, καθώς με συνεχή συμμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις και διεθνείς εικαστικές διοργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ωθούν ελεύθερα την τέχνη σε ξεχωριστούς, αυθεντικούς, δικούς τους δρόμους.

Αξίζει να απολαύσουμε το ζωγραφικό τους '' Pas de deux'', στα Ματογιάννια της Μυκόνου.

Φαίδρα Ραχούτη
Εγκαίνια : Δευτέρα 21 Απριλίου ώρα 9:00 μμ., είσοδος ελεύθερη.
Ώρες λειτουργίας : 11 – 14 πμ και 6 – 11.30 μμ .
Την έκθεση υποστηρίζουν με την ευγενική τους χορηγία:
ANDRONIKOS HOTEL χορηγός φιλοξενίας.
MYKONOS NEWS χορηγός επικοινωνίας.
Διοργάνωση : ΕΥΒΟΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ.
E-mail : arteviacenter@yahoo.gr
Τηλ. : +30 22210 28767, +30 6947021661

Γιώτα Μπακούτη
Νίκος Ραχούτης

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.