Με Καΐκι για τις νότιες παραλίες ή Sea Bus

Όπως σε πολλά νησιά της Ελλάδας έτσι κι εδώ στο νησί της Μυκόνου, οι βάρκες είναι ένα πολύ άνετο και δημοφιλές μέσο περιήγησης για τις καλύτερες παραλίες του νησιού. Οι βόλτες με το καΐκι είναι αξιόπιστες και ασφαλείς, ενώ το εισιτήριο στοιχίζει ελάχιστα.

Νότιες Παραλίες με καΐκι

Το καΐκι ή water taxi, είναι το ιδανικό μέσο για να σας μεταφέρει χωρίς βιασύνη στις μαγικές και κοσμαγάπητες αμμουδιές της νότιας Μυκόνου. Από την παραλία του Ορνού αλλά και του Πλατύ Γιαλού που βρίσκεται στα νότια, σε απόσταση 3 km από τη Χώρα και αποτελεί μια από τις πλέον δημοφιλείς πλαζ, ξεκινούν τα καΐκια για μικρές εξορμήσεις από τις 10:00 π.μ. εώς τις 22:00μ.μ στις γειτονικές νότιες παραλίες Παράγκα, Paradise, Super Paradise, Αγράρι και Ελιά.

Ένα τυπικό πρόγραμμα κρουαζιέρας για τις νότιες παραλίες στην Μύκονο, με αναχώρηση από το λιμάνι του Πλατύ Γιαλού στις 12:00 περιλαμβάνει:

  • Κρουαζιέρα στις νότιες παραλίες της Μυκόνου
  • 1ο διάλειμμα είτε στο νησάκι Τραγονήσι είτε στην παραλία Καλαφάτη ή Λούλου για κολύμπι
  • 2ο διάλειμμα στην παραλία Αγράρι για κολύμπι, κολύμβηση με αναπνευστήρα και θαλάσσια σπορ
  • Απολαμβάνετε επί του σκάφους ένα νόστιμο παραδοσιακό ελληνικό γεύμα
  • Επιστροφή στο λιμάνι Πλατύς Γιαλός στις 17:30.
    Διάρκεια: 5 1/2 ώρες

 

Μία τέτοιου είδους κρουαζιέρα με glassbottom σκάφος έχει κόστος 150€/άτομο. Για περισσότερες πληροφορίες σε τιμές και ώρες αναχώρησης (οι οποίες μπορεί να αλλάζουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού), μπορείτε να απευθύνεστε στα παρακάτω τηλέφωνα:

 

Παλιό Λιμάνι – Νέο λιμάνι με Sea Bus

Σύνδεση Νέο λιμάνι (Τούρλος) – Παλαιό λιμάνι (Χώρα) με θαλάσσια λεωφορεία Sea Bus και με δύο ενδιάμεσους σταθμούς, στην Μαρίνα και στην αφετηρία των Λεωφορείων και ταξί.  Δρομολόγια κάθε μισή ώρα από τις 08:00 το πρωί έως και τις 23:00. Δυνατή η μεταφορά αποσκευών και εύκολη πρόσβαση για ΑΜΕΑ. Προσωπικές αποσκευές και παιδικά καρότσια μεταφέρονται από το SeaBus δωρεάν. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 8 λεπτά. Το εισιτήριο κοστίζει 2€ κατ’ άτομο και εκδίδεται ακόμη και μέσα στο sea bus.

Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε από:

  • Τα Θαλάσσια Λεωφορεία
  • Τα εκδοτήρια της Delos Tours και στα δύο Λιμάνια
  • Όλα τα συνεργαζόμενα τουριστικά πρακτορεία

 

Σταθμοί Sea Bus