Εκθέσεις

“Au bord de l’eau” στο Παλιό Λιμάνι της Μυκόνου

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος Παιδείας και Ανάπτυξης Μυκόνου και το Mykonos Art Festival παρουσιάζουν την Πέμπτη 18 Ιουλίου στις 8:30 το βράδυ την εγκατάσταση του Βασίλη Καβουρίδη “Au bord de l’eau”, στον Επιβατικό Σταθμό στο Παλιό Λιμάνι της Μυκόνου.

Μέσα σε ένα χώρο ημιτελές, ένα σύγχρονο ερείπιο ενός νεοαναγειρόμενου χώρου υποδοχής επισκεπτών ενός θρυλικού νησιού, ο Βασίλης Καβουρίδης εξορθολογίζει τα της ιστορίας όχι μέσα από τα απομεινάρια της μνήμης, αλλά μέσα από τα κομμάτια που λείπουν. Μία Gestalt προσέγγιση, όπου η αποπεράτωση του παζλ της εικαστικής αφήγησης δε βασίζεται στα υπάρχοντα κομμάτια που έχουν τοποθετηθεί μέσα στο χώρο και αρμόζουν μεταξύ τους, αλλά στα σχήματα που προκύπτουν από τα κομμάτια που δεν κατέχουμε. Ο Βασίλης Καβουρίδης οπτικοποιεί τα όρια των κομματιών αυτών για να μπορέσει να διευρύνει τις χωρικές αντιλήψεις. Η εγκατάσταση εξετάζει και προσπαθεί να οπτικοποιήσει και να δημιουργήσει ένα χώρο για το χρόνο. Ένα οικοδόμημα που θα στεγάσει το παρόν και θα προτείνει κάποιες απαντήσεις στο Που και το Πότε.
Μέρος της in situ εγκατάστασης είναι και το γλυπτό Χώροι Χρόνου όπου το έργο δημιουργείται σε συνέργεια με το Χάρη Κοντοσφύρη. Το υλικό του ενός καλλιτέχνη συγκρούεται με τη φόρμα του άλλου, έτσι ώστε μέσα από αυτή την αλληλεπίδραση να δημιουργηθεί κάτι νέο με καινούριες ιδιότητες και αναγνώσεις.
Ο Βασίλης Καβουρίδης σπούδασε ζωγραφική στο τμήμα εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε 3 ατομικές εκθέσεις ενώ έχει συμμετάσχει σε ομαδικές στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, τη Μύκονο και το Μαϊάμι (Η.Π.Α.) Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Επιμέλεια έκθεσης:  Μαρίνα Αθανασιάδου, ιστορικός τέχνης, μουσειολόγος
Διάρκεια έκθεσης: 18 Ιουλίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2019
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο: 6-11 μ.μ. Κυριακή: 11 π.μ.-1 μ.μ.

Πληροφορίες: 6944 68 46 68 και 22890 27791

Ο Καιρός στη Μύκονο