Κυκλαδούπολη

kykladoupoli
kykladoupoli

Ένα περιβαλλοντικό παιχνίδι με αγάπη για τις Κυκλάδες και το περιβάλλον.

Εξερεύνηση του φυσικού πλούτου των Κυκλάδων, ανάδειξη των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, ανακάλυψη μονοπατιών, προστασία των ακτών είναι μερικές από τις δυνατότητες που αποκτάς με το ζάρι ή «αγοράζεις» με ένα «κυκλαδόνιο» στην Κυκλαδούπολη, ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για όλη την οικογένεια που μας εκπαιδεύει στο σεβασμό και στην έγνοια για το περιβάλλον.

Η Κυκλαδούπολη σχεδιάστηκε από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και το WWF Greece και με χαρά υποστήριξε το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη που χτίζει συνεργασίες και σχεδιάζει προγράμματα με αγάπη για την Ελλάδα, τη θάλασσα, τους ανθρώπους και τον πολιτισμό.

«Προστατεύουμε τη θάλασσα και εργαζόμαστε συντονισμένα για τον περιορισμό των πλαστικών και των θαλάσσιων απορριμμάτων στη Μεσόγειο», διάβασα στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος κι έτσι ανακάλυψα τις δράσεις του Ιδρύματος στη Σίκινο, τη Σέριφο, την Κίμωλο, την Ανάφη, την Αμοργό, τη Φολέγανδρο, την Ηρακλειά, τη Δονούσα, τη Σχοινούσα και στα Κουφονήσια, την Ύδρα και τη Δοκό, καθώς επίσης και τις ακτές και το βυθό της Κρήτης.

«Από τότε που καθαρίσαμε εκείνη την ακτή στην Κόρινθο, δεν μπορώ να ξαναπετάξω σκουπίδι κάτω», μου είπε η κόρη μου σε ανύποπτο χρόνο. Μόνο έτσι μπορούμε να μάθουμε να αγαπάμε και να σεβόμαστε έμπρακτα το περιβάλλον. Με βίωμα και εμπειρία. Μέσα από το παιχνίδι και τη δράση. Και η ανάγκη αυτή είναι επιτακτική για τις επόμενες γενιές.

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.