Τα φαναράκια του Αγίου Βασιλείου

fanarakia
fanarakia

Με κατάνυξη τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός του Αγίου Μεγάλου Βασιλείου στο ομώνυμο ιερό Παρεκκλήσιο στη περιοχή της Λίμνης, από τους Εφημερίους του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού.

Μετά το πέρας του εσπερινού, ο πρωθιερεύς του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Μεγάλης Παναγιάς, Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός και Αρχιερατικός Επίτροπος Μυκόνου και Δήλου, μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη Μητροπολίτου Σύρου και Μυκόνου κ. Δωροθέου Β’ για «καλή χρονιά» και το έθος, παρέλαβε την εικόνα του Αγίου Βασιλείου, συνοδεία των Ιερέων και των πιστών που κρατούσαν κεριά αναμμένα και φαναράκια, παρά το πολικό ψύχος και την βροχή, την μετέφεραν από τα γραφικά δρομάκια στον Καθεδρικό Ναό, ψάλλοντας τα επίκαιρα τροπάρια της εορτής και τα πρωτοχρονιάτικα παραδοσιακά κάλαντα, υπό τις κωδωνοκρουσίες των καλλιμάρμαρων κωδωνοστασίων.

Το πρωί της Πρωτοχρονιάς, τελέσθηκε η πανηγυρική Θ. Λειτουργία του Μ. Βασιλείου στον Μητρ. Ναό της Μεγάλης Παναγιάς και αφού ευλόγησαν την Αγιοβασιλειόπιττα, λιτανευτικά επανατοποθέτησαν την εικόνα του Αγίου Βασιλείου στο ομώνυμο ιερό παρεκκλήσιο.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.