Εθελοντικό πρόγραμμα για τη στείρωση – εμβολιασμό των αδέσποτων γατών στην Δήλο

steirosi gaton dilos
steirosi gaton dilos

Ολοκληρώθηκε το εθελοντικό πρόγραμμα για τη στείρωση – εμβολιασμό των αδέσποτων γατών στην Δήλο. Το πρόγραμμα εθελοντικής δράσης περιλάμβανε περισυλλογή, σήμανση, καταγραφή, στείρωση, εμβολιασμό και παρακολούθηση των αδέσποτων γατών που διαβιούν στη νήσο Δήλο.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Μυκόνου, με την άδεια και την απαραίτητη συνδρομή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και κατόπιν έγκρισης του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., από εθελοντές ευρωπαίους κτηνιάτρους.

Ειδικότερα, ο Δήμος Μυκόνου προχώρησε στην προμήθεια του απαραίτητου υγειονομικού εξοπλισμού προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία,  καθώς και στην προμήθεια εμβολίων κατά της λύσσας και μικροτσίπ ευρωπαϊκών προδιαγραφών mini για γάτες, συνολικής αξίας 4.500 ευρώ, για την υλοποίηση αυτής της εθελοντικής δράσης.

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι ο έλεγχος του υπερπληθυσμού των γατών, ώστε να προωθηθεί η ευζωία τους και να ανακτηθεί η ισορροπία μεταξύ των ειδών της πανίδας του ευαίσθητου οικοσυστήματος της νήσου Δήλου.

Η επιτυχής έκβαση του εγχειρήματος οφείλεται στην εξαιρετική συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και των εθελοντών.

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.