Ανακοίνωσε υποψηφιότητα ο Μανόλης Γλυνός

d
d
 Aπό την Λίνδο, την οποία επέλεξε ως σημείο αναφοράς με έντονο ιστορικό και προσωπικό συμβολισμό αλλά και περιεχόμενο, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018 την απόφασή του να διεκδικήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Μανώλης Γλυνός. 

Αναλυτικότερα ο κ. Γλυνός από την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Λίνδου «Ιωάννης Ζίγδης» παρουσίασε στους δημοσιογράφους τις βασικές αρχές της παράταξής του «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» και το όραμά του για τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου. 

Κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης, με βασικότερους την αγάπη για τα νησιά και το ηθικό χρέος απέναντι στους νησιώτες και τα παιδιά μας,  να αλλάξει προς το καλύτερο ο τόπος.

Υπογράμμισε δε, το όραμα της Παράταξης για  ένα καινούργιο μοντέλο Περιφερειακής διοίκησης, με διαφορετικός ύφος και ήθος, βασισμένο στην συναίνεση, στη σύνθεση και την συνέργια. Ένα μοντέλο διοίκησης με στόχο να σχηματιστεί ένα κοινό, ενιαίο και αδιαίρετο νησιωτικό μέτωπο, μία Συμμαχία, απέναντι στις διαχρονικά άστοχες πολιτικές του κεντρικού κράτους.  Παράλληλα ο κ. Γλυνός αναφέρθηκε στην ανάγκη η οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα στα νησιά της Περιφέρειας να μην περιορίζεται μόνο κατά την καλοκαιρινή περίοδο που ταυτίζεται με την Τουριστική. Σημείωσε ότι δεν είναι δυνατό η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τους πόρους, το ανθρώπινο δυναμικό και τις δυνατότητες που διαθέτει να εμφανίζει οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα μόνο το μισό έτος και να παραμένει ανενεργή το χειμώνα.   

Ήδη τόσο ο ίδιος όσο και μέλη του επιτελείου του, έχουν δραστηριοποιηθεί σε όλα τα νησιά της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Σύμφωνα μάλιστα με όσα έγιναν γνωστά,  ο κ. Γλυνός τις επόμενες μέρες πρόκειται να επισκεφθεί νησιά των Κυκλάδων, όπου θα έχει σειρά επαφών, στο πλαίσιο διεργασιών που έγιναν. Το δεδομένο πάντως είναι ότι ο κ. Γλυνός, όπως επεσήμανε ο ίδιος σε συνδυασμό με τους συνεργάτες του  είναι ότι “δεν πρόκειται να κάνει πίσω”. Από τις επαφές που είχε, φέρεται να δήλωσε στη σύσκεψη αυτή “εισπράττω ότι η υποψηφιότητά μου είναι απαίτηση της κοινωνίας, ότι έχει ήδη τη δυναμική της και ότι έχει γίνει δεκτή με ενθουσιασμό και ανακούφιση”. Τόσο ο κ. Γλυνός όσο και οι συνεργάτες του, φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση της κοινωνίας, γεγονός που εξάλειψε και τους όποιους δισταγμούς που υπήρχαν. Ξεκαθαρίστηκε επίσης στη σύσκεψη ότι η υποψηφιότητα του κ. Γλυνού θα είναι μία ανεξάρτητη υποψηφιότητα και δεν θα συνδέεται με κανένα πολιτικό χώρο.

Βιογραφικό:

Ο κ. Γλυνός γεννήθηκε στη Ρόδο το 1961, όπου και είναι μόνιμος κάτοικος. Είναι πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εχει 20ετή θητεία στον Δήμο Ροδίων και τον Δήμο Ρόδου και έχει εκλεγεί πρώτος σε σταυρούς προτίμησης και στις πέντε εκλογικές αναμετρήσεις.

Διετέλεσε επί 10ετία πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου (4 στον Καλλικρατικό Δήμο Ρόδου) και 6 έτη αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής.

Έχει διατελέσει ακόμη πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας και υπήρξε πρωτεργάτης για τη λειτουργία του ΟΚΑΝΑ,  της δομής Βοήθεια στο Σπίτι, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες και των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου και της εξελεγκτικής επιτροπής του Οδοντιατρικού Συλλόγου, ενώ μετέχει στη διοίκηση του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης και του «Διαγόρα».

Διετέλεσε επίσης πρόεδρος του συνοικιακού συμβουλίου Αγίου Στεφάνου στο χρονικό διάστημα 1987 – 1988, μέλος του Δ.Σ. αντιπρόεδρος του Βενετοκλείου κλειστού γυμναστηρίου, αντιπρόεδρος του Χαραλάμπειου γηροκομείου και πρόεδρος των Προσχολικών Κέντρων. Υπήρξε επίσης αναπληρωτής πρόεδρος στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και πρόεδρος στις Αστικές Εταιρείες, Πρόληψης Κατά των Εξαρτησιογόνων Ουσιών και Κοινωνικής Φροντίδας του Δ. Ροδίων.

Είναι παντρεμένος με τη Θέτιδα Γεωργίου Χιωτάκη και έχει μία κόρη και ένα γιο.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.