TUI: 10 νέα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων στην Ελλάδα

Paranga
Paranga

TUI: 10 νέα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων στην Ελλάδα. Τα νέα της επενδυτικά σχέδια για την Ελλάδα ανακοίνωσε η TUI, προαναγγέλοντας τη δημιουργία 10 νέων ξενοδοχείων τεσσάρων και πέντε αστέρων, με έμφαση στις ποιοτικές υπηρεσίες, καθώς και την επέκταση των προγραμμάτων κρουαζιέρας.

Επιπλέον, ο μεγάλος ευρωπαίος τουρ οπερέιτορ διαβλέπει προοπτικές για τη λειτουργία νέων ξενοδοχείων στα ελληνικά νησιά και την Πελοπόννησο, αλλά και την ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού στη βόρεια Ελλάδα, «εφόσον αναπτυχθούν οι υποδομές και υπάρξει σταθερότητα στη χώρα». Μάλιστα, σε συνεργασία με το ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού, επεξεργάζεται την ενίσχυση της αγοράς ταξιδιωτών τρίτης ηλικίας στην Ελλάδα.

Αυτά γνωστοποίησε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της TUI, κ. Fritz Joussen, ο οποίος μαζί με το ΔΣ του οργανισμού βρέθηκε στην Ελλάδα με σκοπό να ολοκληρώσει γύρο επαφών με εταίρους, εκπροσώπους του ξενοδοχειακού κλάδου, φορείς και την πολιτική ηγεσία της χώρας, σε σχέση με τις προοπτικές νέων επενδύσεων τα επόμενα χρόνια.

Ο τουρ οπερέιτορ πέρυσι προέβη σε επενδύσεις στη χώρα μας που προσεγγίζουν τα 100 εκατ. ευρώ, με ποσό που αντιστοιχεί σε 150.000 ευρώ ανά δωμάτιο ξενοδοχείου, δηλαδή 25% επάνω σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Οι επισκέπτες που θα φθάσουν στη χώρα μας το 2017 μέσω της TUI εκτιμάται οτι θα ανέλθουν σε 2,5 εκατ. περίπου αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 10% του συνόλου του ελληνικού τουρισμού, ενώ το 2017 καταγράφηκε αύξηση 20% στους επισκέπτες κρουαζιέρας. Έτσι, η Ελλάδα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προορισμός της TUI μετά την Ισπανία.

Το επενδυτικό πλάνο της TUI προσανατολίζεται στην αξιοποίηση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος της Ελλάδας που είναι ο συνδυασμός των διακοπών στο πρότυπο «ήλιος-θάλασσα» με τον πολιτισμό και η δημιουργία αυθεντικών εμπειριών. Άλλωστε, όπως επισήμανε ο κ. Joussen, το 31% της ζήτησης για Ελλάδα οφείλεται στο ενδιαφέρον των τουριστών για τον ελληνικό πολιτισμό.

Ως προς τους προορισμούς, η TUI θα αξιολογήσει περιοχές με μεγάλη ζήτηση, όπως τα ελληνικά νησιά, αλλά ενδεχομένως και την Πελοπόννησο όπου διαβλέπει μεγάλες δυνατότητες, ιδιαίτερα εάν τα 2 στρατιωτικά αεροδρόμια αρχίσουν να δέχονται επιβατικές πτήσεις. Δυνατότητες για νέα ξενοδοχεία υπάρχουν και στην Κρήτη, τόνισε ο κ. Joussen, όπου όμως υπάρχει έλλειμμα υποδομών.

Σε συνεργασία με το ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού η TUI ενδιαφέρεται για τρόπους διεύρυνσης της τουριστικής σεζόν στην Ελλάδα προκειμένου τα ξενοδοχεία να παραμένουν περισσότερους μήνες ανοικτά, όπου αυτό είναι δυνατό καθώς, η επιμήκυνση, είπε ο κ. Joussen, χρειάζεται στρατηγικό σχέδιο.

Ακόμα, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ανάπτυξης του χειμερινού τουρισμού στην Ελλάδα, με τουρισμό σκι στη Μακεδονία και την Ήπειρο, σε συνάρτηση με τον αγροτουρισμό εφόσον δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές.

Ως απαραίτητες προϋποθέσεις για περαιτέρω επενδύσεις της στην Ελλάδα, η TUI ανέδειξε την ανάπτυξη των υποδομών (αεροδρόμια, λιμάνια, οδικό δίκτυο, περιβάλλον) και τη σταθερότητα στη χώρα. Κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Joussen έκανε λόγο για τα ζητήματα αυτά καθώς και για την ανάγκη εκπαίδευσης των εργαζομένων στον τουρισμό.

«Βλέπουμε πολύ θετικό μέλλον για τον ελληνικό τουρισμό. Είμαστε στην Ελλάδα εδώ και 40 χρόνια και θα συνεχίσουμε να είμαστε άλλα 40. Είμαστε εταίροι στον προορισμό Ελλάδα. Η ιστορία και ο πολιτισμός της είναι αυτά που ζητούν οι τουρίστες», τόνισε.

Η υπουργός Τουρισμού, κ. Έλενα Κουντουρά, επιβεβαίωσε την άριστη συνεργασία με την TUI και τόνισε ότι η ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού δεν ήταν αποτέλεσμα των γεωπολιτικών εξελίξεων αλλά οφείλεται στην εθνική στρατηγική του Υπουργείου.

Στο πλαίσιο αυτής προωθείται ο τουρισμός 365 ημέρες το χρόνο, που περιλαμβάνει την επιμήκυνση της σεζόν και την ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού.

Η TUI διαθέτει 32 ιδιόκτητα ξενοδοχεία στην Ελλάδα με 8.500 δωμάτια, δραστηριοποιείται σε 26 διαφορετικά λιμάνια της χώρας και πραγματοποιεί πάνω από 10.000 πτήσεις ετησίως.

Ακόμα, η Kρήτη πρόκεται να αναδειχθεί ως υπόδειγμα προορισμού διακοπών βιώσιμης διατροφής. Το διενές Ίδρυμα TUI Care στηρίζει πρότζεκ στην Κρήτη που φέρνει σε επαφή τους κλάδους του τουρισμού, τη γεωργία και την αμπελοκομία. Υπό την ονομασία “TUI Cares for Crete” το ίδρυμα συνδέει τους τοπικούς παραγωγούς με τα ξενοδοχεία και τον τουριστικό κλάδο και έτσι όλο και περισσότερα τοπικά προϊόντα φθάνουν στα resort. Το πρότζεκτ ξεκίνησε από κοινού με την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά και την Περιφέρεια Κρήτης. Στο πρότζεκτ συμμετέχουν 200 τοπικές εταιρίες, παραγωγοί ελαιλάδου και οινοποιοί της Κρήτης.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.