Κάπρι VS Μύκονος

CAPRI VS MYKONOS
CAPRI VS MYKONOS

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ιταλικού περιοδικού «L’Εspresso», σημαντική διαφορά ανάμεσα στo Kάπρι και στην Μύκονο είναι η καθαριότητα. Δεδομένου ότι το Κάπρι είναι οκτώ φορές μικρότερο σε έκταση απ’ ότι η Μύκονος, αντιμετωπίζει μεγαλύτερο πρόβλημα όταν φτάνουν οι… ορδές τουριστών. Στο κυκλαδίτικο νησί υπάρχει μεγαλύτερη αυστηρότητα σχετικά με τα σκουπίδια. Η Μύκονος έχει καλύτερα νερά επίσης και ομορφότερες παραλίες. Στο Κάπρι, τα δεκάδες βαρκάκια που αράζουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου στο λιμάνι δεν επιτρέπουν στα νερά να παραμένουν τόσο καθαρά. Οσον αφορά την κίνηση στα δύο νησιά και πάλι η Μύκονος βγαίνει νικήτρια! Στο ιταλικό νησί δεν επιτρέπονται τα οχήματα από το Πάσχα ώς το φθινόπωρο στους κεντρικούς δρόμους. Ωστόσο, αρκετοί από τους κατοίκους τα χρησιμοποιούν, με αποτέλεσμα να προκαλείται μποτιλιάρισμα, σε συνδυασμό με τα παλιά λεωφορεία που κυκλοφορούν για τους επισκέπτες του νησιού. Στη μεγαλύτερη Μύκονο όμως, η κίνηση είναι πολύ μικρότερο πρόβλημα, ενώ είναι ικανοποιητική και η χρήση των αστικών λεωφορείων αφού φτάνουν στις περισσότερες παραλίες.

Αν και τα δύο νησιά έχουν παραδοσιακά σπίτια και γραφικά χωριά, η Μύκονος διατηρεί μεγαλύτερη ομοιομορφία. Αυτό οφείλεται βέβαια στον αυστηρό κανονισμό των κυκλαδίτικων νησιών, που επιβάλλει να υπακούουν στους κανόνες της παραδοσιακής δόμησης. Η αρχιτεκτονική της Χώρας της Μυκόνου είναι μοναδική και οι γειτονιές της με τα σπίτια των καπεταναίων, τις παλιές εκκλησίες, τα πηγάδια, τα στενά ασπρισμένα σοκάκια και τις γλάστρες με τα λουλούδια βουίζουν ολημερίς από τον κόσμο που τις περιδιαβαίνει και τις θαυμάζει. Επίσης, το μαργαριτάρι των Κυκλάδων τα τελευταία χρόνια ενημερώνεται σχετικά με τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική, ώστε να παραμένει όσο το δυνατόν πιο καθαρό. Με λίγα λόγια, μπορεί και τα δύο νησιά να είναι εξίσου γνωστά και αγαπημένα, αλλά όπως αποδεικνύεται, οι Ελληνες κάνουν μεγαλύτερη προσπάθεια να κρατήσουν στη νούμερο ένα θέση το πιο πολύτιμο νησί τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στο εξωτερικό κάποιοι ακούγοντας «Ελλάδα» πρώτα… αναφωνούν «Μύκονος» και μετά «Αθήνα»!

 

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.