Μύκονος 2000 βίλες και σπίτια στην πλατφόρμα της Airbnb

banner
banner

Μύκονος 2000 βίλες και σπίτια στην πλατφόρμα της Airbnb. Εντυπωσιακή άνθηση παρουσιάζει η τουριστική μίσθωση κατοικιών σε τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας την τελευταία διετία. Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας του Tornos News στην πλατφόρμα της Airbnb, αυτό το μήνα, τον Ιούνιο, προσφέρονται για μίσθωση μόνο σε 5 προορισμούς γύρω στις 20.000 βίλες, στούντιο και διαμερίσματα κυρίως του ενός και δυο δωματίων, αριθμός που είναι αυξημένος τουλάχιστον κατά 40% έναντι του 2014, κάτι που δείχνει ότι όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιών σε τουριστικούς προορισμούς επιλέγουν πλέον να μισθώσουν τα σπίτια τους σε τουρίστες (προφανώς, σε αυτό βοηθά και ο πρόσφατος νόμος).

Από την έρευνα φαίνεται πως περίπου 5.000 σπίτια εντοπίστηκαν μόνο στα όρια του Δήμου Αθηναίων, τα περισσότερα στο κέντρο. Η πλειονότητα είναι ενός και δυο δωματίων σε αυτόνομα διαμερίσματα και στούντιο. Σχεδόν τα μισά διατίθενται για μίσθωση από έναν έως 3 μήνες το χρόνο, ενώ 1 στα 5 ενοικιάζονται όλο το χρόνο. Εντυπωσιάζει ο αριθμός των βιλών και διαμερισμάτων στην Κρήτη, που προσεγγίζει τις 10.000.

Και εδώ η πλειονότητα των σπιτιών μισθώνεται από έναν έως τρεις μήνες (2 στα 3) και είναι ως επί το πλείστον ενός και δυο δωματίων. Στη Ρόδο, τα προσφερόμενα για τουριστική μίσθωση σπίτια φτάνουν τα 1.500, με το 60% να διατίθεται για έναν έως 3 μήνες το χρόνο. Στη Μύκονο, υπάρχουν στην πλατφόρμα της Airbnb αυτό το μήνα περίπου 2.000 βίλες και σπίτια. Το 70% μισθώνεται για έναν έως 3 μήνες. Στη Θεσσαλονίκη, εντοπίσαμε περί τα 1.000 διαμερίσματα, με το 40% να διατίθεται για μίσθωση από έναν έως τρεις μήνες.

Οι τιμές μίσθωσης, βεβαίως, ποικίλουν ανάλογα με τον προορισμό και την εποχή. Γενικά, όμως, ένα ζευγάρι μπορεί να βρει έναν σύγχρονο αυτόνομο σπίτι με περίπου 120 ευρώ την ημέρα και μια παρέα 3-4 ατόμων με 150 ευρώ. Μια βίλα στη Μύκονο για παράδειγμα κοστίζει κάποιες χιλιάδες ευρώ… Όσο για την “οικονομία διαμοιρασμού” αυτό δεν φαίνεται να ισχύει στη μεγάλη πλειονότητα σπιτιών, που μισθώνονται. Τα δωμάτια σε σπίτι μαζί με τον βασικό ένοικο που διατίθενται είναι ελάχιστα, σε ποσοστό γύρω στο 1% με 2% επί του συνόλου σε κάθε περιοχή.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.