Το εικαστικό εργαστήρι της ΔΕΠΠΑΜ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ
& ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
τηλ:2289027190, φαξ:2289027192
E-mail:deppam@otenet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εικαστικά τμήματα της ΔΕΠΠΑΜ 2006-2007

Το εικαστικό εργαστήρι της ΔΕΠΠΑΜ
θα ξεκινήσει μαθήματα την 1η Νοεμβρίου με νέα τμήματα όπως αυτό της Αγιογραφίας και της ζωγραφικής ενηλίκων ,αλλά και τμήματα που λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια όπως αυτό του ψηφιδωτού, της ζωγραφικής για παιδιά, της φωτογραφία και της υφαντικής. Σκοπός του είναι να μυήσει του μαθητές του σε διάφορες παραδοσιακές και πιο σύγχρονες τέχνες και τεχνικές διαφυλάσσοντας έτσι την παράδοση, και δίνοντας στους κατοίκους της Μυκόνου εναλλακτικούς τρόπους απασχόλησης.

Ζωγραφικής για ενήλικες : Το μάθημα απευθύνεται σε μαθητές, άνω των 15 ετών, με ενδιαφέρον για το Ελεύθερο Προοπτικό σχέδιο, το χρώμα και την εικαστική μελέτη που ενδέχεται να ακολουθήσουν σπουδές σε σχολές Καλών Τεχνών.
Παράλληλες δραστηριότητες: Ιστορία Τέχνης, Ανοιχτές διάλογος για ζητήματα τέχνης.

Αγιογραφίας : Η Βυζαντινή τέχνη κατασκευής εικόνας, με τις παλιές τεχνικές στοκαρίσματος, χρυσώματος και ζωγραφικής με αυγοτέμπερα θα διδαχθεί στους μαθητές του τμήματος.
Απευθύνεται σε μαθητές άνω των 14 ετών

Ψηφιδωτού : Το τμήμα περιλαμβάνει την κατασκευή ψηφιδωτών συνθέσεων, την προβολή διαφανειών που αφορούν στην ιστορική διαδρομή και στις τεχνικές κατασκευής ψηφιδωτών δημιουργιών, μαθήματα τεχνολογίας των υλικών και ξενάγηση στα ψηφιδωτά του αρχαιολογικού χώρου της Δήλου. Απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά άνω των 9 ετών.

Ζωγραφικής για παιδιά : Το τμήμα απευθύνεται σε παιδιά που θέλουν να αποκτήσουν βασικές γνώσεις σχεδίου και χρώματος. Τα μαθήματα παραδίδονται δωρεάν στην Χώρα και στην ʼνω Μερά.

Υφαντικής : Τμήμα εκμάθησης της τέχνης του αργαλειού από Μυκονιάτισσες Υφάντρες. Τα μαθήματα παραδίδονται δωρεάν σε μαθητές άνω των 9 ετών.


Ακόμα:

Χορωδία Ενηλίκων :
Η χορωδία ενηλίκων της ΔΕΠΠΑΜ κάνει πρόβες κάθε εβδομάδα και προετοιμάζει μουσικές παραστάσεις. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να συμμετάσχουν.

Θεατρική Ομάδα : Ξεκίνησαν οι πρόβες της Θεατρικής Ομάδας Μυκόνου για την προετοιμασία της φετινής παράστασης. Οι πρόβες είναι ανοιχτές για όποιον θέλει να τις παρακολουθήσει ή να συμμετάσχει ενεργά

Ελληνικών παραδοσιακών χορών : Απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την δασκάλα χορού κα Λίλιαν Βλαντή στο 22890 24856.


Πληροφορίες και εγγραφές
στα γραφεία της ΔΕΠΠΑΜ στο Ματογιάννι από Δευτέρα έως Παρασκευή
9.00 π.μ με 3.00 μ.μ , τηλ:2289027190, 22890 22615



What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.