Οι προδιαγραφές για τα κέντρα θαλασσοθεραπείας

SPA saintjohn
SPA saintjohn

Οι προδιαγραφές για τα κέντρα θαλασσοθεραπείας. Με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη και της υπουργού Τουρισμού ‘Ελενας Κουντουρά καθορίστηκαν οι τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές ανέγερσης και μετατροπής κέντρων θαλασσοθεραπείας και η διαδικασία χορήγησης ειδικού σήματος λειτουργίας.

Με την απόφαση, που φέρνει στην δημοσιότητα το Tornos News εντάσσεται και η διαδικασία χορήγησης σήματος λειτουργίας σε κέντρα θαλασσοθεραπείας στο σύστημα διεκπεραίωσης μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Κέντρα Θαλασσοθεραπείας είναι εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής, με ειδικό εξοπλισμό, στις οποίες γίνεται χρήση θερμαινόμενου θαλασσινού νερού, άμμου, λάσπης ή ηφαιστειακών λίθων, φυκιών και άλλων θαλάσσιων ουσιών για λόγους υγείας, προληπτικούς ή θεραπευτικούς, υπό ιατρική παρακολούθηση και σε συνδυασμό με το θαλάσσιο περιβάλλον.

Ίδρυση

Τα Κέντρα Θαλασσοθεραπείας ιδρύονται είτε αυτοτελώς είτε σε συνδυασμό με νέα ή λειτουργούντα κύρια ξενοδοχεία κατηγορίας 4 και 5 αστέρων. Προϋποθέσεις για την ανέγερση Κέντρου Θαλασσοθεραπείας είναι το συμβατό με τον σκοπό και τη λειτουργία του θαλάσσιο περιβάλλον από την περιοχή του οποίου εξασφαλίζεται η χωρίς αλλοιώσεις μεταφορά του θαλασσινού νερού.

Τα Κέντρα Θαλασσοθεραπείας δύνανται να συνοδεύονται από αθλητικές εγκαταστάσεις, τηρώντας τις εκάστοτε προβλεπόμενες προδιαγραφές.

Διαβάστε ΕΔΩ την απόφαση

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.