Τέλος Ναυτικής Εβδομάδας

Σήμερα την Κυριακή, 7 Ιουλίου 2008, ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας 2008.
Κάτω από το Δημοτικό κατάστημα οι διοργανωτές και οι συνδιοργανωτές χάρισαν μια βραδιά με πλούσιους μεζέδες και παραδοσιακή μουσική.
Στην τελετή λήξης των εορταστικών εκδηλώσεων μίλησε ο Υπολιμενάρχης Μυκόνου όπου μαζί με τον Διοικητική της 6ης ΜΣΕΠ, την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Μυκόνου και την Πρόεδρο του Σ.Ε.Ο. μοίρασαν τα βραβεία και τα μετάλλια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στους αγώνες και στους διαγωνισμούς κατά την περίοδο των εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδας.
Η Ναυτική Εβδομάδα είναι μία γιορτή με καθαρά ελληνικό χαρακτήρα θα λάβει και φέτος σάρκα και οστά σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Καθιερώθηκε να εορτάζεται από το 1933 και ανά δύο χρόνια, χωρίς να έχει αναφορά σε κάποιο συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός. Οι ρίζες της Ναυτικής Εβδομάδας είναι καθαρά ελληνικές και πηγάζουν από την αρχαιότητα όταν στις παραλιακές πόλεις εορτάζονταν με ξεχωριστή επισημότητα τα "Δελφίνια", τα "Πλοιοθέσια", τα "Κυβερνήσια" και τα "Ποσειδώνια".
Η βραδιά έκλεισε με την ρίψη βεγγαλικών από τον νότιο μώλο όπου το "πρόγραμμα" τους ήταν το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο που έχουμε δει στη Μύκονο τα τελευταία χρόνια.

Καλό καλοκαίρι σε όλους.
 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.