Οι τρεις μυστικές του Πνεύματος σάλπιγγες

leitoyrgia
leitoyrgia

Τιμήθηκαν σήμερα στη Μύκονο οι τρεις μυστικές του Πνεύματος σάλπιγγες στο εντός της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου ιερό Παρεκκλήσιο των Οσίων Πατέρων Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, Παϊσίου του Αγιορείτου και Ιακώβου του “Με συγχωρείτε”, τελέσθηκε σήμερα το πρωί Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου και του προσκαλεσαμένου αυτούς Σύρου & Μυκόνου κ. Δωροθέου Β’.

Με τη συμμετοχή του Ηγουμένου της Μονής, Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδόπουλου, του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καλλιθέας Αθηνών Αρχιμ. Νικολάου Κλάδη, του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Φωτίου Θεσσαλονίκης Αρχιμ. Μακαρίου Τσιμέρη του Αρχιερατικού Επιτρόπου Δήλου και Μυκόνου Πρωτοπρ. Πέτρου Μαραγκού και του Αναπληρωτή Αρχιερατικού Επιτρόπου Μήλου, Αρχιμ. Νεκταρίου Σώρρου, και την παρουσία του Βουλευτού Κυκλάδων κ. Φιλ. Φόρτωμα, του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά, του προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Άνω Μεράς, του διατελέσαντος Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Ανδρέα Φιορεντίνου, των μαθητών του Σχολείου της Άνω Μεράς και πολλών φιλακολούθων πιστών.

Τον θείο λόγο εκήρυξε διδακτικώτατα και παραστατικώτατα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, ο οποίος επεσήμανε ότι ο 20ός αιώνας προσέφερε πολλούς Αγίους στην Εκκλησία, ανεφέρθη στην απλότητα και τη λιτότητα με την οποία έζησαν οι τιμώμενοι Όσίοι, οι οποίοι κατόρθωσαν, με την άδολη και αφειδώλευτη αγάπη τους προς το Θεό και τον άνθρωπο, να υπερβούν τις δυσκολίες της ζωής τους και να κατακτήσουν την Αγιότητα και να προσφέρουν σε όλους παραδείγματα και υποδείγματα ζωής.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.