700 εκατ. επιδότηση για ενεργειακή αναβάθμιση σε τουριστικά καταλύματα

energysaving
energysaving

Με 700 εκατ. επιδότηση για ενεργειακή αναβάθμιση σε τουριστικά καταλύματα, ανοίγει στις αρχές του νέου έτους o 1ος κύκλος του προγράμματος Εξοικονομώ που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση περίπου 10.000 επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα. (Κουφώματα, ηλιακά, μονώσεις, πέργκολες, ψύξη/θέρμανση, κλπ).

Το πρόγραμμα επιδότησης αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας για επιχειρήσεις  δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα (μεταξύ των οποίων και ξενοδοχειακές μονάδες) και για λοιπές πολύ μικρές επιχειρήσεις. Ειδικότερα, για την ενεργειακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων, θα διατεθούν 700 εκατ. € στον τουρισμό, στον αγροδιατροφικό τομέα, ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν ακόμα ιδιωτικά γραφεία και εμπορικά κτίρια.

Tο ύψος της επιδότησης θα καθορίζεται από το είδος των επιλέξιμων δαπανών, την περιοχή που δραστηριοποιείται η επιχείρηση και το μέγεθός της. (Θα είναι τουλάχιστον 50%).

Όσον αφορά στις παρεμβάσεις, προβλέπεται: Εγκατάσταση συστημάτων για την εξοικονόμηση ενέργειας στην παραγωγή (π.χ. εξοπλισμός και συστήματα παραγωγής ζεστού νερού), στην λειτουργία των εταιρειών (π.χ. αναβάθμιση συστήματος φωτισμού, εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων κ.ά.), ενεργειακές αναβαθμίσεις στο κτιριακό κέλυφος (θερμομόνωση τοιχοποιίας – δαπέδου, στέγης κ.λπ., ενεργειακά κουφώματα/υαλοπίνακες, συστήματα σκίασης κ.ά.).

Με τη δράση αναμένεται να αναβαθμισθούν ενεργειακά σχεδόν 10.000 επιχειρήσεις, διασφαλίζοντας τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου τουλάχιστον κατά 30%. Η φάση εφαρμογής θα διαρκέσει περίπου τρία χρόνια, μετά την αξιολόγηση και την έγκριση των αιτήσεων, και το πρόγραμμα εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το 2024.

Επικοινωνήστε μαζί μας, για έλεγχο επιλεξιμότητας: ΜΚ Μηχανικοί Μυκόνου – τηλ. 2289077113 – 6972663434, k.katsoudas@gmail.com

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.