Εκπαιδευτικές δράσεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυκόνου

pirosbestiki mykonos sxoleio
pirosbestiki mykonos sxoleio

Εκπαιδευτικές δράσεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυκόνου στις εγκαταστάσεις του 1ου Δημοτικού Σχολείου.

Ένα μάθημα σημαντικό για όλους! Συγκεκριμένα οι μαθητές συμμετείχαν σε ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο στις εγκαταστάσεις του 1ου Δημοτικού Σχολείου όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το προσωπικό, τις αρμοδιότητές και τον εξοπλισμό της Πυροσβεστικής.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την πρόληψη και την καταστολή πυρκαγιών, τρόπους προφύλαξης , το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, παροχής βοήθειας και γενικά γνωριμίας και ευαισθητοποίησης με το πυροσβεστικό έργο.

Οι μαθητές έμαθαν για το ρόλο των πυροσβεστών, στις διασώσεις ανθρώπων ή και ζώων, στις επιχειρήσεις σε αστικές ή δασικές πυρκαγιές, για κάθε περιστατικό που επεμβαίνουν.
Ακόμα οι πυροσβέστες παρουσίασαν στους μαθητές τον εξοπλισμό, όπως τα οχήματα της πυροσβεστικής, μια δράση που ενθουσίασε αγόρια και κορίτσια.
Παράλληλα ενημερώθηκαν για το πώς πρέπει να αντιδράσει ένας πολίτης μόλις αντιληφθεί μια πυρκαγιά ή ένα περιστατικό όπου κινδυνεύει ανθρώπινη ζωή.Στο τέλος της συγκεκριμένη δράσης σχημάτισαν όλοι μαζί οι μαθητές τον αριθμό κλήσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας 199.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.