Θεοφάνεια 2018 στην Μύκονο

theofania mykonos
theofania mykonos

Θεοφάνεια 2018 στην Μύκονο. Μετά το πέρας της Λειτουργικής Προσευχής, οι Ιερείς της Χώρας και οι πιστοί συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Τρία Πηγάδια όπου τελέσθηκε κατά το έθος, ο Αγιασμός των Υδάτων, παρουσία των κ. Δημάρχου Μυκόνου, Κωνσταντίνου Κουκά, των κ.κ. Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, του κ. Λιμενάρχη, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος, του Διοικητή της Πυροσβεστικής και πλήθους πιστών.

Στη συνέχεια λιτανευτικά, με λάβαρα, εξαπτέρυγα και σημαίες σωματείων και φορέων η ιερά πομπή έφτασε στον γιαλό όπου δίπλα στο ιστορικό Ναΰδριο του Αγίου Νικολάου της «καδένας» (του οποίου πρωτοκτήτωρ υπήρξε η Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας) έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού από τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό, Αρχιερατικό Επίτροπο Μυκόνου και Δήλου.

Ηλιόλουστη ημέρα

Η ηλιόλουστη ημέρα ήταν αφορμή να βουτήξουν 19 νέοι για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Ο κ. Ευάγγελος Παπουτσάς ήταν ο «τυχερός». Ιδιαίτερη χαρά και εντύπωση προξένησε το γεγονός ότι όλοι οι βουτηχτές έλαβαν και φέτος ως ευλογία μια μεγάλη λευκή πετσέτα, που έστειλε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δωρόθεος Β’, και στην οποία αναγράφονταν η ημερομηνία των Θεοφανείων.

Στη συνέχεια στο Δημαρχιακό κατάστημα, οι Ιερείς ευλόγησαν την Αγιοβασιλειόπιτα του Δήμου και μετέφεραν τις εορταστικές και πατρικές ευχές του Σεβ. Ποιμενάρχη μας. κ. Δωροθέου Β’.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

theofania stavros
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εορτασμός Αγίων Θεοφανείων

Εορτασμός Αγίων Θεοφανείων – Κατάδυση Τιμίου Σταυρού. Το Λιμεναρχείο Μυκόνου ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους που προτίθενται να ...
mykonos theofaneia
Mykonos Winter

Τα Θεοφάνεια στη Μύκονο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια στη Μύκονο. Στο Μητροπολιτικό Ναό της ...

Comments are closed.