Σύγχρονες ανεμογεννήτριες βάζει στο Τηγάνι Μυκόνου η ΔΕΗ Ανανεώσιμες

anemogennitries
anemogennitries

Πιο σύγχρονες ανεμογεννήτριες βάζει στο Τηγάνι Μυκόνου η ΔΕΗ Ανανεώσιμες. Μικρότερο θα είναι το ύψος αλλά μεγαλύτερη από την αρχικώς προβλεπόμενη θα είναι η διάμετρος των ανεμογεννητριών που θα εγκαταστήσει στο Τηγάνι Μυκόνου η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, αφού έλαβε τη σχετική έγκριση από τη ΡΑΕ.

Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες είχε υποβάλλει από τα μέσα Ιανουαρίου αίτημα στην Αρχή για τη μεταβολή του τύπου των ανεμογεννητριών του αιολικού πάρκου της περιοχής. Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες ζήτησε τη μεταβολή των στοιχείων της ισχύουσας άδειας παραγωγής, προκειμένου να εγκαταστήσει δυο ανεμογεννήτριες με διάμετρο πτερωτής 52 m και ύψος πυλώνα 50 m η καθεμιά, αντί διαμέτρου πτερωτής 44 m και ύψος πυλώνα 55 m, όπως μέχρι σήμερα προβλέπονταν από την ισχύουσα άδεια παραγωγής.

Η ισχύς της κάθε ανεμογεννήτριας θα παραμείνει στα 0,9 MW, με αποτέλεσμα να μην τροποποιείται η συνολικά εγκατεστημένη ισχύς των 1,8ΜW. Η ΡΑΕ, εξετάζοντας το αίτημα της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, διαπίστωσε ότι με την αλλαγή αυτή, δεν τροποποιείται το εγκεκριμένο πολύγωνο της άδειας παραγωγής, σύμφωνα με τις γεωγραφικές συντεταγμένες που υποβλήθηκαν στην Αρχή.

Με βάση τα διαθέσιμα στη ΡΑΕ στοιχεία μετά την αιτηθείσα μεταβολή της άδειας παραγωγής, η Αρχή διαπίστωσε ότι δεν υφίσταται υπέρβαση της μέγιστης πυκνότητας αιολικών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο σχετικό θεσμικό πλαίσιο. Σημειώνεται ότι για τις μεταβολές αυτών των στοιχείων της άδειας δεν απαιτείται τροποποίησή της.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.