“Glava” της Kristina Ristic


Εν όψει Ευρωεκλογών ο πυρετός στα κόμματα ανεβαίνει, κι οι ψηφοφόροι ακόμα παλεύουν με διλήμματα του τύπου:
"σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα", "παπαγαλάκια ή "ξινά σταφύλια", "κάλπες ή παραλία".
Η Scala Shop Gallery στο Ματογιάννι, παρουσιάζει μια πρόταση τελείως "εγκεφαλική", που ανατρέπει τα δεδομένα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος:
Την Παρασκευή 5 Ιουνίου εγκαινιάζεται η έκθεση "Glava" της Kristina Ristic, με μια σειρά από πίνακες ζωγραφικής, λάδια και σχέδια, που έχουν θέμα τα κεφάλια. Glava σημαίνει κεφάλι στα σερβικά και η κυρίως αφηρημένη τεχνική της Ristic, με τη στιβαρότητα της επαναλαμβανόμενης πινελιάς και τη χρωματική της ζωντάνια, σηματοδοτεί μια ελπίδα διεξόδου.

Η έκθεση θα διαρκέσει από Παρασκευή 5 μέχρι την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009.

Δελτίο Τύπου
Κριστίνα Ρίστιτς
Glava
Scala Shop Gallery – Ματογιάννι, Μύκονος

Μύκονος, 27 Μαΐου 2009

Ο Δημήτρης Ρουσουνέλος οργανώνει έκθεση με έργα της ζωγράφου Κριστίνα Ρίστιτς στην αίθουσα τέχνης Scala Shop Gallery στο Ματογιάννι της Μυκόνου.

Η έκθεση ανοίγει για το κοινό την Παρασκευή 5 Ιουνίου και θα παραμείνει ανοικτή ως την Δευτέρα 22 Ιουνίου. Οι ώρες λειτουργίας θα είναι: 11:00 – 14:00 & 18:00 – 23:00 για όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009, στις 21:00

~~~

Με την έκθεση έργων ζωγραφικής της Κριστίνα Ρίστιτς υποδέχεται η Scala Shop Gallery τον Ιούνιο. Το ζωγραφικό έργο της καλλιτέχνιδας από τη Σερβία κυριαρχείται από μοτίβα μορφών, κυρίως πορτρέτα. Τα πορτρέτα ενώ εκτυλίσσονται με κατεύθυνση την αφαίρεση, ομαδοποιούνται γύρω από συγκεκριμένα θέματα της: κεφάλια, διάλογοι, ζευγάρια και σκιάχτρα.

Η ζωγραφιά, είτε ως σχέδιο, είτε σαν ολοκληρωμένο έργο τέχνης, αποτελεί τον πυρήνα στο έργο της Κριστίνα Ρίστιτς. Η δουλειά της χαρακτηρίζεται από αλλεπάλληλες επικαλύψεις της ζωγραφιάς και της επιφάνειας του πίνακα από έντονα χρώματα, με δυνατές πινελιές, που δημιουργούν ρυθμό και σφρίγος. Οι πίνακες είναι λάδια πάνω σε μουσαμά και τα σκίτσα είναι από μελάνι και λάδι πάνω σε χαρτί.

Έχει βραβευτεί πολλές φορές για τη δουλειά της. Έργα της βρίσκονται στη συλλογή του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, στη συλλογή του Διεθνούς Ιδρύματος Τέχνης Philip Morris στη Nis, στη συλλογή του Πολιτιστικού Κέντρου στο Pancevo και σε της ιδιωτικές συλλογές. Γεννήθηκε το 1973, το 2000 απέκτησε Master Degree από την Ακαδημία Καλών Τεχνών του Βελιγραδίου.

Έχει στο ενεργητικό της δέκα ατομικές εκθέσεις στο Βελιγράδι, τη Nis, το Pancevo, και τρεις στην Ελλάδα (Αστρολάβος, Ζήτα Μι, Πρεσβεία της Σερβίας).

Η δουλειά που παρουσιάζεται στη Scala Shop Gallery με τον τίτλο "Glava" (=κεφάλι), δημιουργήθηκε στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων χρόνων.

Scala Shop Gallery αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει το μυκονιάτικο κοινό και τους επισκέπτες της Μυκόνου για την θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν στην έκθεση του Γιώργου Κυπρή, που εγκαινίασε στην ουσία την νέα περίοδο της γκαλερί. Κατά το δίμηνο Απριλίου Μαΐου, έργα τέχνης από αλουμίνιο, χαλκό και πλεξιγκλάς -μελέτες της "μαγικής" κίνησης των ψαριών και τις δίνες που δημιουργούν (VORTEX)- υπήρξαν για το Ματογιάννι μια δροσερή ανάσα, που άφησε παρακαταθήκη για μια καλή συνέχεια.

Scala Shop Gallery
Ματογιάννι 48, 846 00 Μύκονος

Επικοινωνία: Ρουσουνέλος Δημήτρης
T: 22890 26992, 22890 23407 / F: 2289026992 / K. 6944393323
E: scala@otenet.gr
www.scalagallery.gr

"Glava"
της Kristina Ristic
Κατάλογος

  Η Κριστίνα Ρίστιτς γεννήθηκε το 1973 στο Βελιγράδι. Το 1995 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη ζωγραφική, ενώ το 2000 απέκτησε Master Degree από την Ακαδημία Καλών Τεχνών του Βελιγραδίου.
Έχει κάνει μέχρι σήμερα δέκα ατομικές εκθέσεις στο Βελιγράδι, τη Nis, το Pancevo, και τρεις στην Ελλάδα: Απρίλιος 2007, "Αστρολάβος", Δεξαμενή Αθήνα
Νοέμβριος 2008, "Ζήτα Μι", Θεσσαλονίκη
Δεκέμβριος 2008, "Πρεσβεία της Σερβίας", Αθήνα. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 30 ομαδικές εκθέσεις εκ των οποίων οι πλέον αξιοσημείωτες είναι: "Sallon des Realites nouvelles" , Παρίσι
"Viennafair", Βιέννη
"Arte Salon", Βερολίνο
"October Salon" Βελιγράδι
Η Κριστίνα Ρίστιτς έχει βραβευτεί πολλές φορές για τη δουλειά της. Έργα της βρίσκονται στη συλλογή του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, στη συλλογή του Διεθνούς Ιδρύματος Τέχνης Philip Morris στη Nis, στη συλλογή του Πολιτιστικού Κέντρου στο Pancevo και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές.

Αυτό το διάστημα ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.