1η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου 2009

Σήμερα συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο παρουσία του νέου Δημάρχου Μυκόνου κ. Αθανάσιου Κουσαθανά Μέγα.
Ως γνωστόν είχε αναβληθεί το συμβούλιο της περασμένης Κυριακής καθώς η διαδικασία εκλογής του νέου Δημάρχου βρίσκονταν σε εξέλιξη.
Ο νέος Δημοτικός Σύμβουλος που συμπλήρωσε την κενή θέση του συμβουλίου της πλειοψηφίας είναι ο κ. Κυριάκος Καλαμαράς ο οποίος την ορκίστηκε την περασμένη Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2009, παρουσία του νέου Δημάρχου.
Τα θέματα της σημερινής ημερησίας διάταξης ήταν η εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και η εκλογή της Δημαρχιακής Επιτροπής.
Ύστερα λοιπόν από φανερή ψηφοφορία εκλέχτηκαν οι παρακάτω : Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ψηφίστηκε η κ. Μαριγούλα Αποστόλου Γραμματέας ο κ. Παναγιώτης Κουσαθανάς Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο κος Αντώνης Κουσαθανάς Το νέο προεδρείο ανέλαβε αμέσως καθήκοντα και πριν ξεκινήσει την διαδικασία για την εκλογή της Δημαρχιακής Επιτροπής η νέα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαριγούλα Αποστόλου ανέφερε τα παρακάτω :

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους που με τίμησαν με την ψήφο τους και να ευχηθώ στο νέο Δήμαρχο κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που ανέλαβε για το καλό του νησιού μας.
Η σημερινή εκλογή στη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. φανερώνει έμπρακτα την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπο μου. Αποτελεί δέσμευση για μένα και κίνητρο ώστε να προσπαθήσω να ανταποκριθώ όσο το δυνατόν καλύτερα στα νέα μου καθήκοντα. Τη σωστή λειτουργία του Δ.Σ. με άμεσες και εποικοδομητικές για τον τόπο αποφάσεις, γιατί οι θέσεις μπορεί να είναι τιμητικές, σημασία έχει όμως μόνο το παραγόμενο από αυτές έργο και τα αποτελέσματα του.
Είναι βέβαιο ότι η διετία αυτή θα είναι δύσκολη για τον τόπο. Η γενικότερη οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνει το σύνολο σχεδόν του πλανήτη δεν μπορεί να μας αφήσει αλώβητους ενώ ο ανταγωνισμός σε επίπεδο διεκδίκησης έργων προοπτικής γίνεται όλο και πιο δύσκολος.
Η Μύκονος με τη συνεχή και άοκνη προσπάθεια των πρώην δημάρχων και των συνεργατών τους κατάφερνε πάντα να πρωτοπορεί, να διεκδικεί και να υλοποιεί μεγαλεπήβολη έργα στον τομέα της υλικοτεχνικής υποδομής ενώ στηριζόμενη τόσο στα ανθρωπογενή χαρακτηριστικά της όσο και στον ίδιο το χαρακτήρα των ανθρώπων της κατείχε με αξιώσεις πρωτεύουσα θέση ανάμεσα στους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς.
Στόχος όλων πρέπει να είναι να κρατήσουμε το νησί ψηλά προς αυτή τη κατεύθυνση προτάσσοντας το συλλογικό καλό απέναντι στα οποία μεμονωμένα συμφέροντα, λειτουργώντας με σύνεση, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, με δικαιοσύνη και ευαισθησία απέναντι στους συμπολίτες μας και με βασικές αρχές διαφάνειας και αξιοκρατίας πέρα από τις όποιες μικροπολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες, με συνέπεια λόγων και έργων και με γνώμονα το καλύτερο για το μέλλον του τόπου μας, για το μέλλον των παιδιών μας.
Είμαι βέβαιη ότι η συνεργασία τόσο του Αντιπροέδρου κ. Αντώνη Κουσαθανά, όσο και του Γραμματέα κ. Παναγιώτη Κουσαθανά, τους οποίος και συγχαίρω για την εκλογή τους αλλά και όλων των δημοτικών συμβούλων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, όλοι μαζί θα καταφέρουμε σε συλλογικό επίπεδο να αναδείξουμε τα φλέγοντα θέματα του τόπου και να βοηθήσουμε στη σωστή διευθέτηση και λύση τους.
Προσωπικά πιστεύω ότι η συγκεκριμένη στιγμή χρειάζεται και μια άλλη οπτική γωνιά όσον αφορά τα μικρά και τα καθημερινή προβλήματα του νησιού μας, αυτά που μας ακουμπάνε κάθε μέρα, μας πληγώνουν και μας πονάνε. Σε μια κοινωνία όπως η Μύκονος θεωρώ ότι πρέπει να σκύβουμε με ευαισθησία και να αφουγκραζόμαστε τον παλμό της, για να κάνουμε τους συμπολίτες μας αν αισθάνονται πιο όμορφα, πιο ανθρώπινα, πιο άνετα απολαμβάνοντας τα καλά της καθημερινότητας που πολλές φορές θεωρούνται εύκολα και ανάξια του λόγου, γιγαντώνονται όμως και αποκτούν άλλες διαστάσεις όταν δεν αντιμετωπίζονται άμεσα και με επιτυχία.
Θέλουμε τον πολίτη όχι παθητικό θεατή άλλα ενεργό και υπεύθυνο άτομο για να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε μαζί το μέλλον που αξίζουμε.
Με τη σωστή και εποικοδομητική συνεργασία όλων, αιρετών, υπηρεσιών και υπαλλήλων του δήμου μας, αλλά και του Μυκονιάτη και του κάθε συμπολίτη μας είμαι σίγουρη ότι σύσσωμο το Δ.Σ. θα προχωρήσουμε μπροστά με σίγουρα και σταθερά βήματα προόδου και ανάπτυξης.
ʼλλωστε είναι βασικό να θυμόμαστε όλοι ότι αυτό τον τόπο στη διαχρονικότητα του οφείλουμε να τον διαφυλάξουμε όπως έκαναν άλλοι πριν από εμάς και να τον παραδώσουμε καλύτερο στα παιδιά μας.

