Το κουδούνι χτύπησε και πάλι στα σχολεία

sxoleia mykonos
sxoleia mykonos

Το κουδούνι χτύπησε και πάλι στα σχολεία!

Ο καθιερωμένος Αγιασμός πραγματοποιήθηκε σήμερα 12 Σεπτεμβρίου σε όλα τα σχολεία της Μυκόνου, Δημοτικά, Γυμνάσιο, Λύκεια παρουσία πλήθους γονέων, εκπαιδευτικών, παραγόντων της τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους μαθητές.
Mετά τις διακοπές του καλοκαιριού κι ένα πολύβουο πλήθος παιδιών γονέων και εκπαιδευτικών έζησε σήμερα το κλίμα των αγιασμών που επιβάλλει η πρώτη μέρα, μαζί με τις ευχές όλων που δίνονται απλόχερα αλλά και την διανομή των βιβλίων.

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς της Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου μπαίνουμε στη Φθινοπωρινή περίοδο ολοταχώς. Μπαίνουμε σε μια νέα φάση, σε ένα νέο ξεκίνημα. Περισσότερο απ’ όλους οι μαθητές βέβαια. Μια μέρα που σηματοδοτεί την αρχή ενός καινούργιου σχολικού έτους με νέους στόχους διεκδίκησης και κατάκτησης, πολύ δουλειά και με την ελπίδα να είναι η καλύτερη σχολική χρονιά για όλους.

Το καλοκαίρι, της ανεμελιάς και της ξεκούρασης μακριά από την καθημερινότητα ολοκλήρωσε την πορεία του. Σαν ένα πολύβουο μελίσσι οι άδειοι -τους καλοκαιρινούς μήνες- προαυλιακοί χώροι, γέμισαν από παιδιά κάθε ηλικίας που με καλή διάθεση, ανυπομονούσαν να ξανασυναντηθούν με τους φίλους τους για να ανταλλάξουν καλοκαιρινές εμπειρίες.
Το σχολείο δεν θα πρέπει να αποτελεί για τους γονείς μια διέξοδο, ένα χώρος όπου απασχολείται κάποιες ώρες το παιδί τους, αφήνοντας τους το περιθώριο να εργαστούν ή να αξιοποιήσουν αλλιώς τον ελεύθερο χρόνο τους.

Οι γονείς θα πρέπει να συνεργάζονται με τους εκπαιδευτικούς στενά. Να έρχονται συχνά σε επικοινωνία με τους δασκάλους και να συζητάνε όλα όσα μπορούν να απασχολούν το παιδί τους καθώς έτσι θα μπορούν να προλάβουν και να επιλύσουν τυχόν προβλήματα που ίσως προκύψουν είτε αυτά είναι μαθησιακά, είτε προβλήματα συμπεριφοράς.

Πολλές ευχές για υγεία, δύναμη και προκοπή έδωσαν ο Δήμαρχος Μυκόνου κ.Βερώνης Χρήστος και οι διευθυντές των σχολειών στη Μύκονο.

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.