Σας ευχαριστώ και πάλι και
Εύχομαι σε όλους πάνω και πρώτα από όλα υγεία και κάθε πρόοδο και ευημερία.

Ακολούθησε η εκλογή της Δημαρχιακής Επιτροπής η σύσταση της οποίας είναι η εξής: Τακτικά μέλη: κ. Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας, κ. Ιωάννης Κονταράτος, ο κ. Χαριτόπουλος Θεόδωρος, η κ. Γρυπάρη Ειρήνη και ο κ. Ανδρέας Φιορεντίνος.
Αναπληρωματικά μέλη : ο κ. Αλέξανδρος Βαμβακούρης, ο κ. Κοντομήτρος Θρασύβουλος, ο κ. Καλαμαράς Κυριάκος, ο κ. Δαμιανός Παπουτσάς και ο κ. Σκαγιάς Δημήτριος.Τέλος τον λόγο είχε ο Δήμαρχος Μυκόνου ο οποίος αφού όρισε για Αντιδημάρχους τους κ.κ. Αλέξανδρο Βαμβακούρη και Θρασύβουλο Κοντομήτρο είπε τα παρακάτω :

Κυρία Πρόεδρε,
Κύριοι Σύμβουλοι,
Με την σημερινή εκλογή των μελών του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Δημαρχιακής Επιτροπής στους οποίους ευχόμεθα ολόψυχα καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους, ολοκληρώνεται η συγκρότηση των θεσμικών οργάνων του Δήμου Μυκόνου όπως ορίζονται στον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.

Είναι γεγονός ότι μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του Χρήστου Βερώνη καλούμεθα όλοι εμείς που ανήκουμε στην παράταξη της οποίας ο ίδιος ηγήθηκε με επιτυχία τα τελευταία 18 χρόνια να αναλάβουμε την υποχρέωση όχι μόνο για να ολοκληρώσουμε όλα τα σημαντικά έργα που έχουν δρομολογηθεί αλλά να βάλουμε ταυτόχρονα τις βάσεις μιας νέας αναπτυξιακής πορείας έτσι όπως την επιβάλλουν οι συνθήκες που διαμορφώνονται στο παγκόσμιο οικονομικό σκηνικό.

Όμως κύριοι σύμβουλοι,
Όπως τόνισα και την ημέρα της εκλογής μου θα πρέπει όλοι μαζί τόσο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Συμπολίτευσης όσο και της Αντιπολίτευσης να συστρατευθούμε σε μια κοινή πορεία μιας νέας ελπιδοφόρας προοπτικής που μέρα με τη μέρα θα κάνει τη Μύκονο ακόμα πιο ισχυρή δύναμη οικονομικής, τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης. Εξάλλου, όλους εμάς, μας ενώνει η αγάπη για το τόπο μας και η κοινή αγωνία για την πρόοδο και την ανάπτυξη του. Δεν επιτρέπεται, λοιπόν, η πολυτέλεια των εξαιρέσεων και των διαχωρισμών και μάλιστα σε μια κρίσιμη χρονιά που ξεκινά τώρα. Πρέπει όλοι εμείς να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να προχωρήσουμε όλοι μαζί για να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη που θα προκύψουν από τον κοινό μας αγώνα. Ξέρουμε τις ανάγκες μας και πρέπει να δημιουργήσουμε στον τόπο μας τους όρους για ένα καλύτερο επίπεδο ζωής. Γιατί η ανώτερη αξία στην ιεράρχηση των αξιών μας και το κριτήριο για κάθε ενέργειά μας πρέπει να είναι Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Από εκεί και πέρα όλοι θα κριθούμε από τις πράξεις και τις παραλείψεις μας. Το βέβαιο είναι ότι χρειάζεται από σήμερα κιόλας, σκληρή δουλειά και πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε από όποια θέση κι αν βρισκόμαστε για το καλό και την προκοπή αυτού του τόπου.
Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλή και υγιή χρονιά.

Τον λόγο είχε στη συνέχεια ο επικεφαλής του συνδυασμού "Μύκονος, Η Επόμενη Μέρα", κ. Ανδρέας Φιορεντίνος ο οποίος και απηύθυνε μήνυμα αλλαγής πορείας ύστερα από την παραίτηση του κ. Χρήστου Βερώνη με στόχο πάντα το καλό του τόπου μας. Επίσης πρότεινε στον Δήμαρχο Μυκόνου μια συνάντηση με όλα τα μέλη της μειοψηφίας την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009 με σκοπό την ενημέρωση και των δύο πλευρών.

Καλορίζικοι και καλή θητεία σε όλους

Σχετικά Links
Δημοτικό Συμβούλιο της 24 Ιανουαρίου 2007
Ποιοί ορίστηκαν στην πρώτη διετία

Δείτε όλες τις εξελίξεις του 2009 του Δήμου Μυκόνου
 

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.